banner388

“Biz sanattaki Samsunspor’uz”

Derneğin faaliyetlerinden ve konser salonu bulmakta zorluk çektiklerinden bahseden Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Umutlu, “Diğer illerle kıyasladığımız zaman konser salonumuz yok. Biz bu emeği Samsun’un sanatı için harcıyoruz. Biz sanattaki Samsunspor’uz” dedi.

“Biz sanattaki Samsunspor’uz”

Derneğin faaliyetlerinden ve konser salonu bulmakta zorluk çektiklerinden bahseden Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Umutlu, “Diğer illerle kıyasladığımız zaman konser salonumuz yok. Biz bu emeği Samsun’un sanatı için harcıyoruz. Biz sanattaki Samsunspor’uz” dedi.

13 Mart 2018 Salı 19:22
“Biz sanattaki Samsunspor’uz”

Samsun haber – Konser salonu bulurken yaşadıkları zorlukları ve derneğin faaliyetleriyle ilgili olarak Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Ömer Umutlu, “Kültür Müdürlüğünde görev yapıyorum. Türk Sanat Müziği Koro Şefliğine başlamadan önce Samsun Belediye Konservatuvarında 4 yıl eğitim aldım. Samsunlu Sanatçılar Derneğini 2004 yılında kendim kurdum. Şehrimiz sanatçısı bol olan şehir. Türkiye genelinde çok Samsunlu sanatçı var. Şehrimiz içinde de bu sanatçılarımız mevcuttur. Samsun bir kültür sanat şehridir. Ülke genelinde Samsun’un sanatçısı bir araya gelmeli diye düşündük ve böyle bir dernek ortaya çıktı. Her yaştan sanatçılarımız mevcut ama ağırlıklı olarak 40-50 yaş arasındadır. Tüzüğe uyan herkesi derneğe kabul ediyoruz. İlk amacımız Samsunlu sanatçıları bir araya getirmek. Senede en az 2 veya 3 konser veriyoruz. Bazen şehir dışında konserler veriyoruz. Bir konserde yapısı ve projesine göre 24 eser söylüyoruz. Samsun’un eserlerini de büyük bir zevkle söylüyoruz” diye ifade etti.

“Gün yüzüne çıkarmak istiyoruz”

Samsun’un eskide kalmış sanatçı ve eserlerini Samsunlulara tanıtmaya çalıştıklarını söyleyen Umutlu, “Samsun’un türkülerine bakacak olursak çok fazla türküsü yok gibi görünüyor. Çarşambayı sel aldı, oy minnoşum minnoşum eserleridir. Bestekarların yaptığı tanınmış olan eserlerde var. Çoğu kişi tarafından bilinmeyen eskide kalmış sanatçıları gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. 1800’lü yıllarda yaşamış Ladikli Mehmet Çelebi adında bir müzikolog var. Bunu gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Türk Müziği olarak Samsun’da ya sözü ya da bestesi Samsunlu sanatçılardan oluşan bir konser verdik. Mesela Cemal Safi Samsunlu bir sanatçıdır. Ya Evde Yoksan, Ayşen, İmkansız, Vurgun gibi meşhur şarkıların söz yazarıdır. Bu tip eserleri gündeme getirdik. Samsun’un sanatçısını Samsun’a tanıtmaya çalışıyoruz” şeklinde ifade etti” şeklinde ifade etti.

“Görüşmelerimiz de devam ediyor”

Şehir dışında da konser planı yaptıklarını söyleyen Umutlu, “Bu sene şehir içinde 2 konser verdik. Rahmetli Avni Anıl’ın eserlerinden oluşan bir program düzenledik. Konserli bir şekilde tango programı yaptık. Artık bundan sonraki konserlerimizi şehir dışında düşünüyoruz. Tokat, Karabük, Çorum, Amasya, Trabzon, Eskişehir gibi şehirler ilk hedefimiz. Bu iller üzerinde çalışmalarımız var ve görüşmelerimiz de devam ediyor” şeklinde ifade etti.

“Burada problem var”

Samsun’da sanatın hala gelişmemiş olduğunu söyleyen Umutlu, “Şehir içinde genelde konserlerimizi Atakum Sanat Merkezi veya Atatürk Kültür Merkezinde veriyoruz. Samsun’da salon bulmakta zorluk çektiğimiz zamanlar oluyor. Biz bu emeği Samsun’un sanatı için harcıyoruz. Geçen gün Valilik’te Kültür Eylem Planı adı altında Kültür Müdürlüğünün bir toplantısı vardı. Orada da şunu söyledim. Eğer Samsun’da kültür sanat yaşanıyorsa biz sanatçılar sayesindedir. Samsun’da eserlerini üreten çalışmalarını yürüten sanatçılar sayesindedir. Diğer illerle kıyasladığımız zaman konser salonumuz yok. Resim sanatçıları eserlerini AVM’ler de değil profesyonel resim galerisinde sergilemelidir. Bu konuyla ilgili ilerde panellerimiz veya konferanslarımız olacak. Samsun’un Büyükşehir olması isim bazında çok güzel ama henüz içi dolmuş değil. 20 yıl önce kurulan bir sanat merkezi 500 kişilik ve 20 yıl sonra kurulan bir sanat merkezi de 500 kişilik. Burada problem var. Kimse Samsun’u büyük düşünmüyor. Biz sanattaki Samsunspor’uz” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunSanatSpor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Balbal 2018-03-13 21:24:50

Evet Samsunun tum sanat faaliyetlerinin yapilacagi buyuk bir salona ihtiyaci var .Sayin belediye baskani ve Sayin Valimize duyurulur.