banner388
banner390
banner410
banner408

Evini yoğun bakıma çeviren acılı anne haykırdı: Bize yardım edin

2016 yılının Nisan ayında Artvin’in Hopa ilçesinde kaldığı Kadın Sığınma evinde annesi kurstayken dövülerek komalık olduğu iddia edilen Derya bebeğin annesi kızı için evini yoğun bakıma çevirdi. Anne olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

banner269

Evini yoğun bakıma çeviren acılı anne haykırdı: Bize yardım edin

2016 yılının Nisan ayında Artvin’in Hopa ilçesinde kaldığı Kadın Sığınma evinde annesi kurstayken dövülerek komalık olduğu iddia edilen Derya bebeğin annesi kızı için evini yoğun bakıma çevirdi. Anne olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

26 Ocak 2018 Cuma 12:25

Samsun haber – 2016 yılının Nisan ayında Artvin’in Hopa ilçesinde kaldığı Kadın Sığınma evinde dövülerek komalık olduğu iddia edilen 1,5 yaşındaki Derya bebeğin annesi olayla ilgili olarak, “Yetiştirme yurtlarında büyüdüm. Derya’nın babasıyla bir sıkıntımız yoktu. Sonra beni aldatınca sığınma evine gittim. Derya için mücadele ediyorum ama artık son duruma geldim. Artvin Hopa Sığınma Evinde bu hale geldi. Babası bize rahat vermediği için polisler bizi sığınma evine yerleştirdi. Orada yaklaşık 3-5 ay kadar kaldık. Hiçbir sorun yoktu. Daha sonra oraya bir bayan geldi. Beni ve Derya’yı kıskanıyormuş. Olayın olduğu gün devletin verdiği bir kursa gitmek zorundaydım. Derya’yı yalnız bırakmak içimden gelmiyordu. Ben gider gitmez İpek Hanım kızımı kendi katına indirmiş. Ben sadece oğlunla kızım iyi anlaşıyor. Oğlunu bizim kata çıkar dedim. Koşarak giden çocuk o odadan baygın halde çıkıyor. Aşağıda ne olduğu belirsiz.  Her şeyi silmişler, kamera kayıtları bile yok. Derya’nın o gün elbiseleri kanlıymış. Elbiselerini yıkayıp kanları temizlemişler. Ama unutmuşlar ki atletinde bir damla kan kalmış. Sadece kadının Derya diye bağırışları duyulmuş” diye ifade etti.

“Kızım için dilencilik bile yaptım”

Kızını bu hale getirenlerin cezalarını çekmelerini istediğini söyleyen anne, “Şu anda davamız iyiye gidiyor. Kan örneklerimiz ve bilirkişi raporumuz çıktı. Avukatlarımız ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. İpek haricinde oradaki personeller de suçlu. Çünkü o personeller kızımın kanını yıkadılar. Kamera görüntülerini sildiler. Yalan ifade verdiler ve bu da bir suç. Haklarında hiçbir suç yok diye takipsizliğe alınmış. Bir Derya oldu, başka Deryalar olmasın. Benim kızım yaklaşık 2,5 yıldır bitkisel hayatta. Çok yokluklar çektim. Kızım için dilencilik bile yaptım. Ben hastanelerde yoğun bakımda yer bulamadım, kan bulamadım ama onlar rahatlarını yaşadılar. Herkes gününü gün edip gezdi tozdu ama ben evi yoğun bakıma çevirdim. Babasının haberi var ama ilgilenmiyor. Kendisi şuanda cezaevinde kalıyor” dedi.

“Yapılan yardımlar yeterli gelmiyor”

Yapılan yardımların yeterli olmadığını vurgulayan anne, “Ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ne de başkaları yardım etmediler. Sadece bulunduğum ilin Kaymakamlığı ve Belediyesi çok zorladığım zaman yardım ettiler. Yapılan yardımlar yeterli gelmiyor. Derya’nın aylık medikal malzemeleri yalnızca 3 bin 500 TL. Eczane masrafı ise 1000 TL. Derya’nın 5 gün fizik tedavi görmesi lazım ama ben haftanın 2 günü fizik tedaviye götürebiliyorum. Kar ve yağmur yağdığı zaman Derya’yı çıkartıp götüremiyorum. Fizik tedavi sayesinde biraz daha iyiye gidiyor. Artık elleri kasılmıyor, tepkileri çok. Ayakta durması için makina lazım ama alamıyorum. Fizik sayesinde tedaviye olumlu şekilde yanıt veriyor. Eskiden hiç tepkisi yoktu. Şimdi elini kaldır dediğim zaman kaldırıyor. Şimdi biraz umudum var” şeklinde konuştu.

“Burada bir gizlilik var”

Deryanın başına gelenlerden daha sona haberdar olduğunu ve kendisinden bazı şeylerin saklandığını söyleyen anne, “Bana hastaneye götürdükten 2 saat sonra haber veriler. Benim kızımın hiçbir sorunu yoktu. Kalbi durdu dediler. Boğulma şüphesini görüyoruz dediler. Boğulma şüphesi doğruydu. Kızımın kafasında yara vardı ama epikrize yazmayı unutmuş. Bana Derya’yı buradan alıp başka bir yere götür dediler. Gittiğim tüm hastaneler bana doğru düzgün bilgi vermedi. Samsun’a getirdiğimde ise ani bebek ölümü dediler. Saçları çekilmiş gibiydi, kızımın kafasının arkasında darp izi var ve yumurta şeklindeydi. Benden bunu sakladılar. Derya boğulma şüphesi ile hastaneye gelmiş ama herkes benden saklamış. Sapasağlam bırakıyorsunuz hastaneye gittiğinizde boğazı mosmor parmak izleri var. Doktor kalbi duran bir çocukta morluklar olur dedi. Ama ben kaç defa kalbi durduğunda müdahale ettiğim halde morluklar olmadı. Genel Müdür ve oradaki yetkililer hiçbir açıklama yapmadı. Burada bir gizlilik var. Doktorlar bir daha eskisi gibi kalkıp yürüyemez ve sana anne diyemez diyorlar. Ben inanıyorum Derya eskisi gibi ayağa kalkacak. 2016’da Samsun’da bir hastanede 15 günlük bir eğitim verdiler. Bu sayede odadaki tüm aletleri kullanabiliyorum. Makinaların yedeğinin olması lazım ama yok. Elektrik kesilince dünyam bitiyor. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 27.01.2018 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HÜSEYİN 2018-01-26 14:26:40

Yardım için nasıl ulaşa biliriz.

Misafir Avatar
erol 2018-01-27 09:10:15 @HÜSEYİN

ya Allah rızası için durumu olan yardım etsin

Beğenmedim! (0)
Avatar
Serra 2018-01-28 07:37:07

Devlete sığınmanın bedeli bumu bu bebeğe yapılan işkencenin hesabı sorulmalı yazık büyüklerle edin kavganızı minicik bebelerden ne istersiniz canavarlar inleyerek geberirsiniz inşAllah