banner388
banner390
banner410
banner408

Fındık fiyatlarıyla ilgili son durum

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, 2017 yılı fiyatlarına göre, 7.50-8.00 TL fındık fiyatlarının 10 TL üzerinde olması gerektiğini söyledi.

banner269

Fındık fiyatlarıyla ilgili son durum

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, 2017 yılı fiyatlarına göre, 7.50-8.00 TL fındık fiyatlarının 10 TL üzerinde olması gerektiğini söyledi.

03 Ağustos 2017 Perşembe 18:06
Fındık fiyatlarıyla ilgili son durum

Samsun HaberFındığın son zamanlarda çok gündemde olduğunu belirten Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, “Toplama ile ilgili günler belli oldu. Fındık fiyatları şuanda 7.50-8.00 TL civarında. Bu fiyatlar şuanda tatmin edici değil. Şimdiki fiyatlar maliyetine bir fiyattır. Fındığın bahçelenmesi, gübrelemesi, ilaçlaması ve işçisi var. Zaten 1 kilo fındığın hizmetine 6 TL gidiyor. Karadeniz bölgesinde fındığın şuandaki durumu vahim” dedi.

AŞIRI SICAKLAR FINDIĞI ETKİLEDİ

Artan sıcakların fındığı çok etkilediğini ifade eden Tütüncü, “Artan sıcaklardan dolayı şuanda bütün bahçelerimizde dallar kurumaya yöneldi. Fındık dökülmeye başladı. Tahmin edilen rekoltenin çok altında olacak. Fındık rekoltesini açıklayan kurumlar şokta kalacak. Çünkü fındık sıcaklardan dolayı dökülüyor. Fındık son 1-2 ay içerisinde yağmur görseydi, fındık güzel olacaktı ama yağmur yağmadı, sıcaklarda artıyor. Fındık şuanda dalda değil, yerde” diye konuştu.

FINDIK FİYATI 10 TL’NİN ÜZERİNDE OLMALI

Çiftçiyi rahatlatmak için fındık fiyatının 10 TL ve üzerinde olması gerektiğinin altını çizen Tütüncü, “Fındığın fiyatı 10 TL’nin üzerinde olan her fiyat çiftçiyi tatmin eder. Fındık piyasası açılırsa, çiftçi de beklemeden fındığını verebilir. Ama fındık şu anki fiyatlarda giderse, çiftçi hem hava şartlarından hem de fiyattan mağdur olacak. Zaten hava şartları aşırı sıcaklardan dolayı fındığı etkiliyor, bir de fiyat az olursa çiftçiyi etkiler. İnşallah Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yaptığımız araştırmalara göre 2017 yılında da fındık alımlarına devam ederse çiftçiye büyük bir nefes aldırırlar. Fiskobirlik Başkanı da sözünde durup peşin alım yaparsa, buda çiftçimize alternatif olur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memoli 2017-08-03 21:27:22

findik dada durum ayni onuda cinden rus dan alacagiz yakinda oda bitecek. sanki bir el memleketde tarim ve hayvanciligi bitiriyor zaten bitti gibi birsey. 7 liraya findik satarsaniz bu hamallik olur ve bu halki soydurmak olur devlet eliyle malesef

Avatar
nazim 2017-08-04 13:02:30

Cifci Emegini ceker buyuk lokmayi findigin ne oldugunu nasil meydana geldinigi bilmeyenler yemistir ve yemeyed. Devam edecektir italyada gurcistandan findik ital etmeye devam ederlerse bu cifcinin yuzu gulmedi gulmezde

Avatar
Adem gültekin 2018-01-08 17:37:55

Fındık mafya elindemi değilse ziraat odaları ne iş yapıyor bu milletin söylediklerine kulak tıkayıp birde 10 tl olması lazım bu ne böyle milletin gönlünümü aldığını sanıyorsun yazık yazık