banner388

Cenazedeki çelenk olayına Başkan Güleroğlu’ndan yorum

Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için düzenlenen cenaze töreninde yaşanan gergin anlarla ilgili İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, “Bütün siyasi parti temsilcileri oradaydı ve hep birlikte ailenin acısını paylaştık. Bu olayın organize olmasını düşünmek istemiyorum” dedi.

Cenazedeki çelenk olayına Başkan Güleroğlu’ndan yorum

Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için düzenlenen cenaze töreninde yaşanan gergin anlarla ilgili İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, “Bütün siyasi parti temsilcileri oradaydı ve hep birlikte ailenin acısını paylaştık. Bu olayın organize olmasını düşünmek istemiyorum” dedi.

11 Ekim 2018 Perşembe 14:03

Samsun Haber - Batman'da bölücü terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için memleketi Ladik'te tören düzenlenmişti. Şehidin cenaze töreni sırasında vatandaşın biri CHP Genel Başkanının göndermiş olduğu çelengi yerden yere vurmuştu. İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu konuyla ilgili Samsunhaber.com'a önemli açıklamalarda bulundu.

“Siyasi olarak hareket edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez”

Bu tür ortamlarda siyasi bir şekilde hareket edilmemesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, “Şehitler bu ülkenin ortak değerleridir. Ülkenin birliği ve beraberliği için,  bizlerin gece yatakta huzurlu ve güvenli uyumamız için hiçbir karşılık beklemeden canlarını feda eden yüce varlıklardır. Bu tip acıların yoğun yaşandığı ortamlarda siyasi olarak hareket edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu olayın organize olmasını düşünmek istemiyorum. Ülkenin içinde bulunduğu atmosferde siyasi kutuplaşmanın bu kadar körüklendiği ve açığa çıktığı zamanda durumdan vazife çıkaran arkadaşlarımızın olması da hiç hoş değil” şeklinde ifade etti.

“Hep birlikte ailenin acısını paylaştık”

Cenazede bütün siyasi partilerin hep birlikte ailenin acısını paylaştığını ifade eden Başkan Güleroğlu, “İdari olarak soruşturma yapılıyordur. Ceza uygulaması yapılabilmesi için cezada kanunilik ilkesi vardır. Yapılan eylemin Türk Ceza Kanununda karşılığı olması lazım. Türk Ceza Kanununda çelengi yerden yere vurmak diye bir suç yok ama başka şekilde vasıflandırılabilir. Bu olayın yaşanması üzücü ve çirkin oldu. Burada kişiyi cezalandırmaktan ziyade yaptığı eylemin toplumda oluşturduğu algı çok daha etkili oluyor. O gün şehidimizi hep birlikte uğurladık ve siyasi bir parti kaygısı yoktu” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 12.10.2018 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nail Özdemir 2018-10-12 14:16:10

Sen kalkıp pkk partisiyle işbirliği yapacaksınız sonra tutup hiçbirşey olmamış gibi çelenk göndereceksiniz siz milletle alaymı ediyorsunuz birde geçmişsiniz kem küm ediyorsunuz bende olsam o çelengi parçalardım pkk seviciler pkk cenazesine gitsinler onların şehitlerimizin yanında yeri yok Çelenklerinide kimlerle iş birliği yapıyorlarsa oraya yollasınlar Ben Vatan Sevdalısı Biriyim Can Vermek RUHUMUZDA VAR Bilesiniz

Avatar
AHMET 2018-10-12 09:51:50

Neden bu vatandaş hakkında dava ac mıyorsunuz. Avukatınız mı yok.

Misafir Avatar
Cemal 2018-10-12 13:44:36 @AHMET

Vatandaş değil o vatansız. Vatandaş olsaydı PKKlıları davul zurnalarla karşılayanlara, operasyon yapmayın talimatı verenlere, ülkeyi fetöye teslim edenlere karşı öyle tepki gösterirdi.

Beğenmedim! (1)