banner388

Bu yapılan resmen kölelik!

Sözleşmeli öğretmenlerin görev süresinin 3 yıldan 1 yıla indirilmesiyle ilgili Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Sözleşmeli öğretmenlik tamamen kalkmalıdır. Sözleşmeli olmak öğretmenlik değil köleliktir” dedi.

Bu yapılan resmen kölelik!

Sözleşmeli öğretmenlerin görev süresinin 3 yıldan 1 yıla indirilmesiyle ilgili Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Sözleşmeli öğretmenlik tamamen kalkmalıdır. Sözleşmeli olmak öğretmenlik değil köleliktir” dedi.

26 Ekim 2018 Cuma 11:44
Bu yapılan resmen kölelik!

Samsun Haber - Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, sözleşmeli öğretmenlerin görev süresinin 3 yıldan 1 yıla indirilmesiyle ilgili olarak Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

“Var olan öğretmenlerle aynı haklara sahip olması gerekiyor”

Milli Eğitimin içerisinde birçok öğretmen tipi oluşturmanın doğru olmadığını belirten Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’ni açıkladı. Daha öncesinde bu 6+2 şeklindeydi ve şimdi ise Milli Eğitimin açıkladığı vizyon belgesine göre 3+1 olarak düşürüldü. Sözleşmeli öğretmenlik meselesinin sayılarla düşürülmesini bile doğru bulmuyoruz. Sözleşmeli öğretmenlik tamamen kalkmalıdır. Sözleşmeli olmak öğretmenlik değil köleliktir. Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması, mevcuttaki 657 sayılı devlet memurları kanununa göre var olan öğretmenlerle aynı haklara sahip olması gerekiyor. Milli Eğitimin içerisinden birbirinden farklı öğretmen tipi meydana getirmek mantıklı değil. Bu konuyla ilgili ciddi derecede tepkiler var ve bu tepkiye karşılık bunu zamana yaymaya çalışıyorlar”

“Bu tür yapılar tehlikelidir”

Eğitimin içerisine tarikat, dernek ve vakıfların karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Başkan Kuruoğlu, “Milli Eğitimin açıkladıklarına bakıldığında somut bir düzeltme görünmüyor. AKP ve iktidar tarafından gelen bütün bilgiler mevcutta soyut bilgilerden oluşuyor. İktidar dediklerini yapsa bile ortaya daha karışık bir sonuç çıkıyor. Bir şey söyledim yaptım diye olmaz. Burayı bir şirket gibi yönetmeye çalışıyorlar. Eğitim bir şirket gibi yönetilecek kurum değil. Milli Eğitim bizlere doğru dürüst bilgi vermiyor. Her şey Milli Eğitim Bakanlığında gizli bir şekilde. Eğitimin içerisine tarikatları karıştırıyorlar. Eğitimin mevcuttaki siyasal ve dini yapılardan, her türlü ideoloji, vakıf ve derneklerden uzak tutulması gerekiyor. Bu tür yapılar tehlikelidir” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 26.10.2018 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.