banner388
banner390
banner410
banner408

İlkadım esnafının sorunları çığ gibi büyüyor

Samsun’un İlkadım ilçesinde esnafların sorunları büyümeye devam ediyor. İlçede esnaflık yapan vatandaşlar sorunlarına çözüm bulacak yetkili arıyor.

banner269

İlkadım esnafının sorunları çığ gibi büyüyor

Samsun’un İlkadım ilçesinde esnafların sorunları büyümeye devam ediyor. İlçede esnaflık yapan vatandaşlar sorunlarına çözüm bulacak yetkili arıyor.

12 Mayıs 2017 Cuma 17:14
İlkadım esnafının sorunları çığ gibi büyüyor

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım İlçesi, Saathane Meydanı’nda esnaflık yapan vatandaşlar Seyyar satıcılardan meydanın park yeri gibi işgal edilmesine kadar sorunlarının olduğunu, mahalle olarak sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü belirtti. Esnaflar, sorunlarına kalıcı bir çözüm olacak yetkili arıyor.

YETKİLİLER NEREDE?

İlkadım İlçesi’nde bulunan Saathane Meydanı’nda esnaflık yapan Hasan Karataş, yaşadıkları sorunlara çare bulacak yetkili aradıklarına belirterek, “Ben bu mahallede otuz yıldır esnaflık yapıyorum. Fakat, mahallemizin sorunları gittikçe büyümeye devam ediyor. Meydandaki durumu kendi gözlerinizle görüyorsunuz. Bir inşaat başlatıldı yapılacak mı yapılmayacak mı sonu belli değil. Bu mahalleye ne belediyeden nede siyasilerden bir yetkili kişi gelip buradaki soruna bir çözüm getirmiyor. Yetkililer hani nerede. Mahallenin çözümü nerede? Sadece seçimler yaklaştığında buraya gelip halimizi hatırımızı soruyorlar. Bunu bize niye yapıyorlar” dedi.

“SEYYAR SATICILARIN DURAK YERİ”

İlkadım İlçesi, Saathane Meydanı’nın akşam olduğunda yaşanmaz hale geldiğini söyleyen Hasan Karataş, “Mahallede akşam olur olmaz seyyar satıcılar meydanı resmen ablukaya alıyor. Biz vergilerini zamanında ödeyen esnaflarız. Sokakta adım atacak yer bulunamaz hele geliyor. Seyyar satıcılar her tarafı çöp yığınına çeviriyor. Otomobiller, sağa sola her tarafa park ediyor. İnanın yürüyecek yer bulamıyoruz. Ama yetkili kimse bu durumu görmüyor. Ya da görmek istemiyor” diye konuştu.

“CAMİ ÖNÜ OTOPARK OLDU”

İlkadım İlçesinin en eski esnaflarından Aziz Elikara, ilçede sorunlarının giderek çoğaldığının fakat yetkili kişilere seslerini duyuramadıklarından şikayet ederek, “Büyük Cami önünden belediye başkanları veya yetkililer hiç geçmiyor mu? Camiye namaz kılmaya geçemiyoruz. Ortalık park alanına döndü. Engelli vatandaşlarımız var. Bunlar nasıl namaz kılmaya gelecek. Yıllardır ben bu mahallenin esnafıyım böyle rezalet görmedim. Bu manzara ülkenin neresinde var” ifadelerini kullandı.

BAZI ESNAFLAR KALDIRIMI İŞGAL EDİYOR

Belediye zabıtalarının kaldırım işgali yapan esnafları görmezden geldiğini söyleyen ilçe esnaflarından Kadir Topal, “Biz burada alın terimle ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Vergilerimiz günü geçmeden ödüyoruz. Ancak bazı esnaf arkadaşlarımız kaldırımları işgal ediyor. Adaletsizlik yapıyorlar. Yapılan bu haksızlığı belediye zabıtaları görmezden geliyor. Hepimiz evimize ekmek parası sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 12.05.2017 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.