banner388
banner390
banner410
banner408

Çarşamba Havalimanındaki uygulamaya sert tepki!

Samsun Kamu-Sen İl Temsilcisi Levent Kuruoğlu, Çarşamba Havalimanına Müdür Hamit Anıl'ın talimatı ile bir kıyafet komisyonu oluşturulduğunu ve bu komisyondaki erkek görevlilerin kadın çalışanların kıyafetlerini yorumlamalarını iddia ederek olaya tepki gösterdi.

banner269

Çarşamba Havalimanındaki uygulamaya sert tepki!

Samsun Kamu-Sen İl Temsilcisi Levent Kuruoğlu, Çarşamba Havalimanına Müdür Hamit Anıl'ın talimatı ile bir kıyafet komisyonu oluşturulduğunu ve bu komisyondaki erkek görevlilerin kadın çalışanların kıyafetlerini yorumlamalarını iddia ederek olaya tepki gösterdi.

16 Mart 2018 Cuma 18:11
Çarşamba Havalimanındaki uygulamaya sert tepki!

Samsun haber - Samsun Kamu-Sen İl Temsilcisi Levent Kuruoğlu, 02.03.2018 tarihinde Çarşamba Havalimanı Devlet Hava Meydanları Müdürü Hamit Anıl'ın talimatı ile oluşturulan kıyafet komisyonuyla ilgili olarak, “2.03.2018 tarihinde Çarşamba Havalimanı Devlet Hava Meydanları Müdürü Hamit Anıl'ın talimatı ile oluşturulan kıyafet komisyonu oluşturularak İnsan Kaynakları Şefliğinde görev yapan bir birim sorumlusu ve iki birim olmak üzere toplam 3 erkek personel, havalimanında kamu görevlilerine kıyafet denetlemesi yaptılar. Daha önce personele yazılı olarak tebliğ edilen ve okunduğuna dair tebellüğ ettirilen yönetmeliği ellerine alarak odaları dolaşmışlardır. Gittikleri odalardan bayan personellerin yanına giden 3 erkek görevli yönetmeliği kendilerince yorumlayarak “senin kareli göleğin bu gri hırkaya uymamış bir daha giyme” ya da “beyaz t-shirt üzerine lacivert hırka uygun değil”  gibi yorumlarla yönetmeliğe aykırı yorum yapmışlar. Her şeyden önce 3 erkeğin bayanları gözleriyle bu şekilde inceleyerek yorum yapmaları ahlaki yönden etik değildir. Valilik ve çeşitli kurumlara şikayetçi olduk ve olmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

“Bu çağda böyle şeyler yapmak doğru değil”

Havalimanının temizliği ve güvenliği ile ilgilenmeleri gerektiğini söyleyen Kuruoğlu,“3 ay boyunca bizim havalimanımız kapalı kaldı. Türkiye’de bir özgürleşme hareketleri sürerken, bütün siyasetçilerde özgürlükten bahsederlerken havalimanının 3 ay pis ve kapalı kalırken oranın güvenliğini sağlamak, havalimanının pisliğinin temizlenmesi, havalimanında ziyaretçilerin yolcuların ve konfor içinde kalmasını sağlamaktan bahsetmesi gereken havalimanı müdürünün böyle gereksiz işlerle uğraşması tuhaf bir durum. İlk başta duyunca inanamadım ama sonrasında belgeyi görünce gerçekten böyle bir komisyon oluşturulmuş. Bu çağda böyle şeyler yapmak doğru değil. Siz moda ikonu musunuz, neyin üzerine ne giyileceğine karar veriyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Böyle bir mevzuat falan yoktur”

 Böyle bir yöntemin doğru olmadığını söyleyen Kuruoğlu, “Kılık kıyafet yönetmeliği genel bir çerçeveyi belirliyor. Kişi kendine yakışanı giyer. Özellikle erkek arkadaşların bayan arkadaşları bu şekilde gözlemlemesi ahlaki olarak etik değil. Ben bu yapılanı doğru bulmuyorum. Görüyorum ki bu noktada yaptıkları yanlışı anlamaları ve özür dilemesi gerekenler  abarttığımızı söylüyorlar. Ama içerikle ilgili olarak benim abarttığım hiçbir şey yok. Elde bir belge var ve 3 kişilik bir komisyon oluşturulup uygulanmış. Bizim karşı çıktığımız konu şudur. 28 Şubat sürecini mi yaşıyoruz? Eskiden okullarda başörtülü kardeşlerimize karşı yapılan uygulamaların bir benzeri de ne yazık ki bu uygulamadır. Böyle bir mevzuat falan yoktur. Ben kabul etmiyorum. Böyle bir yöntem doğru değildir ve uygulanamaz. Her kadın gibi oradaki çalışan arkadaşlarımız da erkeklerin gelip onları incelemesine rahatsız olmuşlar” diye konuştu.

“Tepki gösteriyorum”

Kadın arkadaşlarım adına tepki gösteriyorum diyen Kuruoğlu, “Böyle bir yazıyı nasıl çıkarttınız. Kendinizde bu cesareti ve bu yetkiyi nasıl buluyorsunuz. Ben de bugün oradaki kadın arkadaşlarımız adına tepki gösteriyorum. Dünya Kadınlar Gününden 4-5 gün sonra bu olayın yaşanması da çok acı bir durum. 8 Mart’ta kadınların sorunlarını konuşurken bugün geldiğimiz noktada kadınlara yapılan uygulamayla ilgili konuşuyoruz” dedi.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 18.03.2018 08:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NEVZAT Eser 2018-03-17 00:14:50

Gerçekse Onur kırıcı vedahi edepsizce bir davranış biçimi..Nedemek yahû bir bayanı baštan AYAĞA dikkatlice süzmek ve bu giydiğin uygun değil demek..YAZIKLAR olsun YAZIKLAR...

Avatar
canikli hasan 2018-03-17 12:18:39

kim çıkarmış bu kanunu kimin haddine ya