banner388

Gürbüz: “Siz bu yetkiyi nereden alıyorsunuz”

Parktek’in uygulamış olduğu parkomatikler ve yasallığı ile ilgili Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, ”Örneğin parkomata gidip 2 veya 3 TL attığınızda hiçbir sıkıntı yok ama atmadığınız zaman günlük 20-25 TL diyor. Siz o kullanılmayan 3 TL’yi 5 TL’ye çıkartma yetkisini nereden buluyorsunuz” dedi.

Gürbüz: “Siz bu yetkiyi nereden alıyorsunuz”

Parktek’in uygulamış olduğu parkomatikler ve yasallığı ile ilgili Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, ”Örneğin parkomata gidip 2 veya 3 TL attığınızda hiçbir sıkıntı yok ama atmadığınız zaman günlük 20-25 TL diyor. Siz o kullanılmayan 3 TL’yi 5 TL’ye çıkartma yetkisini nereden buluyorsunuz” dedi.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 13:17
Gürbüz: “Siz bu yetkiyi nereden alıyorsunuz”

Samsun haber - Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı’nın sunduğu Gündem Programına katılan Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Parktek’in uygulamış olduğu parkomatikler ve yasallığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürbüz, “Bir problem varsa o problemin çözümlerine yargı makamları bakar. Eğer kişi haksızlığa uğradığını düşünüyorsa kendisine anayasanın ve yasaların vermiş olduğu haklar çerçevesinde sonuna kadar o süreci mutlaka takip etmelidir” şeklinde ifade etti.

“Bir problemle karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum”

Mahkemelerin bu konuyu tartışması gerektiğini ifade eden Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, “Samsun’daki parkomat uygulamasıyla alakalı olarak rahatsız olduğum bir konu var. Burada bir kamu kurumuna örneğin Valiliğe, Büyükşehir Belediyesine ya da o uygulamanın yapıldığı ilçe belediyelerine ait bir kamusal kurumun ya da şirketin bir tasarrufu söz konusu değil. Bu özel bir şirket ve tamamen onun himayesi altındadır. Büyükşehir Belediyesi yerlerini o şirkete kiraya vermiş ve yasal desteğini de oradan alıyor. Ben burada da yasal boşluk olduğunu düşünüyorum. Örneğin parkomata gidip 2 veya 3 TL attığınızda hiçbir sıkıntı yok ama atmadığınız zaman günlük 20-25 TL diyor. Siz o kullanılmayan 3 TL’yi 5 TL’ye çıkartma yetkisini nereden alıyorsunuz. Bu bir idari para cezası mıdır? İdari para cezası ise bunun idarenin kesmesi gerekir. Bu bir faiz ise bu kadar faiz olabilir mi? Mahkemelerin tartışması gerekir ve sonucunda da cevabını net bir şekilde ortaya koyması gereken bir problemle karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

“Vatandaşları mağdur etmesi nedeniyle para cezası verildi”

Vatandaşın aleyhine olduğu iddia edilen konu ile ilgili kendi fikirlerini söyleyen Başkan Gürbüz, “Asli hukuk mahkemelerimizden birinin verdiği konuyla alakalı bir karar var. Vatandaşın aleyhine olduğu iddia edilen karara ise benim yorumum şudur: Bir sağlık kuruluşuna birden fazla aracı olması ve diğer vatandaşları mağdur etmesi nedeniyle para cezası verildi. Bu kararın da çok iyi bir şekilde irdelenmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor. Açıkçası tek araç üzerinden mahkemelerin net bir şekilde değerlendirme yapıp yapmadığını bilmiyorum. Eğer yapıldıysa da o değerlendirmelerin az önce de ifade ettiğim gibi tüm iç hukuk yolları değerlendirilerek bireysel başvuru yoluyla anayasa mahkemesine eğer orası olmazsa yine bireysel başvuru yoluyla İnsan Hakları Avrupa Mahkemesine kadar götürülmesi gerektiğini düşünüyorum” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 12.07.2018 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat AYDEMİR 2018-07-11 15:19:03

Sn. Kerami GÜRBÜZ bu yetkiyi Samsun Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti hükümetinden alıyor. Sanırım bilginiz yoktu ben sizi bilgilendirim.

Avatar
Adem 2018-07-11 20:21:22

BUnlar şehir eşkiyası vatandaşı tehtitle zorbalıkla para kestiriyorlar fiyatlar Türkiye’nin her yerinden yüksek sayın başkan zihni şahin o şebekeye artık dur de

Avatar
Zennube öncel 2018-07-11 21:21:05

Ordulu firmaya park tek nasıl peşkeş cekildi ihalesine kimler girdi yandaşa peşkeş yazın bakın

Avatar
55 2018-07-11 17:46:38

Böyle cıvık bir ülke olabilir mi
Parkomat yasal mı , değil mi
Soru bu
Kimi ödüyor kimi ödemiyor
Kiminde satış çıkıyor kiminde haciz çıkıyor
İnsanlığından utandırırsınız insanı ,lanet olsun

Avatar
Hasan 2018-07-12 09:53:38

Büyükşehir belediyesi otopark kurup işletmesini bu firmaya mı vermiş? Hayır. Vatandaşın yolundan otopark parası alması için bu firmaya peşkeş çekmiş. Buna milleti soymak denir.

Avatar
Ilhan 2018-07-12 11:13:07

Ne devletten kurtarabiliyoruz yakamizi nede belediyelerden..çalıştığın üçte ikisini yetiremiyorum bunlara...satın yetkili bırakın birazda colugumuz cocugumuz yesin..