banner388
banner390
banner410
banner408

Bu yıl okul alışverişinin maliyeti ne olacak?

Okulların açılmasına az bir zaman kala kırtasiye malzemesi ve okul üniforması satışlarında artış gözleniyor. Peki okul fiyatlarında son durum ne?

banner269

Bu yıl okul alışverişinin maliyeti ne olacak?

Okulların açılmasına az bir zaman kala kırtasiye malzemesi ve okul üniforması satışlarında artış gözleniyor. Peki okul fiyatlarında son durum ne?

31 Ağustos 2017 Perşembe 12:08

Samsun Haber 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına az bir süre kala kırtasiyecilerde ve okul üniformanı satışlarında hareketlilik artmaya başladı. Bu yıl Kurban Bayramı’nın eylül ayına denk gelmesinden dolayı bayram alışverişe ile aynı zamanda gerçekleşen okul alışverişlerindeki son durumu Samsunlu kırtasiyeciler değerlendirdi. Kırtasiyeciler ve okul üniforması satıcıları, satışlarında yoğunluk yaşamaya başladıklarını ve bayram sonrasında bu yoğunluğun daha artacağını tahmin ettiklerini dile getirirdi.

Kırtasiye Alışverişi 200 TL - Okul Üniformaları 140 TL

Kırtasiye malzemelerinde geçen yıla göre kısmı fiyat artışlarını olduğunu belirten Samsunlu kırtasiyeciler, bir öğrencinin kırtasiye alışverişinin 200 TL’ye ulaşabileceğini söyledi. Ürün markalarına ve lisanslarına göre kırtasiye malzemelerinde fiyat aralığının değiştiğinden bahseden kırtasiyeciler, velilerin kendi bütçelerine uygun ürünleri bulabileceğini ifade etti. Kırtasiyeciler, öğrencilerin özel tasarımlı lisanslı ürünlere ilgi duyması veliler açısından kırtasiye alışverişinde maliyeti arttırdığını söyledi. Okul üniforması satıcıları ise, bir öğrencinin t shirt, pantolon/etek, hırka/sweat’ten oluşan okul üniforma kombininin fiyatlarının 110 Lira ile 140 lira arasında değiştiğini belirtti.

Servis Fiyatları Sabit Kalıyor

Okul servis fiyatlarında ise UKOME aldığı karar gereğinde bir artış olmayacak.  Servis fiyatları bu yılda şu şekilde olacak: “Samsun şehir içi 140 TL, Atakum ilçe içi 135 TL, Atakum-Samsun 160 TL, 19 Mayıs Lojmanları, Pelitköy Lojmanları ve Atakent TOKİ’den Samsun’a 175 TL, Taflan, Çatalçam, Altınkum’dan Samsun’a 190 TL, Kutlukent-Samsun 150 TL, Tekkeköy-Samsun 160 TL, Tekkeköy-Atakum 185 TL, Tekkeköy-Atakent 205 TL, Çınarlık, Kışla, Hamzalı, Büyüklü’den Samsun’a 220 TL, Tekkeköy-Büyüklü 135 TL, Tekkeköy-19 Mayıs 225 TL, Samsun’dan 19 Mayıs ve Engiz’e 225 TL, Samsun-Çarşamba 255 TL, Samsun-Bafra 285 TL, Samsun-Kavak 285 TL, Samsun-Terme 295 TL, Samsun-Havza 365 TL, Samsun-Asarcık 350 TL, Samsun-Ladik 360 TL, Samsun’dan Başalan, Gebi ve çevre mahallere 260 TL.”

Toplam Maliyet Ne Olacak?

Bu fiyatlar doğrultusunda okulların başladığı eylül ayında velilerin sadece bir öğrenci için yapılacak alışverişte ortalama 310 TL ile 340 TL’lik bütçe ayırması gerekecek. Servis ücreti ödeyecek veliler ise eylül ayında eğitim için ayıracakları bütçe asgari düzeyde 450 TL ile 480 TL arasında değişecek.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.