banner388

Gülsan Sanayi Sitesinde son durum ne?

Yıkılması planlanan Gülsan Sanayi Sitesi için hazırlanan ilk imar planının mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı imar planına dayalı yeni bir imar planı hazırlaması Sanayi Sitesi esnafını çileden çıkardı.

Gülsan Sanayi Sitesinde son durum ne?

Yıkılması planlanan Gülsan Sanayi Sitesi için hazırlanan ilk imar planının mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı imar planına dayalı yeni bir imar planı hazırlaması Sanayi Sitesi esnafını çileden çıkardı.

24 Ağustos 2017 Perşembe 13:49
Gülsan Sanayi Sitesinde son durum ne?

Samsun Haber Yaklaşık 1500 hissedara ait 1250 adet tapulu mülkün ve yaklaşık 1500 hissedarın bulunduğu ve 2100’e yakın iş yeri ruhsatına sahip dükkan bulunan Gülsan Sanayi Sitesi hakkında Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 12.05.2017 tarihinde 6 ay içerisinde tamamen boşaltılmasına dair bir karar alınmıştı.

İlk Davayı Gülsan Esnafı Kazandı

Kamulaştırılmasının ardından Selatin modeli camii ve çevre düzenlemesi yapılması planlanan Gülsan Sanayi Sitesi’nde esnaf, gelecekleri hakkında belirsizlik yaşamaya başladı. Büyük bir çoğunluğunun kiracı konumunda olduğu sanayi esnafı kendilerine yeni bir çalışma alanı gösterilmemesinden dert yanarken, tabu sahibi esnaflar ise kamulaştırma sürecinin adil bir şekilde yürütülmediği söylüyor.

Gülsan Sanayi Sitesi’nin bulunduğu arazinin için Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden kabul edilen 1/50.000’lik imar planını hakkında dava açan sanayi esnafı, yerel mahkemede davayı kazandı. Davalık olan bu imar planı hakkındaki kesin karar ise Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilecek. Bu süreçte, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararıyla ilgili yürütmeyi durmama talebi ise reddedildi.

“Mahkeme Kararı Beklenmedi”

Dava süreci hakkında konuşan Gülsan Sanayi Sitesi esnafının avukatlığını yapan Avukat Erhan Çankaya, “Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gülsan Sanayi Sitesi için hazırlanan 1/50.000 ölçekli plan mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen aynı imar planına dayalı 1/5.000 ve 1/1000 ölçekli imar planları hazırlattı. Burada ayrıca İmar Planlarının askı sürelerini dahi beklemeden vatandaşlara karşı kamulaştırma davası açıldı.  Bizim davamızın dışında Gülsan esnafından da dava açanlar oldu. İmar Planı’nın iptali konusunda çeşitli mahkemelerin verdiği kararlar var. Buna rağmen bu şekilde devam edilmesi adil değil. Bu sürecin kesin beklenmesi gerekiyordu. Bu davalar ortadan kalktığı zaman yapılan işin tek sonucu devletimize kırtasiye masrafı olacak. Yapılan keşiflerde harcanan paralar bizlerin paraları…Bu sürecin zararı yine bizim milletimize. ” dedi.

Belediye Hizmet Vermiyor İddiası

Bunların yanı sıra, 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesi Gülsan Sanayi Sitesi’nin çevreleyen caddelere yerleştirilen panoların kaldırılmaması, sanayi esnafı tarafından yıkımın habercisi olarak algılanıyor. Sanayi esnafı ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin aylardır sanayi sitesine temizlik hizmeti vermediğini iddia etti.

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ferdi 2017-08-24 22:57:01

sayın yusuf ziya yılmaz vatandasın zararına derken ne anlatmak istedin. bu insanların sırtınsan evine ekmek götürüyorsun.

Avatar
Rc 2017-08-26 12:11:57

Şehrin içersinde kaldı yıkılması yerinde olur kimseyi mağdur etmeden tabii. Ayrıca zaten Kirazlık sanayi siteleri var. Oraya taşınsınlar. Ulaşım işini de hallettiler zaten.

Avatar
Samsunlu 2022-12-21 22:01:19

Gulsana kentsel dönüşüm mulk sahibinin elindeki mulk alinirak mi yapilir çok yazik burda arın teri helal rızık la alınmış mulk dukkanimiz elimizden alınıyor