banner388

Çarşambalılar isyan etti!

Çarşamba’nın Hasbahçe Mahallesi’nde uygulanmak istenen kentsel dönüşüm projesi, mahalle halkını isyan ettirdi.

Çarşambalılar isyan etti!

Çarşamba’nın Hasbahçe Mahallesi’nde uygulanmak istenen kentsel dönüşüm projesi, mahalle halkını isyan ettirdi.

25 Eylül 2017 Pazartesi 14:19

Samsun Haber - Samsun’un Çarşamba ilçesi Hasbahçe Mahallesi’nde Çarşamba Belediyesi tarafından uygulanmak istenen kentsel dönüşüm projesi mahalle halkını isyan ettirdi. 2015 yılında Çarşamba Belediye Meclisi’nden çıkan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan kentsel dönüşüm projesi kararı Hasbahçe Mahallesi sakinlerinin hayatını altüst etti.

“Apartmanda Yaşamak İstemiyoruz”

Samsunhaber.com’a konuşan Hasbahçe Mahallesi sakinleri, mahalledeki evlerin bir çoğunun yeni olduğunu söyleyerek yaşadıkları bölgede kentsel dönüşüme ihtiyaç olmadığını savundu. Evlerini büyük emeklerle kıt kanaat imkanlarla yaptıklarını anlatan mahalle sakinleri, “Biz apartmanlarda kat kat üstüne yaşamak istemiyoruz. Bahçeli evlerimizde huzurlu bir şekilde yaşamaya devam etmek istiyoruz” dedi.

Proje Alanının 30 bin m2’sinde Bina Yok

Çarşamba Belediyesi tarafından uygulanmak istenen kentsel dönüşüm projesine karşı açılan ve bölgede keşif yapılmasına karar verilen davaya bölgenin yüzde 60’ında hissesi bulunan 114 mahalle sakini müdahil oldu. Yaklaşık 250 dönüm alanda kamulaştırma yapılarak uygulanmak istenen kentsel dönüşüm projesinde hisse sahiplerine teklif edilen bedel konusunda da muğlaklıklar mevcut. Mahalle sakinleri, evlerine değerlerinden 3 kat daha düşük bir bedel biçildiğini iddia ediyor.

Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm projesini kapsayan alanın 30 bin m2’lik bölümünde hali hazırda eski veya yeni herhangi bir yapı bulunmaması dikkat çekiyor.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 26.09.2017 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kılıç 2017-09-25 14:57:51

SAHİP ÇIKTIK AMA KESİLDİ AĞAÇLAR, ATAKUM ADNAN MENDERES BULVAR BOYU

Avatar
tan 2017-09-25 15:05:30

DAHA NASIL SAHİP ÇIKALIM,TOP TÜFEKLEMİ,yargıya verdik yargıtayın emrine rağmen yaptırım uygulanmadı,bahçelerimizden onlarca ağaç kesilip sandalye maslar koyuldu bar oldu,2011 yılında yargıtayın kararına rağmen hala duruyorlar atakum salilinde