banner388

Evlenecek çiftler, bu tavsiyelere dikkat! 

Samsun'da fotoğraf sanatçısı Orbay Pekşen, evlenecek çiftlere çok önemli tavsiyeler verdi.

Evlenecek çiftler, bu tavsiyelere dikkat! 

Samsun'da fotoğraf sanatçısı Orbay Pekşen, evlenecek çiftlere çok önemli tavsiyeler verdi.

10 Mart 2018 Cumartesi 09:32
Evlenecek çiftler, bu tavsiyelere dikkat! 

Samsun haber - Düğün fotoğrafları en özel gününüzün hatıralarıdır. Sevdiğiniz insanla yeni bir hayata adım atarken o anları kaydetmek, ölümsüzleştirmek için çektirdiğimiz bu fotoğraflar kimi zaman tam bir hüsran yaratabilmekte. Biz de bu konuda sizlere yardımcı olabilmek adına Samsun’da uzun yıllardır fotoğrafçılıkla uğraşan Orbay Pekşen’den düğün fotoğrafçılığı, düğün fotoğraflarında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi aldık.   

 


Evlilik Fotografçısı belirlerken nelere dikkat edilmeli?
 

-Fotoğraf hayatımızın her anında yer alsa da, konu düğün fotoğraflarına gelince iş biraz zorlaşabiliyor. Farklı kıyafetler, makyaj, özel hazırlıklar derken aslında rahat olunması gereken bir çekim, çiftler için hiç deneyimlemedikleri bir olaya dönüşüyor. Bu süreçte fotoğrafçınıza, fotoğraf çekmekten daha büyük bir iş düşüyor. Bu yüzden enerjisi yüksek, iletişimde olabildiğiniz, ne istediğinizi anlayan ve fikir sunabilen birisi, size büyük kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca çekimin bütün aşamalarının ‘’tek elden’’ çıkması çekimin kalitesini arttıracaktır. Bunun anlamı, sizin anlaştığınız kişinin fotoğrafları çeken, onları editleyen ve albüme hazır hale getiren kişinin aynı kişi olmasıdır. 

Çekimlerin yapılacağı mekanları nasıl seçiyorsunuz?

-Mekanlar; kişilerin tarzlarına, istenilen çekimin konseptine, mevsim şartlarına göre değişebilir. Ezberlenmiş, çoğunluğun kullandığı yerlerde çekim yapmaktansa, fırsat buldukça keşiflere çıkarak yeni yerleri çiftlerimizin istedikleri konsept doğrultusunda değerlendiriyoruz. Genellikle kalabalıktan uzak, çiftlerin kendilerini rahat hissedecekleri yerler seçmeye çalışsak da, bazen hergün önünden geçtiğiniz bir duvar, bir ağacın altı, sıradan bir kapı bile kadraj doğru ayarlandığında güzel bir çekim alanı olabilir. O yüzden radarlarımız hep açık :)


Çekim günü ile ilgili tavsiyeleriniz nelerdir?


-Mümkünse kesinlikle FARKLI bir günde yapılmalı. Evet, tek günde herşeyi halletmek en kolayı gibi görünse de unutmayın o gün çiftimizi bekleyen büyük bir koşturmaca ve gözden kaçan bazı maddeler var. Burada benim için en önemlisi çekim saatleri. Çekim için ayırılacak saatler özellikle yaz aylarında maalesef güneşin dik olduğu, sert gölgelerin oluştuğu, gözlerin kısıldığı zamanlara denk geliyor ve en güzel fotoğrafların çıkacağı gün batımı saatlerini düğüne yetişme telaşesi içinde kaçırmış oluyorsunuz. Uzun süren hazırlıklar, kısıtlı zaman, düğünün heyecanla karışık stresi, telefon görüşmeleri, konvoy derken, fotograf çekimi bir an önce halledip üzerini çizmeniz gereken bir formaliteye dönüşebiliyor. 

Fotoğraf çekiminin kalitesi nelere bağlıdır?


-Fotoğraf çekiminin kalitesinin herşeyden önce fotoğraftaki duyguya bağlı olduğunu düşünüyorum.
Kalite deyince ilk akla gelen cümle olan ''fotoğraf makinesi iyi ise fotoğraf kaliteli olur'' genel bir yanılgıdır. Fotoğrafçılık dünyasında bir klişe olsa da konuyu mükemmel özetlediği için Ara Güler'in ''En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi, en iyi daktilo da en iyi romanı yazardı'' cümlesi buraya uygun olur diye düşünüyorum. Bu makinanın önemsiz olduğu anlamına gelmesin, sadece tek başına yeterli olmadığını söylemek istiyorum. Çiftin enerjisi, fotoğrafa yansıttıkları duygu, ışığın doğru ve etkili ayarlanması gibi birçok detay var. Ayrıca sadece çekildiği an değil, sonrasındaki bilgisayar aşamaları da oldukça önemli. 

Son olarak evlenecek çiftlere söylemek istedikleriniz nelerdir?


-Evlenmek tek bir gün için uzun planlamalar gerektiren, birçok detayın harmanlandığı farklı bir süreç. Burada bahsettiklerimiz bile sadece evlilik fotoğrafçılığının belki %10'luk kısmı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden 2018'in çiftlerini kutluyorum hepsine mutluluk dolu bir evlilik hayatı diliyorum.

Son Güncelleme: 11.03.2018 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.