banner388

“Bugünkü İslam satıcıları o dindar kadına iftira atıyorlar”

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, bir televizyon programında Atatürk’ün annesi hakkında hakaret içeren sözler kullananlar için, “O dindar kadına bile sözüm ona bugünkü dinciler, İslam satıcıları O’na iftira atıyorlar” dedi.

“Bugünkü İslam satıcıları o dindar kadına iftira atıyorlar”

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, bir televizyon programında Atatürk’ün annesi hakkında hakaret içeren sözler kullananlar için, “O dindar kadına bile sözüm ona bugünkü dinciler, İslam satıcıları O’na iftira atıyorlar” dedi.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:18
“Bugünkü İslam satıcıları o dindar kadına iftira atıyorlar”

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Hayati Tekin, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım hakkında çirkin sözler sarf eden ve haklarında soruşturma başlatılan kişilere Samsun’da katıldığı bir programda cevap verdi.

“Zübeyde Hanım gibi dindar bir kadına iftira atıyorlar”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ailesi hakkında son zamanlarda hakaretlere varan sözlerin rahatlıkla sarf edilmesi hakkında ciddi bir rahatsızlık duyduğunu söyleyen Hayati Tekin, “Şunu hepinize hatırlatmak istiyorum. Ulu Önder Atatürk’ü yetiştiren anne, ısrarla çocuğunun Kuran kursuna gitmesini, musaf kesesiyle beraber Selanik sokaklarında yürüyerek ilahiler eşliğinde medreseye varmasını çok arzu etti. Ve Ali Rıza Efendi de Zübeyde hanımın o arzusunu kırmayarak kabul etti. Ve ilahiler eşliğinde dindar anne Ulu Önder Atatürk’ü bir ay medresede okuttu. Ulu Önder, okulda hocasından uğradığı bir hakaretle medreseden soğudu. O zaman da Ali Rıza Efendiye gün doğdu. Ve Ali Rıza Efendiye gün doğdu. O da Atatürk’ü o dönem çağdaş eğitim veren Askeri Okula gönderdi. O’nun da dehası ve zekası eğitiminde başarılı olmaya sevk etti.  O günkü zor şartlarda başarılı oldukça da okumak istedi. Demek istediğim şu; O dindar kadına bile sözüm ona bugünkü dinciler, İslam satıcıları O’na iftira atıyorlar” dedi.

“Yunanlılar dahi saygı duyuyor”

Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a iftira ve çamur atacaksa Yunanlıların atması beklenirdi diyen Tekin,  “1949 yılında bize ve Atatürk’e özellikle kötülük yapmasını düşündüğümüz veya bu tarz ön yargılarımız olan Yunanlılar ‘Biz Türklere bahşedilen o liderin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz’ dedi ve duydukları saygılarından dolayı Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi ve bahçesini sit alanı ilan ederek çok sembolik bir bedel karşılığında Türkiye Cumhuriyeti’ne armağan etti.  O’na olan saygılarından dolayı… Belki sevgileri yoktu, evet sevgilerini bekleyemeyiz ama saygı duyuyor” diye konuştu.

Tekin, “Aynı şekilde O’na çamur atacak olanlar İngilizler olmalıydı. Ama İngilizlerin o dönemdeki lideri Churchill ne dedi; ‘Dünyaya bir yüzyılda bir lider gelir, O lideri de Atatürk, Türk milletine armağan etti. Aynı zamanda Churchill’den sonra Atatürk adına kitaplar yazan İngiliz Lord Curzon, ‘Dünyaya gelen 20.yüzyılın son lideri Atatürk’tür’ dedi” şeklinde konuştu.

“İslam dünyası Atatürk’ün İlkeleri ile Kurtulacaktır”

Tüm dünyanın Atatürk’ün büyüklüğünü kabul ettiğini belirten Tekin, “Atatürk, Sadece Türklerin değil İslam aleminin Peygamber Efendimizden sonra bugüne gelen en büyük İslam lideridir. O olmasaydı İslam’ın bu topraklarda yaşama şansı yoktu. İslam alemini, önderi ulu önder Atatürk’ün yolundan veya ilkelerinde ayrıldıkları an zül onları bekliyor. İslam’ın ve İslam ülkelerin kurtuluşu sadece ve sadece Atatürk’ün yoluna girmektir. Atatürk’ün yoluna girmedikleri müddetçe emperyalizmin çizmeleri altıda yok olacaklardır. Bunu da yaşayarak göreceğiz” dedi.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 15.05.2017 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.