banner388

Hakkında hapis kararı çıkan AK Partili başkan konuştu

Samsun’da 2011 yılında aldığı bir davadan kendisini hapse mahkum ettiren olayla ilgili Ak Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Avukat İrfan Kalaycı Samsunhaber.com’a konuştu. Başkan Kalaycı, “İnternet sitesinde yapılan haber oluşum bakımından tamamen çarptırılmıştır” dedi.

Hakkında hapis kararı çıkan AK Partili başkan konuştu

Samsun’da 2011 yılında aldığı bir davadan kendisini hapse mahkum ettiren olayla ilgili Ak Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Avukat İrfan Kalaycı Samsunhaber.com’a konuştu. Başkan Kalaycı, “İnternet sitesinde yapılan haber oluşum bakımından tamamen çarptırılmıştır” dedi.

11 Ekim 2017 Çarşamba 13:57
Hakkında hapis kararı çıkan AK Partili başkan konuştu

Samsun Haber – Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde 2011 yılında aldığı bir dava sonucunda Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Avukat İrfan Kalaycı'yı, TCK’nun 55/2 maddesi gereğince kastındaki yoğunluğu da göz önünde bulundurarak 1 yıl hapisle cezalandırdı.  

“O benim müvekkilim değil davalımdır”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ak Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Avukat İrfan Kalaycı, üzerine atılı olan suçlamaların oluşumu bakımından gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başkan İrfan Kalaycı, “İnternet haber sitesinde yayınlanan haberin esas noktası gerçeği yansıtmamaktadır. Beni dava eden müvekkilim değil, davalımdır. Davayı açtığımız beyaz eşya mağazası sahibi Mustafa Şahin'in yanında çalışan müvekkilim A. K. isimli elemanı işten ayrıldı. Daha sonra Şahin'e tazminat davası açtık.  A.K. davayı kazanarak 10 bin 897 lira 84 kuruş tazminat almaya hak kazandı. Davayı kaybeden iş yeri sahibi Mustafa Şahin’de A.K. ye ödemesi yapılması üzerine posta havalesiyle borcun bir miktarını ödeme yaptı. Ancak benim tahsil ettiğim parayı müvekkilime ödemediğim tamamen asılsızdır. Ben, borcun tamamını tahsil etmediğim için dosya açık kaldı. Bunu da icra dairesine bildirmekte biraz geç kaldım. Benim bir yıla mahkum edilmem bu nedenden dolayıdır. Bunun üzerine parasının tamamını alamayan A.K, başka bir avukat aracılığıyla eski patronu Mustafa Şahin hakkında yeniden dava açıp paranın 6 bin liralık kısmını yeniden tahsil etmiş. Aynı parayı ikinci kez ödeyen Mustafa Şahin’de benim için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş. Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi, bana TCK’nın 55/2 maddesi gereğince sanığın kastındaki yoğunluğu da göz önünde bulundurarak 1 yıl hapisle cezalandırılma kararım çıkmış. Ancak Mustafa Şahin benim müvekkilim değil, davalımdır. Konuyla ilgili temyize gidip durumu düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yaptığım ödemeler nereye gitti”  

Davacı Mustafa Şahin olayla ilgili olarak şöyle konuştu: “A.K. isimli eski çalışanım benim aleyhime açtığı davayı kazandı ve mahkeme kararını icraya koydu. Ben de borcumu taksit olarak icra dosyasına mahsuben sanığın posta çeki hesabına ödedim. Ödeme makbuzlarını da sakladım. Ancak ödeme yapmama rağmen eski çalışanım beni icraya verdi ve aynı parayı bir kez daha ödemek zorunda kaldım. Yaptığım ödemeler nereye gitti anlayamadım. Bunun üzerine ödemelerimi alan ama alacaklıma vermeyen avukattan şikayetçi oldum. Mahkeme sonuçlandı ve avukat cezalandırıldı. Adalet yerini buldu”

“Ankara’daki Avukatlık bürosu arkadaşımın”

Avukat İrfan Kalaycı’nın Samsun Barosu Birliğine üye olup İnternet arama motorunda adres araştırması yapıldığında Ankara Adres: Strazburg Caddesi No:31/6 Sıhhiye/ANKARA ve Telefon/Faks : 0 312 231 28 41 olarak görünmesinin nedenini anlattı. Kalaycı, “Ankara’daki ofisimiz orada avukatlık yapan Aydın Demirci’yle ortak ofisimizdi. Benim ofisimin olduğu iddialarına o da yalan diyorum. Sadece oraya gittiğimde orada kalıyordum. Atılı iddiaların tamamı yalandır” diye kendini savundu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 12.10.2017 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.