banner388

 “Bu sınav sanki çocuklar sınavı geçmesin diye yapılmış”

TEOG yerine getirilen nitelikli okul uygulaması ile ilgili Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendika Başkanı İsmail Yavuz, “Bu sınav sanki çocuklar sınavı geçmesin diye yapılmış. Bu sistemle İmama Hatip Liselerinin önünü açmak istiyorlar” dedi.

 “Bu sınav sanki çocuklar sınavı geçmesin diye yapılmış”

TEOG yerine getirilen nitelikli okul uygulaması ile ilgili Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendika Başkanı İsmail Yavuz, “Bu sınav sanki çocuklar sınavı geçmesin diye yapılmış. Bu sistemle İmama Hatip Liselerinin önünü açmak istiyorlar” dedi.

12 Haziran 2018 Salı 14:57
 “Bu sınav sanki çocuklar sınavı geçmesin diye yapılmış”

Samsun haber - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendika Başkanı İsmail Yavuz, TEOG yerine getirilen nitelikli okul uygulaması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Amacımız farkındalık yaratmaktı”

Bu sene yerleştirme kılavuzunun yayınlanmadığını söyleyen Başkan Yavuz, “2 Haziran itibari ile öğrencilerimiz bildiğiniz gibi liselere girmek için bir sınava girdiler. 8.sınıf öğrencileri bu sınavda baya ter döktüler. Biz de bu sisteme karşı olarak Çiftlik Caddesinde bir imza kampanyası başlattık. Ailelerin sitemlerini orada gördük. Bu imza kampanyası projesinde amacımız çok imza toplamak değil farkındalık yaratmaktı. 16 senelik hükümet içerisinde 6 kere sınav sistemi ve adı değişti. Son olarak da nitelikli ve niteliksiz okul adı altında bir şeyler değişti. Tam olarak yerleştirme kılavuzu da yayınlanmadı. Milli Eğitim Müdürü bu sene sınav yok demişti ve bütün öğrencilerimiz rahatlamıştı. O zaman 2 Haziran’da yaptıkları neydi?” dedi.

“Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri mağdur etti”

Milli Eğitim Bakanlığının öğrencileri mağdur ettiğini ifade eden Yavuz, “Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyesindeki okulları nitelikli ve niteliksiz diye ayıramaz. En sonunda gördük ki Samsun’da da sadece birkaç okulun nitelikli olduğu kararı verilmiş. Karadeniz Bölgesi içinde de Anadolu Lisesi olarak sadece Samsun Anadolu Lisesi nitelikli yapılmış. Bu sene yapılacak olan sınavın zor olacağı söylendi. Bu sene soruları tam yapmış öğrenci çıkmaz. Matematik öğretmenleri bile bu soruları yeterli vakitte yapamadıklarını söylediler. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri mağdur etti” diye konuştu.

“Mecbur okumak zorunda kalacak”

Yıllardır İmam Hatip Liselerinin başarı sağlayamadığını söyleyen Yavuz, “Mahalli yerleştirme sistemi ile mahallesine en yakın okula yerleştiriliyor.  Türkiye’de coğrafi anlamda okullar hep aynı bölgede toplanılmış ya da çok dağınık hale getirilmiş. Nitelikli okullara giremeyen öğrencilerimiz mahalli yerleştirme sistemine göre kayıt olacaklar. Nitelikli okullar arasına giren Anadolu Lisesi veya Fen Lisesi olmadıysa öğrenci mecburen Teknik Lise ya da İmam Hatip Lisesine gitmek zorunda kalıyor. Çocuk bu okullara gitmek istemiyorsa mecbur okumak zorunda kalacak. Bu durum insan hakları ve çocuk haklarına da aykırıdır. Yıllardan beri İmam Hatip Liseleri sınavlarda başarı sağlayamadıkları için bu sistemdeki amaç öğrencileri İmam Hatip Liselerine yönlendirmek. Bu sistemle İmama Hatip Liselerinin önünü açmak istiyorlar. Bu sınav sanki çocuk geçemesin diye yapılmış. İmam Hatip Liselerini öne çıkarmak diğer meslek gruplarını geride bırakmakla hükümet kendince bir ideoloji uygulamaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 13.06.2018 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sait dede 2018-06-13 01:37:14

meslek liiselerine özel puan verilimeli tum sınavlarda