banner388

Çöpleri yere atarken onları toplayan işçileri düşündünüz mü?

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde belediyenin temizlik kadrosunda çalışarak ekmeğini kazanan bir işçi mahalle sakinlerinin biraz daha dikkatli ve duyarlı davranmaları konusunda ricada bulundu.

Çöpleri yere atarken onları toplayan işçileri düşündünüz mü?

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde belediyenin temizlik kadrosunda çalışarak ekmeğini kazanan bir işçi mahalle sakinlerinin biraz daha dikkatli ve duyarlı davranmaları konusunda ricada bulundu.

09 Mayıs 2017 Salı 12:02
Çöpleri yere atarken onları toplayan işçileri düşündünüz mü?

Samsun Haber - Samsun’un 19 Mayıs belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan 26 yaşındaki İrfan İrfanoğlu, 19 Mayıs Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çöp toplayıp mahalleyi süpürüp temizleyerek evine ekmek götürdüğünü ve işini severek yaptığını söyledi.  

Ekmeğini Helaliyle Kazanıyor

Zor şarlar altında insanlara hizmet vererek çevre temizliğini başarıyla göğüsleyen İrfan İrfanoğlu, yaptığı işi sevdiğini belirterek, “Bizim işimiz çok zor. Ancak ben işimi severek yapıyorum. İnsanlar işsiz geziyor. İnsanların gözleri önünde çöp toplamayı, temizlik yapmayı utanç olarak düşünüyor. Ben bundan utanmıyorum. Evime helaliyle ekmek götürüyorum. Sabah erkenden kalkıyorum. Akşama kadar mahalleleri temizliyorum” dedi.

“İnsanlar Daha Duyarlı olsun”

19 Mayıs ilçesinde yaşayan vatandaşları yerlere çöp atmamaları konusunda uyarıda bulunan İrfan İrfanoğlu, “Bizim işimiz, çevreyi temizlemek. Bu yolla para kazanıyoruz. Allah bereket versin. Ancak İnsanlar biraz daha duyarlı olsunlar. Mahalleyi temizliyorum, bir de bakıyorum ki arkamdan tekrar ortalık çöp olmuş. Havalar zaten sıcak. Bu durum bizi biraz daha yoruyor. Ben bir yıldan bu yana bu işi yapıyorum. Yıllarca da yapmak istiyorum. İş bulmak bu devirde çok zor. Allah işsizlere acısın” diye konuştu.

“19 Mayıs Samsun’un En Temiz İlçesi”

19 Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçenin temizlik çalışmaları için ekstra bir çalışmalarının olmadığını belirterek “Kurduğumuz bir düzen doğrultusunda herkes üzerine düşen görevi yerinde ve zamanında en iyi şekilde yapmaya devam ediyor. ‘Temizlik imandan gelir.’ Dolayısıyla bunu imanımızın gereği olarak yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Zaman zaman aksaklıklar olabiliyor. Ancak vatandaşlarımız bizim eksiklerimizi zamanında haber veriyor. Bizde bu uyarıları dikkate alarak en kısa zamanda telafi ediyoruz. Zaten biz halkla iç içe olmaya çalışıyoruz. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Zaten temelinde güzellik yatan, yeşille mavinin birleştiği bu güzel ilçemizde çalışmalarımız devam edecek. Özel olarak bir çalışmalarımız yok. Çalışanlarımız yerinde ve zamanında görevlerini yerine getiriyor. Diğer ilçelerde de temizlik çalışmaları devam ediyordur ancak bizim halkımızın duyarlı olması yapılan işleri daha da kolaylaştırıyor. Bizim itici güç olarak arkamızda durmaları bizlerin yükünü daha da hafifletiyor. İlçemizde temizlik ve çöpte çalışan yirmi işçimiz var. Bu alanları yirmi kişilik ekiple düzene sokuyoruz. İş-Kur’dan kırk işçi daha aldık ama bunların hepsi temizlik alanında çalışmıyor” şeklinde konuştu

Ekrem BİRCAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.