banner388

“Her şeyin fiyatı artıyor”

Doların bir anda zirveye ulaşması ile birlikte Samsun esnafı ile ilgili Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Yiyecekten içeceğe, elektronik eşyadan mobilyaya kadar her şeyin fiyatı artıyor” dedi.

“Her şeyin fiyatı artıyor”

Doların bir anda zirveye ulaşması ile birlikte Samsun esnafı ile ilgili Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Yiyecekten içeceğe, elektronik eşyadan mobilyaya kadar her şeyin fiyatı artıyor” dedi.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 18:33
“Her şeyin fiyatı artıyor”

Samsun Haber - Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, doların bir anda zirveye ulaşması ile birlikte Samsun esnafı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Esnaf sattığı malı yerine koyamıyor”

Esnafın sattığı malı aynı fiyata yerine koyamadığını söyleyen Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek,  “Piyasada ekonomik durum çok kötü. Vatandaşlar özellikle de esnaflar zor zamanlar geçiriyor. Yiyecekten içeceğe, elektronik eşyadan mobilyaya kadar her şeyin fiyatı artıyor. Dolara endeksli olarak fiyatlarda artış oluyor. Ekonomik sıkıntının kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Bu durum elbette geçecek. Dolar ABD’nin baskısıyla artıyor. Amerika bizi tedirgin etmeye çalışıyor. İnşallah dolar düzelecek ve ekonomimiz da iyi olacak. Ben inanıyorum ki dolar düşecek ve ekonomimiz şuan ki konumundan daha da iyi olacak. ” diye konuştu.

Esnafımız önce sakin sonrada sabırlı olmalı

Esnafın bu zor süreçte sabırlı olması gerektiğini belirten Başkan Sinecek, “Küçük esnafın işi olmuyor. Dolar en çok küçük esnafı vurdu. Büyük marketlerde herhangi bir zarar yok ama mahalledeki küçük market ve bakkallarımız zor durumdadır. Çözüm olarak vatandaşların hükümetimize güvenmesi gerekiyor. Yaşanan bu krizin fazla zarar vermeden ülkemizi terk etmesini temenni ediyorum. Bu durumun yakın zamanda düzeleceğini düşünüyorum. Esnaf bu durumdan kötü etkilendiği için ne yapacağını bilmez hale geldi. Esnafımız öncelikle sakin olacak ve daha sonra sabırlı olacaklar ve hükümetin arkasında olmamız gerekiyor. Vatandaşlar ve özellikle esnaf sabır ve sükunet içinde beklemelidir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi tek millet, tek devlet, tek bayrak olmamız gerekiyor. Biz yıkılmayan bir ülkeyiz” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halk 2018-08-18 19:27:07

Eleştiri yaparken bile aman yanlış anlaşılmasın diye kırk takla atiyonuz. açıkça desenize kıriz var Kıriz....
Hiç birşey eskisi gibi olmayacak. Alım gücü düştü milletin. hala kahramanlık destanları

Avatar
Dönerci 2018-08-18 19:45:00

Hükümet emekliye promosyon yaptı.emekliye bakıyorsun parayı yiyemiyor içermiyor yerse içerse hastanede gözünü açıyor.bakiyorsun çoğunun evi yazlığı kişiliği arabasına kadar hepsi var.neden fakire asgari ücretliye küçük esnafa hiç yardım eli uzatan yok.kotu bı kömürden baska

Misafir Avatar
eyliceydani 2018-08-19 12:33:25 @Dönerci

o ev araba yazlık vs yapılırken fakir denilen kişilerin yanlarında olmamasından ötürü olabilirmi? azcık yüz verince nufusuna geçirmek zorunda kaldığından olabilirmi? yapılan yardımların çabuk unutulmasından olabilirmi.. doğruyu söyleyip gösterdiğin halde bile bile yanlış yapıp keyiflerini bozmamalarından ötürü olabilirmi... artık herkez iş ilişkisi kadar yaşıyor gibi görünüyor.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Esnaf 2018-08-18 19:50:42

Neden her seçimden sonra kazık hep garibanin karşısına çıkar.asgari ücrete 200 TL zam arkasindan 500 TL kazık varmı garibanin kollayon bir Robinhoot

Avatar
Vatandaş 2018-08-20 08:57:25

Açık açık kriz var fiyatlar %20 arttı, durum kötüye gidiyor, ekonomi yönetilmiyor gün kurtarılıyor diyecekte.. Makam korkusundan ve tepkilerden dolayı kenarından geçiyor.. Vatandaş neyin ne olduğunu görüyor, görmeyenler de az daha beklesin yakında anlarlar.. İnşaat yapmaya devam....

Avatar
asude 2018-08-19 22:41:39

faturalara para yetmiyor VAllahi 2 aydır eve yumurta beyaz alamadık marketlerin kapısını açamaz hale geldik sorsan maaşımız var ama yetmiyor yazık değil mi bize el insaf böyle pahalılık olur mu ...

Avatar
Çetin Tekin 2018-08-19 20:52:46

Dolar yükseliyor diye herkez herşeye zam yapıyor sanki herşey dolarla üretiliyor!!!! Bu fırsatçılığa önlem alınması lazım

Avatar
Cemalettin Özcan 2018-08-25 14:44:56

Vatandaş oyunu kullanırken maalesef bu günleri dusunemedi.Bu isler futbol takimi tutar gibi parti taraftarı olmanın sonuçlarıdır İnşAllah daha kotu günler görmeyiz.

Avatar
seyyah 2018-09-19 23:53:02

kesin iflas edeceğiz, gidişat öyle görünüyor, sabırla bekliyoruz, batışımızı izlersiniz