banner388

Belediye, Unkapanı sakinlerini ölümle sınıyor

Samsun’un İlkadım İlçesinde belediye ekipleri hiçbir güvenlik önlemi almadan yıkım çalışması yapıyor. Yıkım çalışmasının çevresinde bulunan halk adeta ölümle baş başa kalıyor.

Belediye, Unkapanı sakinlerini ölümle sınıyor

Samsun’un İlkadım İlçesinde belediye ekipleri hiçbir güvenlik önlemi almadan yıkım çalışması yapıyor. Yıkım çalışmasının çevresinde bulunan halk adeta ölümle baş başa kalıyor.

13 Eylül 2017 Çarşamba 13:08

Samsun Haber Samsun’un İlkadım İlçesi Unkapanı Mahallesinde belediyenin yıkım ekipleri belediyeye ait eski bir binanın yıkım çalışmasını yapıyor. Ancak yıkım çalışması yapılan bu binada hiçbir güvenlik önlemi alınmaması çevrede esnafını ve yoldan geçen vatandaşı ölümle karşı karşıya getiriyor. 


“Nerede önlemler, nerede yetkililer?”

Mahallede esnaflık yapan vatandaş, yıkım çalışmalarından oldukça etkilenmiş durumda.  Her an bir can kaybının olabileceğinden endişe eden mahallede esnaflık yapan Cihan Uçar, yetkililere sesleniyor. Uçar, “Yaklaşık  bir haftadan bu yana yıkım çalışması yapılıyor. Belediye ekipleri herhangi bir güvenlik önlemi almadan çalışmalara devam ediyor. Burada yoldan geçen vatandaşın ve esnafın her an zarar görmesi an meselesi. Yetkililer nerede?” diye konuştu.



“Yıkım değil, ölüm çalışması”

Mahallede yıkımın bir an önce güvenlik altına alınması için çağrıda bulunan mahalle esnaflarından Enver Cin, “Bu çalışmalara başlamadan önce çevre güvenlik altına alınmalıydı. Adeta bradaki insanları ölümle sınav ediyorlar. Bu kişilerin başında bir yetkili kişi yok mu? Neden mahalledeki  insanların hayatlarını tehlikeye atıyorlar. İlle de hayat kaybı yaşandığı zaman mı önlem alınacak. Kaybolan canları geri getirebilecekler mi?” şeklinde konuştu.



“Mahalleli isyan etme noktasına geldi” 

İlkadım Belediyesi yıkım ekiplerinin yaptığı bina yıkım çalışmasının sadece hayati tehlikeyle sınırlı kalmayarak maddi hasara da yol açtığını söyleyen mahalle esnafı Akın Çelik, “Bu yapılan çalışma cahilce bilinçsizce yapılan bir çalışma. Hem insanların canını tehlikeye atıyorlar, hem de biz mahalle esnafına maddi hasar veriyorlar. Bizim zararımızı kimler karşılayacak. Bu zararın hesabını kim verecek. Bir an önce burada güvenlik alınsın. Artık mahalleli isyan etme noktasına geldi." ifadelerini kullandı.


Haber: Ekrem BİRCAN
Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 13.09.2017 19:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.