banner388
banner390
banner410
banner408

Bu çocuklar oyun parkı istiyor

Samsun’un Atakum ilçesindeki bir sokakta yolun ortasında oynamak zorunda kalan bu çocuklar yetkililerden oyun parkı istiyor.

banner269

Bu çocuklar oyun parkı istiyor

Samsun’un Atakum ilçesindeki bir sokakta yolun ortasında oynamak zorunda kalan bu çocuklar yetkililerden oyun parkı istiyor.

13 Haziran 2017 Salı 11:10

Samsun HaberAtakum ilçesi İstiklal Mahallesi 889. Sokak üzerindeki hanelerde oturan çocuklar sokak üzerinde oyun oynamak zorunda kalıyor. Oynadıkları sokağın karşısında bulunan boş araziye minik çocuklar oyun parkı yapılmasını istedi.

Minikler bulundukları yerde kendilerine ait bir oyun alanının olmaması nedeniyle sokak ortasında oynamak zorunda kaldıklarını belirterek, mahalle sakinleri ise sokakta oynayan çocuklara araba çarpma ihtimallerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Çocukların oyun oynayacağı bir yerin olmadığını ifade eden mahalle sakinleri, “Bu bizim mahallede en büyük sorun. Çünkü bu cadde yeni açıldı. Bu cadde üzerinde 4 bloklu ev var ve bu evlerde de yaklaşık olarak 80 hane ve ortalama da 160 çocuk olmuş oluyor. Çocukların burada oynayacak yeri yok. Cadde de oynamak zorunda kalıyor. Geçenlerde de bu cadde de bir araç çocuğa çarptı. Muhtarımıza da, yetkililere de söyledi ama bir sonuç çıkmadı. Şuana kadar herhangi bir netice alınamadı. Burada çocukların oynayabileceği bir parkımız yok. Çocuklarımızın hayati tehlikeleri var” dedi.

Kendilerine park yapılmasını isteyen çocuklar ise, “Öncelikle buraya bir park istiyoruz. Oynayacağımız bir alan istiyoruz. Cadde de oynadığımız zaman büyüklerimiz bize kızıyor ama bizde bir yerde oynamak istiyoruz. Yollarda oynadığımız zaman bize araba çarpma tehlikesi oluyor” diye konuştu.

Haber: Gökhan İÇKİLLİ

Kamera: Kamil Çağatay BALCI

Son Güncelleme: 13.06.2017 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arzu tankut 2017-06-13 11:41:11

Halkın hislerine tercüman olmuşsunuz.keske yetkililer cana gelmeden kulakları çalışsa da biseyler yapsa.

Avatar
CEVDET 2017-06-13 11:48:27

öncelik hamam:)

Avatar
metin 2017-06-13 14:51:25

samsunun en yeni yerlesim yerinin hali buralar ama hersey ortada. üst üste oyun parki araba parki olmayan caddelere mahkum olmus insanlar malesef. dairelerin fiyati 300 bin tl den basliyor ama park yeri yok. bu mimari düzeni nerde var, yazik ya yazik millet saniyorki binalar yapilinca samsun gelisiyor. iki park dan baska samsuna ne yapildi 15 senedir