banner388

Büyükşehir’den duba rezaleti

Samsun’un İlkadım ilçesindeki bir caddeye yapılan ve yolun ortasına döşenen metal, plastik ve demir dubalar yolu kullanan şoförleri ve çevre esnafı çileden çıkarttı. Dubaların özellikle ara sokaklara girişlerde açılmaması sürücülerin ve esnafı isyan ettirdi.

Büyükşehir’den duba rezaleti

Samsun’un İlkadım ilçesindeki bir caddeye yapılan ve yolun ortasına döşenen metal, plastik ve demir dubalar yolu kullanan şoförleri ve çevre esnafı çileden çıkarttı. Dubaların özellikle ara sokaklara girişlerde açılmaması sürücülerin ve esnafı isyan ettirdi.

17 Haziran 2017 Cumartesi 12:23
Büyükşehir’den duba rezaleti

Samsun HaberSamsun’da Çiftehamam Caddesinde yollarda yapılan dubaların esnafı çileden çıkartırken, araç sürücülerini de zor durumda bıraktı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen dubaların Hoca Suyu Sokağı girişinde boşluk bırakılmaması hatta o sokak üzerinde metal, plastik ve demir dubaların olması Atatürk Bulvarı üzerinden gelen sürücüleri Hoca Suyu Sokağına giremiyor.

Bu durumdan şikayetçi olan Çiftehamam Caddesi esnafı kendi aralarında imzalı dilekçe toplayarak şikayetlerini Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi.

Durumdan şikayetçi olan cadde esnafı, “Cadde üzerinde bir araç cep kısma girdiği zaman onun yanından başka bir araç yanından çok zor geçiyor. Hatta belediyenin kamyonları demir dubalara çarpıyorlar. Bazı araçlarda sert plastik dubalara vura vura geçiyor ve araçları zarar görüyor. Bu cadde üzerinde toptan boya satan firma, kargo şirketleri, marketler, tesisatçılar, giyim firmaları gibi birçok firma var. Haliyle buranın müşterileri de oluyor. Adam arabasını yolun ortasına bırakıp 2-3 dakikalık bir işi olduğu zaman arkadaki araçlar hem beklemek zorunda kalıyor, trafik kilitleniyor, hem de kornalarına basıp gürültü kirliliği çıkartıyorlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaptıkları uygulamaya bir anlam veremediklerini ifade eden cadde esnafları, “Bu cadde üzerinde bu zamana kadar herhangi bir ölümlü veya maddi hasarlı bir kaza meydana gelmedi. Büyükşehir belediyesi bunu neden yaptı anlayamıyoruz. Atatürk Bulvarı’ndan veya 100. Yıl Bulvarı’ndan gelen bir araç Çiftehamam Caddesi’nde yolun karşı sokağına gidemiyor. Çünkü yol demir ve sert plastik dubalarla kapalı. Yolun karşı sokağına gidebilmesi için yolun sonundan geri dönmesi gerekiyor. Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’ne geldiği zaman bu yola hem asfalt döktüler hem de yolun ortasındaki dubaları kaldırdılar. Esnafı zor durumda bırakan Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı veya Başbakan geldiği zaman buradaki dubaları kaldırıyor. Esnaf olarak biz bu işten memnun değiliz. Akşam saatlerinde burada trafik tamamen tıkanıyor. Esnaflar olarak imzalı şikayet dilekçeleri topladık ama şikayette etsek bir şey değişmiyor” diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.06.2017 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kenan 2017-06-17 15:48:05

hangi esnaf şikayetçi seyyar olanlarmı??
belediye haklı bu konuda kaldırımlar yayların yollarsa plakalı araçlarındır...

Avatar
Köksal erdogan 2017-06-17 19:42:13

Belediye haklı bu konuda

Avatar
Samsunlu 2017-06-18 09:44:26

Íşyeri sahipleri araçlarını park edemedikleri için şikayetçilerdir. Tıkanma daha önce oluyordu. Dubalardan sonra tıkanma hiç yaşamadım. Bir araba kullanıcısı olarak BŞB ni bu uygulamasından dolayı destekliyorum. Park yüzünden trafik sıkışan GEBi Cd. gibi daha bir çok caddeye aynı uygulamayı yapmasını bekliyor ve BŞB ni destekliyorum.

Avatar
adem 2017-06-18 10:01:58

Yani belki ara yolların orayı kapatmasalar iyiydi ama bence duba işi çok doğru çünkü gelen geçen park yapıyor ondan sonra trafik ki ne trafik o daha sıkıntılı bence boyle iyi

Avatar
Ssz55 2017-06-19 10:12:47

Park sorunu olmuyor trafik akiyor Aynı uygulama orhan gencebay cad.yapılmalı şehirde en çok kullanılan yerlerden

Avatar
Cemal 2017-06-21 15:27:00

Ilyaskoy kavşağından içeriye gebi caddesinde de bölünmüş yol istiyoruz. Park eden araçlar yüzünden trafik ilerlemiyor.

Avatar
Nedim durak 2017-06-21 21:23:08

Ayni uygulamayi yukari donurlu koyu salaklar caddesinede istiyoruz ozellikle bizim isak