banner388

Başkandan Ağır Açıklamalar!

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle emniyet görevlileri tarafından sorgusu alınan Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, “Cumhurbaşkanı bir Milletvekiline ulan diyebiliyor. Ama biz asla öyle bir dil kullanamayız. Çünkü aldığımız eğitim buna engeldir” dedi.

Başkandan Ağır Açıklamalar!

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle emniyet görevlileri tarafından sorgusu alınan Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, “Cumhurbaşkanı bir Milletvekiline ulan diyebiliyor. Ama biz asla öyle bir dil kullanamayız. Çünkü aldığımız eğitim buna engeldir” dedi.

30 Mart 2018 Cuma 14:41
Başkandan Ağır Açıklamalar!

Samsun haber – Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle Emniyet görevlileri tarafından sorgusunun alınmasıyla ilgili olarak, “Sosyal medya hesabımda Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim gerekçesi ile biri şikayet etmiş. Emniyet görevlileri sordular ben de öyle bir hakaret olmadığını söyledim. Türkiye televizyonların da yayınlanmış olan Cumhurbaşkanının da içinde bulunduğu bir haberi paylaştım. İktidara yalanmak için insanlar ne yapacaklarını şaşırdılar. Dolayısıyla burada en büyük hedef bizim gibi toplum yararına çalışan demokratik örgütün liderleri özellikle meslek örgütleri maalesef hedef olarak alınıyoruz. Benim sosyal medya hesaplarımda bırakın Cumhurbaşkanını hiç kimseye ait bir hakaret içeren bir şey yok. Eleştiri vardır ve o da benim hakkımdır. Eğer burası demokratik bir ülkeyse ben herkesi eleştiririm. Hakaret bizim terminolojimizde olmayacak bir şey. Özelliklede meslek örgütlerinin liderleri olan bizlerin kullandığı dile çok dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Bunlar bizi yıldırmaz”

Bu tür şeylerin Mühendis Odaları, Türk Tabipleri Birliği ve Barolar Birliğini yıldıramayacağını söyleyen Memişoğlu, “Cumhurbaşkanının bu ülkede hakaret içeren sözler kullandığı bir ülkede yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı bir Milletvekiline ulan diyebiliyor. Ama biz asla öyle bir dil kullanamayız. Çünkü aldığımız eğitim buna engeldir. Sosyal medya hesabımda eleştiri dahi hakaret olarak kabul ediliyor. Ama bu şunu gösteriyor. Bu bizim yürüttüğümüz karşı duruş bu eleştirel bakışın doğru olduğunu gösteriyor. Bunlar Türk Mühendis Odaları, Türk Tabipleri Birliği, Barolar Birliği gibi ülkenin aydınlık yüzü olan biz aydın insanları yıldırma politikası ama bunlar bizi yıldırmaz” şeklinde konuştu.

“Çürük raporu almadık”

Paylaştığı haberin içeriğinden bahseden Memişoğlu, “Ocak ayında hükümet tarafından Barolara, Tabipler Odasına, Mühendisler odasına bir kampanya başlatıldı. Afrin Harekatı başladığında bu ülkenin tüm mühendisleri, mimarları, avukatları ve doktorları için bu hükümet terörist ve terörist sevici kelimesini kullandı. Tabipler Birliğinin savaş toplum sağlığı sorunudur dedi. Onun üzerine hükümet bu ülkenin hizmet eden, bu ülke için askerlik yapmış olan insanlara terörist sözünü kullandı. Ülkeyi yönetenlerin evlatları gibi çürük raporu almadık. Ülkenin savcısının böyle basit meselelerle uğraşmaktansa ülkede çok daha ciddi meseleler var. Cumhurbaşkanı bunu kendisi hakaret olarak görürse bırakın kendisi değerlendirsin. Türk Bayrağına ve marşına hakaret edenler dururken Cumhurbaşkanına hakaret modası çıktı. Bunlar ülkenin geleceği için son derece sakıncalı ve düşündürücü şeylerdir” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 30.03.2018 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.