banner388

Bu söylemlere inanmayın!

Evcil hayvanların tüylerinin zararlı olup olmadığı ile ilgili Uzman Veteriner Hekim Mustafa Kanat, “Evcil hayvanların iç ve dış olmak üzere aşıları yapılıyor. Hayvanın tüyünü yutmak zararlıdır veya hastalık yapar gibi şeylere inanmamak gerekiyor” dedi.

Bu söylemlere inanmayın!

Evcil hayvanların tüylerinin zararlı olup olmadığı ile ilgili Uzman Veteriner Hekim Mustafa Kanat, “Evcil hayvanların iç ve dış olmak üzere aşıları yapılıyor. Hayvanın tüyünü yutmak zararlıdır veya hastalık yapar gibi şeylere inanmamak gerekiyor” dedi.

29 Eylül 2018 Cumartesi 17:28
Bu söylemlere inanmayın!

Samsun Haber - Uzman Veteriner Hekim Mustafa Kanat, Evcil hayvanların tüylerinin zararlı olup olmadığı ile ilgili Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

“Hayvanın tüyünü yutunca kist olmazsınız”

Evcil hayvanlarının tüylerinde parazit olması için fare veya çiğ et yemeleri gerekiyor diye konuşan Uzman Veteriner Hekim Mustafa Kanat, “Çocuğu astım hastası olup kedi köpek alan aileler var. Aslında insanlar üzerindeki o stresi kaldırdıktan sonra o problemlerin çok gerilerde kaldığını görüyoruz. Genel anlamda insanlar bir problem yaşadıklarında evdeki köpek, kedi veya kuştan dolayı olduğunu düşünüyor. Bununla ilgili doğru düzgün tahlil yapılmadan hemen evdeki evcil hayvandan olduğunu söylemek doğru olmaz. Öncelikle kişi hasta olduğu zaman hastaneye gidip tahlil yaptırmalıdır. Ama hayvan beslemek isteyip hasta olanlar için de birçok alternatif var. Bir sprey alıyorsunuz ve birkaç gün kullandıktan sonra hayvanın tüyü hiçbir şekilde zarar vermiyor. Eğer siz bir hayvan bakmak istiyorsanız çok fazla alternatif var. Hayvanın tüyünü yutmak zararlıdır veya hastalık yapar gibi şeylere inanmamak gerekiyor. Hayvanın tüyünde parazit varsa kişi o tüyü yutarsa hastalık olur. Evcil hayvanların iç ve dış olmak üzere aşıları yapılıyor. Bu yüzden tüylerinde bakteri olması gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Hayvanınızın tüyünde parazit olması için kedi ya da köpeğinize fare veya çiğ et yedirmeniz gerekiyor. Bir hayvanın tüyünü yutunca kist olmazsınız” diye ifade etti.

Vatandaşlarımızdan bu konuda rica ediyoruz”

Kış aylarında hayvanların ısınmak için arabaların altına girdiğini ve vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirten Hekim Kanat, “Hayvanınızdan bulaşacak diye düşündüğünüz hastalıklar siz pazar yerinde gezerken ya da çocuğunuz parkta oynarken de geçebilir. Alışverişi merkezlerinde yürüyen merdivenlerde ya da gün içerisinde dışarıda kullandığınız lavabolardan da hastalık geçebilir. Evcil hayvanınıza devamlı olarak iç ve dış parazit aşılarını yapıyorsanız hiçbir problem yaşamazsınız. Ayrıca hayvan beslemek çocuklar üzerinde olumlu bir etki yaratıyor. Evinde hayvan besleyen çocukların daha pozitif ve sosyal hayata daha çabuk adapte olduğunu görüyoruz. Kış yaklaşıyor ve artık sokak hayvanları sıcak bir yer arıyorlar. Genelde hayvanlar özellikle kediler ısınmak için arabaların altlarına giriyorlar. Vatandaşlarımız arabasını çalıştırmadan önce sokak hayvanı var mı diye dikkat etmelidir. Biz vatandaşlarımızdan bu konuda rica ediyoruz. Çünkü sonrasında kedi ya da köpek bacaklarını kaybedebiliyor” şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 29.09.2018 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2018-09-29 21:14:35

Yalana bak... Yılllardır hayvan beslerim. Hayvan tüyleri sağlığa zararlıdır. Özellikle kedi, köpek ve kuş tüyü akciğerlere zarar verebilir. Alerjik astımınız varsa tüylü hayvanlardan uzak durun.

Avatar
HAYVAN SEVER 2018-09-29 23:04:53

EVDE HAYVAN BAKMAK GÜZEL AMA ASILARI VETERİNER BAKIMI COK MASRAF TUTUYOR.DEVLET BEN CE BU KONUDA DESTEK VERSE DAHA COK KİŞİ EVİNDE HAYVAN BAKAR.