banner388

Eski başkandan Samsun’un turizmi hakkında önemli açıklamalar

Samsun Sahil Esnafları Kalkındırma Derneği eski Başkanı Şerif Yılmaz, yerel yöneticilerin turizm odaklı düşünmedikleri söyleyerek, işletme sahipleri olarak muhatap alınmamaktan dert yandı.

Eski başkandan Samsun’un turizmi hakkında önemli açıklamalar

Samsun Sahil Esnafları Kalkındırma Derneği eski Başkanı Şerif Yılmaz, yerel yöneticilerin turizm odaklı düşünmedikleri söyleyerek, işletme sahipleri olarak muhatap alınmamaktan dert yandı.

29 Haziran 2017 Perşembe 12:13
Eski başkandan Samsun’un turizmi hakkında önemli açıklamalar

Samsun Haber - Samsun Sahil Esnaflarını Kalkındırma Derneği eski başkanı Şerif Yılmaz, Samsun’un turizmini değerlendirdi. Yılmaz, Samsun’un yerel yöneticilerinin turizm odaklı planlarla yapmadıklarını söyledi.

“Potansiyel Değerlendirilemiyor”

Samsun’un jeopolitik konumunun ve doğasının turizm için çok uygun olduğunu fakat bu potansiyelin değerlendirilemediğini söyleyen Şerif Yılmaz, yerel yöneticilerin ve emniyet birimlerinin eğlence mekanlarına karşı tutumlarını eleştirdi. Yılmaz, “Aslında yönetim anlayışı turizme göre dizayn edilse Samsun esnafı parayı koyacak yer bulamaz. Atakum’daki potansiyel Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Tamam çok güzel şeyler yapıldı ama burada eğlence mekanlarında çalışan insanların da düşünülmesi lazım. Buralardan binlerce insan ekmek yiyor. Bir de bu denetlemeler her işletmeye aynı şekilde uygulanmıyor. Bu şehir Karadeniz’in turizm önderi olacak şehirken bu şehre turist gelmiyor maalesef. Samsun’un yöneticileri bunun hakkında oturup düşünmeleri lazım. Antalya’da şehir yönetimi tamamen turizme odaklı planlar yaparken Samsun’un yöneticileri maalesef turizm odaklı planlar yapmıyorlar” dedi.

“Denetimler Samsun’un Turizmini Baltaladı”

Eğlence mekanlarına yönelik denetim uygulamalarından dert yanan Yılmaz, “Örneğin yakın bir zamana kadar eğlence mekanlarının gece yarısından sonra çalışmasına izin verilmiyordu. Halbuki eğlence mekanlarının gün içerisinde en çok kazanç sağladığı zaman aralığı gece 12 ile 3 arası. Ama Samsun’da bu mekanlar 5 dakika geç kapandı diye para cezaları yediler. Yine Emniyet güçlerinin elinde hiçbir ses cihazı olmadan keyfe mahal eğlence yerlerine yüksek sesten dolayı ceza kestiler. Bundan dolayı kimi işletme sahipleri mahkemeye dahi gitti. 18 bin TL ceza yiyen işletmeler var. Böyle yanlış uygulamalar yapıldı. Samsun halkı tabi sahilde yerleşim olduğu için bu işletmeleri engellemek istedi ama bu da eşyanın doğasına aykırı. Bu işletmeler burada olmalı. Bu konuda yerel yönetimler de emniyette işletme sahiplerine yardımcı olmadı. Maalesef Samsun’un turizmini baltaladılar” diye konuştu.

Yılmaz, “Samsun’a çevre insanlar sahilde denize girmek, bu mekanlarda eğlenmek için geliyorlar. Bu uygulamalar bu durumu olumsuz etkiliyor. Burası anarşinin merkeziymiş gibi davranılıyor. 50 tane polis geliyor eğlence mekanlarının kapılarına. Bu turizmi baltalıyor. Burayı kıyafetleri turizm yöresine uygun kibar polisler denetlemeli. Diğer şekilde polislerin kalabalık şekilde içeri girişi bir anda ışıkları yaktırması buraya eğlenmeye gelen turistleri kaçırıyor maalesef.  Turizm yöresinde turistlerle muhatap olacak devlet görevlilerin ve yerel yönetim birimlerinin turizm hakkında eğitilmesi lazım” şeklinde konuştu.

“Muhatap Bulamayınca Derneği Kapattık”

Samsun’da hizmet sektörü temsilcileri olarak kendilerine muhatap bulamadıklarını söyleyen Yılmaz, “Ben yıllarca eğlence işletmeciliği yaptım ama yıldım artık. İşletmemi devrettim. Daha da yapmayı düşünmüyorum. Ben mekanımı sattığım için bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum ama birilerini bunları artık yüksek sesle söylemesi lazım.  Biz burada Samsun Sahil Esnafları Kalkındırma Derneği adıyla turizm derneği de kurdum. Ama karşımızda bizi dinleyen, muhatap alan kimseyi bulamadık. Biz elimizden geleni yaptık. Ama kimse bizi dinlemiyor. Sonunda hiçbir şeyin değişmeyeceğine karar verince 2 yıl kadar önce derneği kapattık” dedi.

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.