banner388

Çakmak: Herkes kendi adamını getirmeye çalışıyor

Samsun Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, başhekim atamaları ile ilgili olarak “4 ilçenin dışında her yer netleşti. Burada ya hata yapmamaya çalışıyorlar ya da ince eleyip sık düşünüyorlar. Herkes kendi adamını getirmeye çalışıyor” dedi.

Çakmak: Herkes kendi adamını getirmeye çalışıyor

Samsun Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, başhekim atamaları ile ilgili olarak “4 ilçenin dışında her yer netleşti. Burada ya hata yapmamaya çalışıyorlar ya da ince eleyip sık düşünüyorlar. Herkes kendi adamını getirmeye çalışıyor” dedi.

04 Ocak 2018 Perşembe 17:45
Çakmak: Herkes kendi adamını getirmeye çalışıyor

Samsun haber - Samsun Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, başhekim atamaları ile ilgili Eskiden tek yapı olan 2011 öncesine tekrar dönüş yapıldı. Siyasetçiler ve liyakatsız bürokratlar ısrarla kendi yönetebilecekleri ve kendi sözünü dinletebilecekleri kısacası kullanabilecekleri idareci kişileri aradıkları için işlerine gelmiyor. O yüzden de ters düşüyorlar. Kavak, Bafra, Terme, Asarcık ilçelerinde sıkıntılar var çünkü atamlar hala netleşmedi” diye ifade etti.

“Hizmet alanla hizmet vereni karşı karşıya getirdi”

Sistem değişikliği olmasıyla birlikte atamaların geciktiğinden söz eden Çakmak, “Sistem değiştikten sonraki süreçte atamalar Temmuz ayında normalde yapılması gereken atamalar bu sistem değişikliğinin yetişmemesinden dolayı maalesef bu dönemi buldu. Eskiden üçlü çatı olan atamaları tekli çatıya döndü Sağlık Müdürlüğü çatısı altında. Eskiden tek yapı olan 2011 öncesine tekrar dönüş yapıldı. Bu dönüş esnasında da atamaların olması gerekenden çünkü sistem tamamen değişince normalde 3 tane ayrı birime aynı işi yapmalarına rağmen farklı idareciler atanacaktı. Şimdi tek tarafa atama durumu söz konusu oldu. Ama bu süreci uzattı. Süreç uzadıkça biraz sıkıntıları yaşandı. Her ne kadar atanmış gibi görünse bile gene de yaşanıyor. Çünkü hizmet alanla hizmet vereni karşı karşıya getirdi. Bir takım yapılması gereken zorunlu alımlar gibi süreçlerde zaman uzadı. Vekaleten bakan idareciler kendi yerleriyle alakalı çok garanti bir durum bilmedikleri için sonuç itibariyle çok uzun vadede ya da o anda hastanenin cebinden kasasından çok çıkacak paralarla ile ilgili inisiyatifler alamaz oldular bu da biraz birikmeye, yığılmaya, sağlıklı bir hizmeti engelledi” dedi.

“At ile deve değil”

Başhekim atamalarının siyasetçilerden kaynaklandığını söyleyen Çakmak, “Bu da hala neden atanmadı ne bekleniyor sorusunu da beraberinde getiriyor. Çünkü at ile deve değil. Bizim ülkemizdeki algımız muhtemelen biri diğerinden daha çok bastırıyor. Biri siyaset yapıyor, öbürü adamını buluyor. Siyasetçiler kendi aralarında anlaşıp bu kararı veremedikleri için maalesef bu durum sağlık çalışanlarını ve Sağlık Bakanlığını da engelliyor” diye konuştu.

“4 ilçenin dışında her yer netleşti”

Ataması tamamlanmayan 4 ilçenin kaldığından bahseden Çakmak, “Atanan isimlerin %90’ı geçen dönemden çalışan arkadaşlar. Bir kısmı için doğru olabilir ama bir kısmının atanmasını çok doğru bulmuyorum. Bu kişi daha büyük hastanede başarılıyken daha küçük hastaneye neden getirildi? Bunu iyi niyetle yapılmış olarak düşünelim çünkü sonuç Samsun’da itibariyle atanan İl Sağlık Müdürlüğü de çok yeni. Siyasetçiler ve liyakatsız bürokratlar ısrarla kendi yönetebilecekleri ve kendi sözünü dinletebilecekleri kısacası kullanabilecekleri idareci kişileri aradıkları için işlerine gelmiyor. O yüzden de ters düşüyorlar. Kavak, Bafra, Terme, Asarcık ilçelerinde sıkıntılar var çünkü atamlar hala netleşmedi. Bu 4 ilçenin dışında her yer netleşti. Burada ya hata yapmamaya çalışıyorlar ya da ince eleyip sık düşünüyorlar. Herkes kendi adamını getirmeye çalışıyor. Bakan ya da İl Sağlık Müdürü de buna engel olmaya çalışıyorsa o yüzden bir türlü atanamıyor” diye ifade etti.

Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 05.01.2018 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.