banner388

“Böyle bir dünya yok”

Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, uzun süre geçmeyen grip hakkında, “İnsanların dikkatini daha çok bu mucizevi alternatifler çekiyor. Her türlü sağlıksız davranışı gösteriyorsunuz ve bir karışımla hasta olmuyorsunuz. Böyle bir dünya yok” dedi.

“Böyle bir dünya yok”

Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, uzun süre geçmeyen grip hakkında, “İnsanların dikkatini daha çok bu mucizevi alternatifler çekiyor. Her türlü sağlıksız davranışı gösteriyorsunuz ve bir karışımla hasta olmuyorsunuz. Böyle bir dünya yok” dedi.

22 Ocak 2018 Pazartesi 16:14
“Böyle bir dünya yok”

Samsun haber - Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, uzun süre geçmeyen gribal enfeksiyonla ilgili olarak, “Sürekli ilaç kullanımı tabi ki iyi değil. Grip olaylarını mevsimsel bazı hastalıkların biz artış gösterdiğini görüyoruz. Kış aylarında grip, yaz aylarında daha çok ishal türü vakalar artar. Bu dönemlerde her zaman için en geçerli en insani yöntemler bir takım koruyucu tedbirlerdir. Genellikle insanlar düzenli beslenir, düzenli dinlenir, düzenli egzersizlerini yaparsa yani sağlıklı yaşamın kurallarını gerçekleştirirse bu tür sorunları mevsimsel olsa da en az şekilde yakalanırlar. Vücut kendi savunma sitemini zaten sürekli dinamik tutar. Ama siz eğer bir takım alışkanlıklarla yani düzgün dinlenemiyorsanız, yeterince uyuyamıyorsanız, çok hazır gıdaları tüketiyorsanız vücudun doğal bağışıklık sistemi daha az savunma yapacaktır. Sağlıklı yaşamın temel ve basit herkesin uygulayabileceği kuralları uygulamak korunmak için yeterli” diye ifade etti.

“Bunları atlatmak mümkün”

Bazı mucizevi alternatifler insanların dikkatini çekiyor diyen Erkan, “Günümüzde sanıyorum bu temel basit kurallara ilişkin toplumun çok dikkati yok. İnsanların dikkatini daha çok bu mucizevi alternatifler çekiyor. Her türlü sağlıksız davranışı gösteriyorsunuz ve bir karışımla hasta olmuyorsunuz. Böyle bir dünya yok. Vücudun aynı herhangi bir makinenin, motorun bakımı gibi bakıma ve dinlenmeye ihtiyacı var. Yeterli ve dengeli beslenmeye ihtiyacı var. Belli mineralleri, vitaminleri almaya ve hareket etmeye ihtiyacı var. Bunları sağladığınız zaman zaten gerekli savunmayı oluşturmuş oluyorsunuz. En az ihtiyaçta hiçbir şey yok olmaz. Tamamen yok olacak diyemem. En az ihtiyaçla en az çaba sarf ederek en az zarar görerek bunları atlatmak mümkün. Toplumun olaya böyle bakması gerekiyor. Ticari oluşumlarda bir takım çalışmalardan televizyonlarda bazı alternatiflerden bahsedilse dahi insanlar asla itibar etmemeli. Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği, uzmanlık dernekleri, tıpla ilgili kurumların mutlaka söyleyecekleri sözleri dinlesinler. Ama geri kalanları dinlemesinler” şeklinde konuştu

“Mutlaka dediğim nedenler vardır”

Düzensiz beslenen, aşırı stres altında olan hatta sigara kullananlarda gribal enfeksiyonların çok uzun sürdüğüne vurgu yapan Erkan, “Uzun süren gripler kişinin kendi bağışıklık sistemine bağlı. Muhtemelen normalde biz gribal enfeksiyonların, mevsimsel gribin belli bir süre dinlenmekle ve bol sıvı gıda alarak belki basit ağrı kesicilerle rahatlayacağını ve iyileşeceğini düşünüyoruz. Kişinin gribi çok uzuyorsa o zaman altında başka bir sorunu aramak lazım. Mesela sigara kullananlarda gribal enfeksiyonlar daha uzun sürer. Düzenli beslenmeyen, düzgün bir şekilde dinlenmeyenlerde, aşırı stresli olanlarda daha uzun sürüyor. Vücudun kendini savunabilmesi için belli bir güçte olması lazım. Eğer kişinin başka bir hastalığı yoksa uzayan olgularda mutlaka dediğim nedenler vardır” diye donuştu.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.