banner388

CANKAGİD’in amacı kadınları evden çıkartmak

Canik Kadın Girişimciler Derneği (CANKAGİD) Başkanı Filiz Yavuz, kadınların Samsun’da girişimcilik ve ekonomide yer tutunabilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

CANKAGİD’in amacı kadınları evden çıkartmak

Canik Kadın Girişimciler Derneği (CANKAGİD) Başkanı Filiz Yavuz, kadınların Samsun’da girişimcilik ve ekonomide yer tutunabilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

08 Temmuz 2017 Cumartesi 15:33
CANKAGİD’in amacı kadınları evden çıkartmak

Samsun HaberYerel ve ulusal basının genellikle büyük sermayeleri olan, güçlü sivil toplum ve ekonomi kuruluşlarında görev alanları, büyük yatırımlar yapanları gündeme getirdiğini belirten CANKAGİD Başkanı Filiz Yavuz, “Ancak reel sektör dediğimiz küçük ve orta ölçekli işletmeler kurulabilmesi, gelişmesi, büyümesi için çaba gösteren mücadele edenler de var. Kadınlar da Samsun’da ciddi bir ekonomik çıkış arayışında. Bunun için kurulan kadın ağırlıklı dernekler etkili çalışmalar yapmaya başladılar. Şimdilik sayıları az olsa da kadınların ekonomide yatırımcı olarak yer alması, büyümesi, güçlenmesi, gelişmesi çabasındayız” dedi.

AMACIMIZ KADINLARI EVDEN ÇIKARTMAK

Kadınları evlerinden çıkartmayı amaçladıklarını ifade eden Yavuz, “Kadınlar ekonomide ve hayatın içinde olmalı. Ülkemizde, şehrimizde, çevremizde her şeye kadın eli değerse mesafe kaydedebiliriz. Erkek baktığını görür, kadın detaycıdır, toparlayıcıdır. Çocuklar babasız büyüyebilir ama annesiz büyüyemezler. Ben mücadele gücümü çocuklarımdan alıyorum. Söz konusu çocuklarımın geleceği ve bu konuda engel tanımam” diye konuştu.

STK’LARDA BENCİLLİK VE KISKANÇLIK OLMAMALI

Kadınların hayatın en temel taşı olduğunun altını çizen Yavuz, “Siyasetimizde, ticaretimizde neden az kadın var? Biz toplumca hazırcıyız. Kadınlarımız da hazırcı, öyle yetiştirilmişler. Çocuğuna ayakkabı alması için annenin gelirinin olması lazım. Bende kadınlara fırsat vermeye, fırsat verilmesini fırsatlardan yararlanmasını sağlamaya çalışıyorum. Canik zor bir bölge. Kadınlarımızı yönlendirmek kolay değil. Ama mücadelemiz sürecek. STK yöneticileri egolarını ellerinin tersi ile itmek zorunda, başarılı olacak bir şeyler verebileceklerse, STK’larda bencillik, kıskançlıklar olmamalı. Ekip ruhu ile yol alınmalı. Ben değil, biz diyebilmeliyiz. Ben anılacaksam makamım veya işgal ettiğim koltukla değil, yaptıklarım, kazandırdıklarım ve ürettiklerimle anılmalıyım. Benim kendi ayaklarım üzerinde durma mücadelem hiç bitmeyecek. Bu düşüncede olan kadınların her zaman yanında olacağım ve başaracağız” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 31.07.2017 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.