banner388

Giden dönemiyor acep nedendir?

Samsun’da merkezden dolmuşlarla ilçelere ulaşım sağlayan yolcular akşam saatlerinde tekrar dönüş yapacakları dolmuş bulamıyor. Yaşanan bu aksaklıktan şikayet eden yolcular yetkililerden çözüm bekliyor.

Giden dönemiyor acep nedendir?

Samsun’da merkezden dolmuşlarla ilçelere ulaşım sağlayan yolcular akşam saatlerinde tekrar dönüş yapacakları dolmuş bulamıyor. Yaşanan bu aksaklıktan şikayet eden yolcular yetkililerden çözüm bekliyor.

01 Ekim 2017 Pazar 14:02
Giden dönemiyor acep nedendir?

Samsun Haber – Samsun’un merkezinden Çarşamba, Terme, Salıpazarı, 19 Mayıs ilçeleri olmak üzere neredeyse bütün ilçelerde dolmuşlarla ulaşım sağlayan vatandaş akşam 20:30 saatlerinde tekrar merkeze dönebilecekleri dolmuş bulamıyor. Yaşanan bu sorundan dert yanan yolcular Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ’a bağlı hafif raylı sistem ve otobüslerinin de bu ilçelere girmesini, nitelikli ulaşım sağlanmasını bekliyor. Böylece yaşadıkları mağduriyetin ortadan kalkacağını söylüyor.

“BÜTÜN İLÇELERDE AYNI REZALET “

Samsun merkezden terme İlçesine annesinin hastalığı nedeniyle sıklıkla gidiş geliş yapmak zorunda kalan Songül Karaman yaşadığı mağduriyetin neredeyse çile haline geldiğini söyleyerek, “Ben özel bir şirket çalışanıyım. Ayın her haftası annemin hastalığı nedeniyle ziyarete gitmek zorundayım. Fakat her dönüşüm yerini işkenceye bırakıyor. Önceden dolmuş olarak hizmet veren araçlar artık özel ötobüs oldu. Bu otobüsler akşam 20:30’dan sonra çalışmıyor. Oysa geç saatlere kadar en azından bir nöbetçi araç alması gerekli. Yetkililere veya araç şoförlerine sorduğumuzda yakıtın pahalı olduğunu ve az sayıda yolcu olduğundan bu saatlerden sonra yolcu taşıma yapmadıklarını söyleyip kestirip atıyorlar. Hakkımızı aramaya kalktığımızda ise ‘Mazota biz mi zam yaptık’ diyerek tartışmaya giriyorlar. Ben özel durumumdan dolayı geç kalıyorum. Yetkililer her kim ise bu soruna çare getirmesi gerekiyor. Çünkü bizler gerçek anlamda mağdur oluyoruz” dedi.

“YOLCU YOK, MAZOT PAHALI”

Samsunhaber.com ekibi olarak mağduriyet çeken yolcuların durumunu Terme Özel Halk Otobüsü Dernek Başkanı Oktay Gülkaya’ya sorduk. Başkan Gülkaya yakıtın haddinden pahalı olduğunu sözlerine ekleyerek, “Çarşamba Özel Halk Otobüsleri akşam aracı beklettiği için bizde saat 20:30’a kadar nöbetçi araç bekletiyoruz. Zaten o saatlerden sonra yolcu da olmuyor. Olsa da ya bir yada iki yolcu oluyor. Bu da aracın yaktığı mazotu bile karşılamıyor. Bizim araçlarımız minibüs değil büyük araç. Haliyle yakıtları da çok oluyor. Bu nedenle bizlerde zarar çekiyoruz” diyerek kendi mağduriyetlerini dile getirdi.

“YOLLAR OTOSTOPÇU KAYNIYOR”

19 Mayıs İlçesinde dolmuşçuluk yapan esnaf da aynı dertten şikayetçi. “Yolcu yok, yakıt pahalı” diyorlar. 19 Mayıs İlçesinde yaşayan ve 20:00’dan sonra Samsun merkezine dönüş yapamayan Fevzullah Z. dolmuşçulara tamamıyla ateş püskürüyor. Fevzullah Z., “Yıllardan buyana insanları sömürüyorlar. Mazot düşükken kafalarına göre zam yapıyorlardı. Yine olan gariban yolcuya oluyor. Akşam merkeze vardiyalı işçi olarak çalışan vatandaş neyle dönecek bunun hesabını yapan yok. Hep yolcu yok bahanesi… Sen arabanı beklet kardeşim. Bak o zaman çıkacak yolcu. Vatandaş belki merkeze hastaya, işe, eğlenmeye gidecek. Yollar otostopçu kaynıyor. Belki de bu insanlar ücretler pahalı diye bunu yapıyor. Bunlar hala yolcu yok diyor. 4 TL nedir kardeşim? Bu vatandaşa eziyet değil mi? Yıllardır vatandaşı sömürüp hala yolcu yok diye ağlayıp duruyorlar” diye konuştu.

“BAŞKAN DUY SESİMİZİ! TRAMVAY VE OTOBÜS BU SORUNLARI GİDERİR”

Samsun’un Yakakent İlçesinden aynı sorunlardan şikayet eden Hasan G. “İnsanlara bu çileyi çektiren dolmuş şoförleri bir kere yola çıkıp araba beklesin bakalım. Buna kaç gün dayanabilecekler. Bunların kökünün kazınması gerekir aslında. Bu sorunu SAMULAŞ’ın tramvay ve otobüsleri giderir aslında. O zaman Dolmuşlar bakın saatleri nasılda geç vakitlere kadar çekiyorlar. Dolmuşlara kendi paramızla biniyoruz adamlar saki bedava taşıyormuşçasına afralar tafralar yapıyorlar. Engelli vatandaşın zaten bu araçlara binmeye şansı dahi yok. Bu derde SAMULAŞ çare olur. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz Duy Sesimizi… otobüsler Taflan’a kadar geliyor. Neden Bafra’ya Yakakent’e kadar gitmesin ki ” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 02.10.2017 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-10-01 14:33:34

Durmak yok hakkınızı çalanlara mazotu 5tl yapanlara, otomobil fiyatının yüzde atmışını vergi yapanlara, MTV ye yüzde kırk zam yapanlara rey vermeye devam. Hiç ağlamayın.

Avatar
samsunlu 2017-10-01 17:11:11

şimdi 3 yolcuyla giderse mazot pahalı ayakta 10 yolcu tıka basa alınca yolcu yolda mı kalsın diyorlar halk otobüsler şehir içine giremezken neredeydi fiyatlar uzun zamandır yüksek halk neredeydi? halk tepkisiz kaldıkça kafalarına göre tarife kafalarına sefer yaparlar tabi niye yapmasınlar kimi kime şikayet edecekler orası da tuhaf tabi herkes biliyor kimin sorumlu olduğunu ama kendi canı yanınca konuşuyor :)

Avatar
Atakumun cevre yolu yok 2017-10-01 15:17:06

Bu samulastan veya yusuf beyden bir istek degil kanun geregi yapması gereken zorunlu bir durumdur. Büyükşehir olması gereği bütün ilçelere saat başı otobüs koyması zorunludur. Ama bu dolmuscularla takismadan yapılabilir. Şoförleri onlardan alarak yapilirsa büyük otobüslerle yapılabilir. Ama nerde eeee malesef

Avatar
recep çelik 2017-10-01 16:05:29

yusuf zıya yılmaz beyfendının daha onemlı işlerı var mesela golf sası tamıratı kuş cenetı avm lere hızmet puraramı vesayre halkmış ulaşımış esnafmış başkanın artık umrunda deyıl gelmış 70 yaşına buzlerlemı ugraşsın yusuf zıya yılmaz başkan

Avatar
Ladik samulas istiyoruz...akşam dolmuş yok 2017-10-02 19:56:42

Ladik e belediye otobüsü gelsin