banner388
banner390
banner410
banner408

CHP Samsun'da toplantı krizi

CHP Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akcagöz'ün CHP İl Başkanlığı'ndan kurultay süreciyle ilgili toplantı yapacağını açıklamasının ardından adeta parti içerisinde toplantı krizi yaşandı.

banner269

CHP Samsun'da toplantı krizi

CHP Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akcagöz'ün CHP İl Başkanlığı'ndan kurultay süreciyle ilgili toplantı yapacağını açıklamasının ardından adeta parti içerisinde toplantı krizi yaşandı.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 11:43
CHP Samsun'da toplantı krizi

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kurultay delegeleri, Olağanüstü Kurultay için imza toplamaya başladı. Genel Başkanlık için bazı isimleri Muharrem İnce'yi önerdi.

"SİYASET CESARETLE YAPILIR"

Samsun'da ise CHP Samsun Milletvekili Aday Adaylığı için CHP Samsun İl Başkanlığı görevinden istifa eden Tufan Akcagöz, sosyal medya adresinden bugün saat 13.30'da Kurultay süreciyle ilgili basın açıklaması yapacağını duyurdu.

'Korku ile bir yere varılmaz, güneş balçıkla sıvanmaz, siyaset cesaretle yapılır' diye yazı paylaşan Akcagöz, "Tüm devrimci demokrat dostlarımı il binamızda düzenleyeceğim basın açıklamasına bekliyorum" dedi.

PARTİ İÇERİSİNDE KRİZ ÇIKTI

Akcagöz'ün açıklamasının ardından bazı parti üyeleri kendilerine "Yapılacağı duyurulan basın açıklaması için İl Başkanlığımızca izin verilmemiştir. Bilgilerinize. CHP İl Başkanlığı" şeklinde mesaj atıldığı belirtti. Parti içerisinde adeta krize neden olan mesajla ilgili olarak Akcagöz ise "O kapıyı bize yasaklayabilecek hiç kimseyi tanımıyorum. Ben yarın orada olacağım, beklerim" diyerek tepkisini gösterdi.

İL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Samsunhaber.com'a konuşan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, "Bu basın açıklamasının mahiyetinin ne olduğunu bilmiyorum. Ancak Tufan bey,  izin almak yerine emri vaki yapmak gibi bir yola gitti. Bizde bunun uygun olmayacağını söyledik. Bu konuda üyelerimizi uyarmak istedik. Böyle bir şeyin İl Başkanlığında yapılmasının partimize uygun olmayacağını belirttik" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.