banner388

Fuarlar farkındalık ve bilinç yaratıyor

Samsun Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu, 22-25 Mart arası TÜYAP’ın düzenleyeceği İnşaat Fuarı hakkında, “Fuarlar farkındalık ve bilinç yaratıyor. Çünkü sektörde nitelikli olanlar, büyük çapta bu fuarlara katılıyor” dedi.

Fuarlar farkındalık ve bilinç yaratıyor

Samsun Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu, 22-25 Mart arası TÜYAP’ın düzenleyeceği İnşaat Fuarı hakkında, “Fuarlar farkındalık ve bilinç yaratıyor. Çünkü sektörde nitelikli olanlar, büyük çapta bu fuarlara katılıyor” dedi.

21 Mart 2018 Çarşamba 15:44

Samsun haber - Samsun Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu, 22-25 Mart arası TÜYAP’ın düzenleyeceği İnşaat Fuarıyla ilgili olarak, “Özellikle ihtisas fuarları artık dünyada sektörlerin en önemli alanlarından bir tanesidir. Dünyanın birçok kentinde bu anlamda hatta kentlerle anılan, kentlerin imajlarına katkı veren fuarlar var. Çok büyük organizasyonlar var. Geçmişte Samsun da bir fuar kenti olarak anılıyordu. Fuarın başarılı bir organizasyon olması ve ulusal veya uluslararası bazda özellikle de başarı elde etmesi kent kimliğine, imajına da katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

“Meslek içi eğitim gibi de görüyoruz”

İnşaat fuarının Samsun’a ve özelliklede sektöre katkılarından bahseden Memişoğlu, “İnşaat sektörü dünyadaki en büyük sektörlerden bir tanesidir. Bu sektörde üretilen ekipmanların sayısı bir hayli fazla yani adet bazında da saydığımız zaman oldukça fazla çeşitliliğin olduğunu görüyoruz. İlerleyen teknolojiler bu çeşitliliğin hem çeşitlilik bakımından arttırıyor hem de kalite bakımından arttırıyor. Dolayısıyla bunların da hem kullanıcılar hem de özellikle teknik elemanlar tarafından titizlikle takip edilmesi gerekiyor. Biz bunu meslek içi eğitim gibi de görüyoruz” diye konuştu.

“Bilginin kaynağı da fuarlardır”

Fuarların bilgi kaynağı olduğunu vurgulayan Memişoğlu, “Bilmezseniz kullanamazsınız. Kaliteli yapı üretmek istiyorsanız bilmeniz gerekiyor. Bu bilginin kaynağı da fuarlardır. Çünkü her malzemeyi gidip kendi kaynağında tek tek elde etmeniz çok zor. Dolayısıyla bu bilgileri bir araya getiren fuarcılık organizasyonlarının takip edilmesi gerekiyor. Fuarlar farkındalık ve bilinç yaratıyor. Çünkü sektörde nitelikli olanlar büyük çapta bu fuara katılıyor. Nitelikli olan insan görücüye çıkıyor. Fuarda ciddi derecede rakipler var. Katılımcı rakiplerle kendisini kıyasladığında onlardan aşağıda olmadığını göstermeye çalışıyor” şeklinde ifade etti.

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 22.03.2018 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.