banner388
banner390
banner410
banner408

“Hastaneler dolacak,  ÖNLEM ALIN!”

Koronavirüs salgını Türkiye’de ne zaman zirve yapacak? Salgın ne zaman inişe geçecek? Sokağa çıkma yasağı gerekli mi? Sıkı karantina uygulaması için geç mi kaldık? Samsunhaber.com’un sorularını Türk Tabipler Birliği Samsun Şube Başkanı Dr. Murat Erkan yanıtladı.

banner269

“Hastaneler dolacak,  ÖNLEM ALIN!”

Koronavirüs salgını Türkiye’de ne zaman zirve yapacak? Salgın ne zaman inişe geçecek? Sokağa çıkma yasağı gerekli mi? Sıkı karantina uygulaması için geç mi kaldık? Samsunhaber.com’un sorularını Türk Tabipler Birliği Samsun Şube Başkanı Dr. Murat Erkan yanıtladı.

01 Nisan 2020 Çarşamba 13:42
“Hastaneler dolacak,  ÖNLEM ALIN!”

Samsun Haber - Türk Tabipler Birliği Türkiye’deki en etkili sivil sağlık örgütü. Neden Pandemi kurullarına, Bilim Kuruluna alınmadı? Bu bilgileri, verileri sizinle neden paylaşmıyorlar?

Murat Erkan - Ben de bilmiyorum. Bunu kendilerine sormak lazım!. 

“TOPLUM BİLGİLENDİRİLMİYOR”

Samsun Haber- Koronavirüsle mücadelede toplumun sağlıklı bilgilendirilmediğini görüyoruz. Toplumu infiale sürüklememek için mi bunu yapıyorlar? Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Murat Erkan - Bizim raporumuzda toplumu infila sürükleyecek bir şey yok. çok hassas davranıyoruz. Toplumun doğru bilgi almasını sağlamak lazım. Yalan yanlış ses kayıtlarının paylaşılmasını doğru bulmuyoruz. Sosyal medyadaki bu yalan yanlış paylaşımların temel sebebi şeffaf olmamaları. Şeffaf olmak lazım… 

“TAHMİNİ RAKAMLARI BİLİYORUZ”

Samsun Haber - TTB de #RaporCovid19 adıyla twitter üzerinden tüm Türkiye’nin durumunu kendi bulgularını sosyal medyadan paylaşıyor, il il açıklıyor. Samsun’da kaç vaka olduğunu TTB’nin kurduğu haber ağından öğrendik. Bu bilgileri nasıl topluyorsunuz? Ne kadar güvenilir?

Murat Erkan - Türk Tabipler Birliğinin geniş bir ekibi var, bilim heyetiyle temasta olanlar da var. Biz tahmini rakamları bildiriyoruz. Hasta sayısını belirlemek mümkün…

EĞİTİM-ARAŞTIRMA HASTANESİ DOLU

Samsun Haber - Nasıl buluyorsunuz hasta sayısını?

Murat Erkan -  Eğitim Araştırma Hastanesinin 3-4-5 ve 6. katları dolu. Her katta 48 adet yatak var. Çarparsan kaç hastanın Eğitim Araştırma hastanesinde tedavi olduğunu görmeniz mümkün.

Samsun Haber- Ya diğer hastanelerde durum nedir?

Murat Erkan - Omü de iki servis dolu durumda, rakam ortada. Toplamda Samsun’da 400 hastamız var. Özel hastanelerde kovit testi pozitif olanlardan söz etmiyorum. Kovit pozitif ve klinik olarak yatırılan şüpheli hasta sayısı. Bunların yüzde 80’e yakını pozitiftir. 

“VİRÜSTEN NE ZAMAN KURTULACAĞIZ”

Samsun Haber – Halkımızın en çok merak ettiği şey, bu virüs belasından ne zaman kurtulacağız? Ne olacak, virüsün seyri nasıl olacak, siz gidişatı nasıl görüyorsunuz?

Murat Erkan – Genel kanı şu yönde; 21 gün içerisinde koronavirüs pik yapacak. Muhtemelen Nisan ayının sonralarına doğru tavan yapar. Düzgün önlem alınırsa, Nisan ayının sonlarına doğru da inişe geçebilir. Ama başta alınması gereken, bir ay önce alınması gereken karantina önlemleri olsaydı bu süreci daha kısa yaşayabilirdik. Şimdi biraz daha gevşek oldu. 

EVDEN ÇIKMA YASAĞI DOĞRU MU?

Samsun Haber – Birçok kişi, kurum ve siyasetçi sıkı bir karantina istiyor. 
Siz karantina konusuna nasıl bakıyorsunuz?

Murat Erkan – Biz TTB olarak geniş karantinayı çok doğru bulmuyoruz. Bu saatten sonra anlamlı olmaz. Faydası da olmaz. Şu anda yapılanlar aslında hata üzerine yapılan doğrular gibi görünüyor. Şimdi karantinaya alsan ne olur, almasan ne olur? Ama hala pek çok yerde sıkı karantinayı savunanlar da yok değil. Onlara da saygı duymak lazım…

“HASTANELER DOLACAK, ÖNLEM ALIN”

Samsun Haber – Sizin TTB Samsun Şube Başkanı olarak vatandaşları kendi olanaklarınızla bilgilendiriyorsunuz. Yetkililere vermek istediğiniz mesaj nedir?

Murat Erkan - Bizim mesajımız şu; bu hastaneler dolacak şimdiden önlem alın. Bunun neresi yanlış? 

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
 

Son Güncelleme: 01.04.2020 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feti 2020-04-01 14:26:52

Durum ciddi kasalar boş. Devket ilk günden yardim dilenirmi. Ekonomi cirtladi. Herşey satildi gitti beleje. Iki köprü yol betona mahkum ödemeler..Allah bu memkeketin yardimcisi olsun. Gidişat çok iyi değil....

Avatar
Serii 2020-04-01 15:56:58

Sokağa çıkma yasağı gelsin artık

Avatar
Elif kaplan 2020-04-01 13:50:00

Askerlerin karantina da olduğu doğrumu

Avatar
Vehbi 2020-04-01 22:32:06

Chp milletvekili konuşmuş:)

Avatar
XYZ 2020-04-01 22:51:36

SİGARA YASAĞI GELSİN.

Avatar
Ozi 2020-04-01 16:34:21

Polislerede bir care bulunsun.Mecidiye carsisinda devriye nedir ya.Polisin ailesi yok mu.Polisin evinde kronik rahatsizligi olan yok mu.Ailesi yok mu?????