banner388
banner390
banner410
banner408

ELVİNDER’den Anlamlı Etkinlik

ELVİNDER Derneği tarafından 6 Mayıs Hıdırellez günü bahar çocuk şenliği adı altında bir etkinlik düzenlendi.

banner269

ELVİNDER’den Anlamlı Etkinlik

ELVİNDER Derneği tarafından 6 Mayıs Hıdırellez günü bahar çocuk şenliği adı altında bir etkinlik düzenlendi.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 10:48

Samsun haber - ELVİNDER Derneği tarafından bu sene 3.’sü düzenlenen 6 Mayıs Hıdırellez günü bahar çocuk şenliği adı altında bir etkinlik yapıldı.  ELVİNDER Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy etkinlikle ilgili bilgi verdikten sonra arkadaşı Melike Ersayın Güven’e yapmış olduğu ilik bağışından dolayı teşekkür etti. Şenliğin içerisine bir bereket çarşısı adı altında kendi işlerini kurmuş, girişimci olmuş ve marka yolunda ilerleyen kadınlarımızla bir çarşı oluşturuldu. Kadınlar bu çarşıda el emeği ürünlerini tanıtıp pazarı görmüş oldular. 

Çocukların yaşamında babalarının aktif sorumluluk ve rol alması amacıyla kurulmuş İlk iş babalık platformu ilgi odağı haline geldi.Babalar çocuklarıyla stanttaki etkinliklerle kaliteli zaman geçirirken , sevgi ve ilgilerini nasıl verebileceklerinin ipuçlarını gönüllü görevlilerden aldılar.

Sergiden gelen geliri çocuklara harcıyorlar

Bu şenlikte stand açan bütün kadınlara teşekkür eden Başkan Gürsoy, “Sergiden elde ettiğimiz geliri çocuklarımıza harcıyoruz. ELVİNDER’in yaptığı birçok projenin ana halk temasında fayda sağlamak, çözüm noktasında özellikle dezavantajlı grupların çözüm noktasında sorunları en doğru yerlere taşımak için geliştirdiğimiz projelerden şenlik ve etkinlik alanında yaptığımız projelerden biri de budur. ELVİNDER üyelerinin hepsi kendi içerisinde ayrı ayrı sosyal gönüllülük noktasında biz ne yapabiliriz, hangi faydaya ulaşabiliriz diye düşünen ve çabalayan insanlar. Kendisi ile 6 yıl Samsun Ticaret ve Sanayi Odasında kadın girişimciler kurulunu kurduğumuz daha sonra el ele verip ELVİNDER’i kuralım dediğimiz de yine aynı yolda yürüdüğümüz tam bir sivil toplum gönüllüsü Melike Ersayın Güven’in bir farkı daha var. Burada stand açan bütün girişimci arkadaşlarımın yollarının açık olmasını diliyorum. Böyle güzel işlere hayır kattıkları için hayırlarının bol olmasını diliyorum. Arkadaşım Melike’ye de yapmış olduğu bağıştan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“O bebek için iliğimi verdim”

Sosyal medyadaki bir paylaşımdan sonra iliğini küçük bir bebeğe veren Melike Ersayın Güven, “Bundan iki veya iki buçuk sene önce sosyal medyada paylaşım görmüştüm. Bir arkadaşım Kızılay’a gidip kök hücre bağışında bulunduğunu söylüyordu. O dönemde de Ferah adında Samsunlu bir bebek vardı. Bir buçuk iki yaşlarındaydı ve ilik bulunmasını bekliyordu. Bunların hepsi üst üste gelince ben neden yapmıyorum dedim. Kızılay’a gidip ilik nakli hakkında bilgi aldım. Daha sonra Kızılay’a kan verdim ve uyum bulunduğu zaman beni tekrar arayacaklarını söylediler. Ben de başka birine iliğimi verecektim ama hastanın öldüğünü öğrendim. Kızılay’da çalışan görevli arkadaş hala bağışçı olmak istiyor muyum diye sordu. Bir buçuk sene sonra tekrar başka bir hasta ile uyum gerçekleşti. Çok şükür bu sefer oldu. Bu seferde bir bebeğe denk gelmiştim. Kim olduğunu öğrenmek istesem de iki sene boyunca Sağlık Bakanlığından dolayı kim olduğunu öğrenemiyoruz. İstanbul’a gidip o bebek için iliğimi verdim” dedi.

Haber: Müberra TAŞÇI Kameraman: Oğuzhan YÜKSEL

Son Güncelleme: 09.05.2018 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.