banner388

En kaliteli akaryakıt Türkiye’de satılıyor

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, en kaliteli akaryakıtın Türkiye’de satıldığını ve Türkiye’de satılan akaryakıtın yüzde 99 garantili olduğunu söyledi.

En kaliteli akaryakıt Türkiye’de satılıyor

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, en kaliteli akaryakıtın Türkiye’de satıldığını ve Türkiye’de satılan akaryakıtın yüzde 99 garantili olduğunu söyledi.

03 Ağustos 2017 Perşembe 17:02
En kaliteli akaryakıt Türkiye’de satılıyor

Samsun HaberBu sene PÜİS’in 50’nci yılını kutladıklarını belirten PÜİS Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, “PÜİS, 1967 yılında kuruldu ve bu sene 50. yılımız. Amacımız Türkiye’deki 13 bine yakın istasyon ve 9 bin 500 LPG istasyonu sendikacılığını yapmaya soyunduk. Şuanda 7 bin üyeye talibiz. Türkiye’de 15 tane şubemiz var. Burada sektörün amacı, hem sektöre hem de tüketiciye yardımcı olmaktır. Sektörün disipline olması adına eksikliklerimizi ilgili makamlara duyurmak, tüketici şikayetleriyle ilgili akaryakıt istasyonlarında yapılması gereken, neler varsa onları yapmak için gayret sarf ediyoruz. Türkiye’deki istasyonlara baktığımızda Avrupa ile kıyasladığımızda genellikle Avrupa standartlarında istasyonlarımız var. 24 saat hizmet veriyorlar. Bir işletmede 24 saat hizmet vermek çok kolay bir şey değil” dedi.

EN KALİTELİ AKARYAKIT TÜRKİYE’DE SATILIYOR

Bugün Türkiye’de satılan akaryakıtların yüzde 99 garantili olduğunun altını çizen Güler, “Enerji Piyasa Düzenleme Kurulu (EPDK) bununla ilgili zaman zaman yazı yayınlıyor. En kaliteli yakıtı şuanda Avrupa’da Türkiye’de satıyoruz. Artık yeni nesil araçlarda geçmiş dönemdeki akaryakıtları yani partikül oranı yüksek olan akaryakıtları artık kabul etmiyor ve arızaya yol açıyor. Bununla ilgili zaman zaman tüketicileri de uyarıyoruz. Geçmiş dönemde yaşanan 10 numara yağ gibi bu tür şeylerin ucuz olduğu için araçlarda kullanılmamasını istiyoruz. Bunların hem maddi hem de manevi zararları var. Tüketiciler mutlaka araçlarına kaliteli akaryakıtları güvenilir yerlerden almalıdır. Çünkü artık araçlar hatayı kabul etmiyor” diye konuştu.

AKARYAKIT ALANLAR FİŞLERİNİ MUTLAKA ALSIN

İstasyonlardan akaryakıt alan tüketicilere de uyarılarda bulunan Güler, “Tüketiciler akaryakıt aldıktan sonra aldıkları fişleri de mutlaka muhafaza etmeleri gerekiyor. Çünkü alınan fiş, araç arıza yaptığında en azından kendilerini savunabilecek bir evrak niyetindedir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri bu tür şikayetleri tüketiciyi koruma adına değerlendiriyor ve sonuçlandırıyor. Bence de güzel işler yapılıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alper 2017-08-03 21:05:16

ondanmı 2 kez enjektör 2 kez mazot pompası aldık hikaye hep abi shell den başkası yalan