banner388
banner390
banner410
banner408

Evini, arsasını satan TOKİ’den 2 daire alabilir!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy ilçesindeki Selyeri Mahallesinde TOKİ’nin 276 tane konut yapacağını söyledi.

banner269

Evini, arsasını satan TOKİ’den 2 daire alabilir!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy ilçesindeki Selyeri Mahallesinde TOKİ’nin 276 tane konut yapacağını söyledi.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 16:06
Evini, arsasını satan TOKİ’den 2 daire alabilir!

Samsun HaberSamsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Selyeri Mahallesinde yıkım yapacaklarını belirterek, mahallede TOKİ’nin 276 tane konut yapacağını ve o mahalledeki vatandaşlar evlerini ve yerlerini sattıkları taktirde TOKİ’den 2 tane daire alabileceklerini belirtti.

LOJİSTİK KÖY SAMSUN’UN MARKASI OLACAK

Lojistik Köyün Samsun’a kazandırılmış olan en önemli projelerden bir tanesi olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Lojistik Sanayi Organize Bölgesinde şuana kadar 160 milyon para harcandı. Bitince de yaklaşık olarak 200 milyonu geçecek. Şimdi yollarını yapıyoruz. Lojistik Sanayi Bölgesine Ulaştırma Bakanımız söz verdi, şuandaki organize sanayi bölgesi ile şehir arasındaki geniş hattı bir müsellesle ayırıp lojistik organize sanayiye bağlamaya yönelik bir hazırlık içerisinde olduklarını söylediler. Bunları da planladıkları süre içerisinde yapacaklarını taahhüt ettiler. Yani organize sanayi bölgesinin içerisindeki hattı çevirip, devlet yolunun uygun bir yerinden karşıdan karşıya geçirip, lojistik organize sanayi bölgesine bağlayacaklar” dedi.

SELYERİ’NDEN EVİNİ, ARSASINI SATANA TOKİ 2 DAİRE VEREBİLİR

Selyeri Mahallesinin yaşanmaz hale geldiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Selyeri mahallesi diye bir mahalle olmaz. Böyle bir mahalle olmaz, burada yaşanmaz. Burada yaşayanlara ‘durun burada’ diyenler onlara riya yapıyor. Bir yangın olduğunda oraya itfaiye aracı giremez. Kanalizasyon borusu patladığında makine oraya sokamıyoruz. Şimdi oralara TOKİ 276 tane konut yapıyor. Camisini, okulunu ve bahçesini de yapacağız. Şuanda Selyerindeki vatandaşlar evlerini ve yerlerini sattıkları taktirde TOKİ’den 2 tane daire alabilirler. İstedikleri kişiye satsınlar. Ama kimse oraya yeni ev yapamaz. Orası sanayi parseli olacaktır veya sanayi parseli olacaktır. Oraya konut olmaz. Bunu da açık açık söyleyeyim. Bende siyasetçiyim, bende insanların karşısına geçip oy istiyorum ama doğru olmak gerekiyor. Burada ne yapmamız gerekiyorsa, insanımıza doğruyu konuşup, dürüst olarak yapmamız gerekiyor. Elimde olsa da Tekkeköy’ün ismini değiştiririm. Ne köyü, bana göre Tekkeköy, Samsun’un yıldızı haline geliyor. Köy ibaresi sanki Tekkeköy’ü küçümser gibi oluyor. Bizim atalarımızdan kalma bir isim ama bu algının çok ötesinde şehir oldu ve olma yolunda ilerliyor. Özellikle lojistikten sonra göreceksiniz. Tekkeköy’de isteğim sıvasız, boyasız binaların bırakılmamasıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.