banner388

Doğumevi’nde döner sermaye krizi

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çalışanlarının mevcut döner sermaye sisteminde hak ettikleri ücretleri alamadıklarını söyleyen Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, “Sorun çözülmezse eylem yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Doğumevi’nde döner sermaye krizi

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çalışanlarının mevcut döner sermaye sisteminde hak ettikleri ücretleri alamadıklarını söyleyen Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, “Sorun çözülmezse eylem yapmayı düşünüyoruz” dedi.

15 Ağustos 2017 Salı 18:01
Doğumevi’nde döner sermaye krizi

Samsun Haber Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde mevcut döner sermeye dağılımı nedeniyle Sağlık çalışanları hak ettikleri ücretleri alamamaktan şikayetçi durumda. Uygulanan döner sermaye sisteminin iptali için Danıştay’a dava açtıklarını söyleyen Türk Sağlık Sendikası Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, “Bu şekildeki döner sermaye dağılımı yüzde 100 yanlış. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde çalışan hekimler ve sağlık çalışanları diğer hastanelerdeki meslektaşlarını kıyasla büyük maddi kayıp içerisindeler” dedi. Çakmak ayrıca mevcut döner sermaye sisteminin sağlıkta şiddetin sebeplerinde biri olduğunu söyledi.

“Doğumevi, Eğitim Araştırma Hastanesi Statüsüne Geçirilmeli”

Sezeryanla doğum ve kürtaj uygulamasının kaldırılmasının ardından Doğumevlerinin döner sermaye gelir kaynaklarının azaldığını belirten Çakmak, “Eğitim Araştırma Hastaneleri ve diğer branş hastanelerinin branş alanlarının da genişlediği için döner sermaye sisteminde kazanılacak puanlar birimleri fazla. Bunun dengelenmesi için Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde verilen hizmetlerin puanları arttırılmalı ve Doğumevi, Eğitim Araştırma Hastanesi statüsüne geçirilmeli. Eskişehir’deki Kadın Doğum Hastanesi’nde sorun bu şekilde çözülmüş durumda” diye konuştu.

“Sorun Çözülmezse Eylem Yapacağız”

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çalışanların sorunlarının çözülmesi için projeler hazırladıklarını anlatan Çakmak, “Biz sendika olarak Doğumevi’nde çalışan arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Samsun Doğumevi’ndeki sağlık çalışanları hak ettiklerinin karşılığını maalesef alamıyorlar. Doğumevi, beşikten mezardan denilen hayatın beşik kısmının yaşadığı yer. Hayatımızda bu kadar önemli bir noktada. Bizimle bu anlamda iş birliği yapacak her kurumla biz iş birliğine hazırız. Projemiz hazır, sadece uygulasınlar yeter” şeklinde konuştu. Çakmak, döner sermayeden kaynaklanan sorunun çözülmemesi halinde ise sivil toplum örgütleri olarak ‘döner sermeye adaletsizliği’yle ilgili bir basın açıklamalı bir eylem düzenleyeceklerini söyledi.

Çakmak, İş Yavaşlatma İddialarına Cevap Verdi

Döner sermaye sıkıntısında dolayı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde iş yavaşlatma yaşandığı iddiaları ile ilgili de konuşan Çakmak, “Hekim arkadaşlarımızla alakalı işi yavaşlattığı, sağlık çalışanlarımızın hastalara ve hasta yakınlarına ilgisiz olduklarıyla ilgili bize duyumlar geldi. Yüzde 1 milyon katılmıyorum. Hekim arkadaşlarımız ve sağlık çalışanları olarak bizler, kendi ailelerimize nasıl davranılmasını istiyorsak o şekilde hizmet veriyoruz. Hem de hak ettiğimizin binde birini almadan. Sağlık çalışanların iş yavaşlattığını söyleyenler kendileri aynaya bakacaklar ve vicdanlarıyla hesaplaşacaklar. Bunu yapanlar zaten sağlıkçı olamaz. Mümkün değil. Tekrar söylüyorum; başta hekim arkadaşlarımız olmak üzere hiçbir sağlık çalışanı arkadaşımız söylenildiği gibi hiçbir zaman hizmeti yavaşlatmamışlardır. Onlar haklarını arıyorlar, bu konuda da haklılar. Ama onlar haklarını hukuk düzeni içerisinde bizler vasıtasıyla haklarını aramaya devam edecekler. Biz de onların haklarını almaları için elimizden geleni yapacağız. Bunlar çok çirkin iddialar” dedi. Sağlık çalışanlarının darba uğrama ihtimalini göze alarak çalışmaya devam ettiklerini söylene Çakmak, “Belki de muayene ettikleri hastaların içinde kendilerini darp edenler veya yakınları var. Onlar hiçbir ayrım yapmadan hizmet vermeye devam ediyorlar. Hiç kimse bu kadar hadsiz, vicdansız yüklenemez” diye konuştu.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 16.08.2017 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.