banner388
banner390
banner410
banner408

Dolar Çıldırdı! Vatandaş Şaşkın

Yeni bir güne daha yükselişle girerek tarihi rekorunu kırmaya devam eden dolar karşısında dolarzede vatandaş ne dedi?

banner269

Dolar Çıldırdı! Vatandaş Şaşkın

Yeni bir güne daha yükselişle girerek tarihi rekorunu kırmaya devam eden dolar karşısında dolarzede vatandaş ne dedi?

03 Aralık 2016 Cumartesi 19:26

Sokakta vatandaşın nabzını tutan Samsunhaber.com, kamerasını bu kez doların yükselişiyle  döviz bürolarının yolunu tutan Samsun halkına çevirdi. 3.579 seviyelerini gören dolar karşısında vatandaş şaşkına döndü. Bölge İstihbarat ve Özel Haber Şefimiz Emir Dursun Akar’ın mikrofonuna birbirinden şaşırtıcı cevaplar veren vatandaş, yükselişine devam eden doları ‘’Ateşi çıkmış’’ olarak yorumladı.


‘DOLARIN ATEŞİ ÇIKMIŞ’
Doları olmayan vatandaş, '‘Doların ateşi çıkmış ve yükselmiş. Ateş kolay kolay düşmez. Herkese hayırlı uğurlu olsun’’ şeklinde konuşarak, tepki gösterirken bir başka vatandaş ise, oturduğu konutun yakıt parasını dolara endeksli olarak ödediklerini belirterek, ‘’Doların yükselişi karşısında, zor durumda kaldık. Yakıt olarak kullandığımız kömürü apartman yönetimi dolarla alıyor. Haliyle bizlerde dolar olarak ödeme yapıyoruz. Artış karşısında zor durumda kaldık. Örneğin düne kadar yıllık 700 TL ödüyorduk, şimdi bu artışla 900-1000 TL ödeyeceğiz’’ dedi.
 
‘100 DOLARIM OLSA KENDİMİ ZENGİN HİSSEDERİM’
Kameramıza konuşan bir başka vatandaşın söyledikleri ise, ‘’Piyasalar allak bullak. Sonumuz inşallah hayırlı olur. 100 dolarım olsa kendimi zengin hissederim’’ şeklinde olurken, doların bu yükselişini ABD başkanının değişimiyle ilişkilendirenlerde oldu.

‘DOLAR BORCUMUZ VAR, ALIP ÖDEYEMİYORUZ’
Dolar olarak borçlandıkları kişilere, borçlarını ödeyemediklerini belirten vatandaşın verdiği cevap, doların yükselişi karşısında karşı karşıya kaldıkları zor durumun en çarpıcı enstantaneleri arasında yer aldı. Halk, ‘’Borçlarımızı dolar olarak alıyorduk, yine aynı şekilde dolar olarak ödemek zorundayız. Bu tabloyla karşılaşınca şaşkına döndük. Ne yapacağımızı bilemiyoruz’’ diye konuştu.

 
‘KURU FASULYE BİLE DOLARLA’
Hemen hemen her ihtiyacın dolarla satıldığını ifade eden vatandaş, ‘’Kuru fasulye bile dolarla. Ye iç dolarla, yat kalk dolarla. Bu nereye kadar böyle gidecek. Allah sonumuzu hayırlı kılsın, ülkemizi bu durumdan kurtarsın’’ diye dua ederek, endişeli olduklarını olduklarını dile getirdi.

'DOLAR CEBİMİZİ VE MUTFAĞIMIZI VURDU'
Zaten zor şartlar altında geçiniyoruz şeklinde konuşarak geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen dolarzede vatandaş, ''Dolar mağduru olduk. Cep delik, cepken delik. Mutfak desen, aldığımız maaşla pazar filemizi nasıl doldurduğumuzu Allah bilir. Dolar, dolar, dolar. Birazda bizim cebimize dolsa olmaz mı?. Dolar böyle ani çıkışlarla değerinde tavan yapıyor. Ama, sabah evden çıktığımızda 100 TL bozdursak, akşama o paradan eser kalmıyor. Bizim de kendi paramız böyle tavan yapsa. Kısacası dediğimiz gibi, cepte zaten yoktu şimdi hepten mağdur olduk. Aldığımız çoğu şey dolar bazında satılıyor. Borç desen yine aynı şekilde dolar olarak alıyoruz. Dolar yükseliyor. Bizim maaşlar da yükselir mi? acaba'' diye yakındı.

'BORCU OLAN KARA KARA DÜŞÜNÜYOR, ALACAĞI OLAN YAŞADI'
Bu durum karşısında borçlu olan vatandaşın kara kara düşündüğünü, alacaklı olanın ise kazançlı çıkacağını söyleyen vatandaş, ''Kara kara düşünüyoruz. Kendimizi zorlayıp dolar alıp borcumuzu ödesek bir türlü, alıp ödemesek bir türlü. Günü gelen ödenmesi gereken dolar borçlarımız var. Şimdi bu işten biz zararlı, alacağı olan kazançlı çıkacak'' dedi

'TARİHİ ZİRVESİNİ YENİLEDİ'
Doların tarihi zirvesini yenilediğini ifade eden Samsun'daki döviz büroları yetkilileri, ''İnsanlar bozdurmak yerine daha fazla almaya başladılar. Bu yükselişle birlikte şaşırtıcıdır ki, dolara gözle görülür bir talep var. Bunun yanısıra, altın alımlarında da rağbet görüyoruz. Büyüklerin tavsiyesiyle, dolarını bozdurup altına yönelenler var. Şu aşamada orta vadede Türk lirası olabilir veya dolar bazında altın fiyatlarının düşük olması nedeniyle vatandaşlar altına yatırım yapabilirler'' diye konuştular. 

(Emir Dursun Akar)





 

Son Güncelleme: 06.12.2016 11:13
Anahtar Kelimeler:
SamsunVatandaşDolar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.