banner388

Devlet 30 milyar dolar zararda

Samsun Eğitim iş Sendikası Şube Başkanı Rüstem Kara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulan  proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet 30 milyar dolar zararda

Samsun Eğitim iş Sendikası Şube Başkanı Rüstem Kara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulan  proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

13 Aralık 2017 Çarşamba 17:55
Devlet 30 milyar dolar zararda

Samsun Haber - Samsun Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Rüstem Kara, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulan proje ile yılda 20 bin öğrenciye siber, güvenlik, algoritma, ve dijital bilgi güvenliği eğitimlerinin verileceğine dair, “Bu Fatih Projesinde devlet 30 milyar dolar zarara uğratılmıştır. Eğer Fatih Projesi gibi olacaksa amacına ulaşmayacaktır” dedi.

“Bunlar hükümetin yeni eğitim anlayışlarıdır”

Gençlik ve Spor Bakanlığının bu işi yaparken seçeceği öğrencilerin önemli olduğunu  belirten Kara, “Bunlar hükümetin yeni eğitim anlayışlarıdır. Ezberci bir eğitim de eğer algoritmayı düşünmüşlerse çok büyük bir adımdır. Siber, güvenlik ve dijital bilgi güvenliği bunlar olması gerekenler. Gençlik ve Spor Bakanlığı okul dışında kurs gibi bu eğitimleri vermeyi düşünüyor olabilir. Bilişim teknolojileri, algoritma, kodlama eğitimleri çağımızda bilgi iletişim teknolojisinin hızlı gelişimi sonucunda artık dünyadaki bütün gençlerin ve ülkelerinde aynı şekilde yetiştirdiği bilgili toplum oluşturmada önemli basamaklardır. Önümüzdeki sistemde eğitim kurumlarında bu eğitimler verilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özellikle Bilim Sanat Merkezlerinde üstün zekalı öğrencilere kodlama ve buna benzer eğitimler veriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının bu işi yaparken seçeceği öğrenciler önemli. Hangi grup öğrencilere bu eğitimler verilecek. Bizim burada kaygımız kaynakların doğru harcanması gerekir. Bilgi iletişim teknolojilerine ulaşacak gençlerin de doğru seçilmiş olması gerekir ”diye konuştu.

“Ticari amaçla yapılırsa amacına ulaşamaz”

Fatih projesi gibi olursa amacına ulaşamaz diyen Kara, “Öğrencilerimizi doğru yetiştirmek istiyorsak bu eğitimin yeri okul olmalıdır. Eğer Gençlik ve Spor Bakanlığı bu işi yapmak için bir proje geliştiriyorsa bence bu proje Bilim Sanat Merkezlerinde gerçekleştirilmelidir. Çünkü o grubu okuyan insanların belli bir zeka seviyesinin üstünde olması gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu işi yapıyorsa şartlarını belirlemelidir. Bizim kaygımız şudur. Bu Fatih Projesinde devlet 30 milyar dolar zarara uğratılmıştır. Akıllı tahtalar kısmen işe yarasa da tabletler hiçbir işe yaramadığı görülmüştür. Eğitim tablet ve akıllı tahtalarla değil uygulamalı olarak yapılmalıdır. Eğer Fatih Projesi gibi olacaksa amacına ulaşmayacaktır. Amacına ulaşmayacak bir proje olarak ortaya çıkması bizi şu yönden kaygılandırıyor. Danışılmadan, tartışılmadan, araştırılmadan yapılmış bir projeye benziyor. Eğitimde başarıya ulaşacaksak bu tüm alanla ilgili bilim adamlarını, eğitimcilerine çok geniş bir şekilde daha önceden de uygulamalarıyla ve bir deneyimle yetişmiş elemanlarla bu işin yapılması lazım. Sadece elektronik aletlerle bu iş yapılmaması gerekiyor. Eğer ticari amaçla yapılırsa amacına ulaşamaz. Düşünce olumlu ama inşallah sonucu Fatih projesi gibi olmaz. Düşüncenin olumlu olması başarıya ulaşacağı anlamına gelmiyor. Başarıya ulaşabilmesi için de iyi bir alt yapının olması gerekir” diye konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 14.12.2017 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.