banner388

Başkan Taşçı, çıtayı yükseltti

Seçim öncesi ilçe halkına ‘55’de 55 proje’ sözü veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 3 yılda 55 projenin içerisine 22 proje daha ekleyerek toplam 62 projeden 48’ini tamamlayarak, 14 projenin de inşaat çalışmaları devam ediyor.

Başkan Taşçı, çıtayı yükseltti

Seçim öncesi ilçe halkına ‘55’de 55 proje’ sözü veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 3 yılda 55 projenin içerisine 22 proje daha ekleyerek toplam 62 projeden 48’ini tamamlayarak, 14 projenin de inşaat çalışmaları devam ediyor.

17 Ekim 2017 Salı 16:03
Başkan Taşçı, çıtayı yükseltti

Samsun haber - İlçeyi şantiye alanına çeviren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Yalı Cafe Restaurant’tan 150 kişilik kız öğrenci yurduna, e-belediyecilikten yol yapım çalışmalarına, köy konaklarından hobi bahçelerine kadar toplam 48 projeyi tamamlarken, 14 projenin de çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

E-BELEDİYECİLİKTE MODERN, ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ OLDUK


E-Belediyecilikte Türkiye’nin tek pilot belediyesi olduklarını belirten Başkan Taşçı, “Teknik anlamda Elektrik Bölge Yönetim Sistemi (EBYS), Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ve Halkla İlişkiler Modülü (CRM)’yi aynı anda yapan ve özellikle CBS’de teknolojik anlamda Karadeniz’in en gelişmiş online sistemini kullanan tek belediyeyiz. Biz şuanda burada diğer belediyelere de kurs veriyoruz. Bunların içerisinde Büyükşehir Belediyeleri de var. Bu proje belediyenin işlerini hızlandırıyor. Vatandaşlara dışarıda kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar belediyeye gelmeden e-belediyeden her şeyini öğrenebiliyor. Bunu biz kendi imkânlarımızla yaptık. Dışarıdan satın almaya kalksak bu siteyi 3 milyon TL’den aşağıya yapamazsınız. Ayrıca her yıl da 1 Milyon TL’de masraf yapmak zorunda olurduk. Biz bunu 3 yıldır kullanıyoruz ve dışarından yaptırsaydık buna en az şuana kadar 5 milyon TL para harcamamız olurdu. Biz şuanda bunu 800 bin TL gibi bir rakama bu sistemi kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu sistemimizi diğer belediyelere de örnek olarak gösteriyor ve bizi seminer vermek için de çağırıyor” dedi.

BAKAN DEMİRCAN’DAN HASTANE İÇİN SÖZ ALDIK


Atakum ilçesinde yapımı devam eden Eğitim Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası hakkında bilgi veren Başkan Taşçı, “Hastanenin birinci ihale yapıldı bitti. İkinci ihale inşaatı devam ediyor. Bize söylenen Ekim-Kasım gibi açılacak. En son Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Ankara’da bir görüşme yaptık. Bakan Demircan Samsun’a geldiğinde ya Eğitim Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binasına 250-300 yataklı yapacaklarını ya da yeniden Atakum Devlet Hastanesi yapacaklarının sözünü aldık” diye konuştu.

SEYİR TERASIMIZ HİZMETE AÇILIYOR


Tamamlanan ve inşaatı devam eden projeler hakkında tek tek bilgi veren Başkan Taşçı, “Seyir tesisleri, bize karşı muhalefet yapan kişilerin ellerinde kullanmaya çalıştıkları bir yatırımımızdır. Burası 9.5 dönüm bir arazidir. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindedir. Orası çok atıl, engebelli ve düzgün olmayan bir araziydi. 9.5 dönüm arazinin mali değeri 10.5 milyon TL’dir. Ancak biz buranın zor bir yer olduğunu 300-500 bin TL gibi iyileştirme masrafı yaparsak, mühendislik etkisi uygularsak bu araziyi düzeltip bu araziyi yararlı hale getirebileceğimizi düşündük ve belediyemizde 10.5 milyon TL’lik bir yer kazanmış olur dedik. Bu inşaatı yaptık. İnşaatı iyileştirme anlamında taş tahkimatlar ile arazinin stabil durumunu sağladık. Şuanda üzerinde toplam 2 bin metrekare olan bir seyir tesisi inşaat ettik. İnşallah Eylül sonu gibi halkın hizmetine açmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

TAFLAN KİLİTLİ TAŞ PARKE FABRİKASI


Burası kışın 25 bin, yazın 30 bin adet her gün taş üretebilen bir tesistir. Eskiden burada Taflan Belediyesinden kalma sadece kötü bir makine vardı. Biz buranın yanına 2 bin metrekare kapalı bir alan arttırarak ve ful otomatik bir makine siparişi vererek ve yine 2.5 milyon yatırımı da üzerine ekleyerek burayı sürekli hazır hale getirdik. Ne yazık ki muhalefetlik yapan bazı kişiler, buranın önceden var olduğunu söylüyorlar. Burası önceden vardı ama eski bir kısmı vardı. İçerisinde de Taflan Belediyesinden kalma dökük bir makine vardı ama çalışmıyordu. Bizde onlara ‘madem burası eskiden vardı da, Atakum Belediyesi taş parkeyi niye dışarıdan satın alıyordu. Kendi parkesini niye kullanmıyordu’ diyorduk. Burada ürettiğimiz taşlarla önceki dönem 20 bin metrekare taş, parke yapan Atakum Belediyesi artık bu tesis sayesinde bütün sokaklarına yılda 225 bin metrekare taş kilit parke uygulaması yapıyor. 


ATAKUM OSMANLI HAMAMLARI


Şehrimizin gözde olan hamamı. Bu Atakum’u aştı, diğer ilçelerde bizi örnek alarak ilçelerine Osmanlı hamamı yapmaya başladılar. Buda bizi sevindiriyor. Toplam bir katı 800 metrekare olan ve alt katında da havuzları olan bir yapıya sahip. Dışından Osmanlı Selçuklu mimarisinin andıracak, altında da Cumhuriyetimizi andıracak havuzlar olacak. Yani Osmanlı-Cumhuriyet karışımı bir eser olarak ortaya çıkacak. 

HOBİ BAHÇELERİ


Hobi bahçeleri projemiz Türkiye’de örnek olacak projelerimizden bir tanesidir. Bu konteynırlar Van depreminde kullanılan konteynırlardır. Bunlar atıldı valilik ile yaptığımız protokol çerçevesinde bunları aldık. Bunları restore ettik, boyadık. Çevre düzenlemesini de yaparak vatandaşlarımıza açtık. Valilik ile protokol çerçevesinde Samsun’da bir afet veya olumsuz bir durum olduğunda hobi bahçelerimiz aynı zamanda barınma olarak kullanılabilecek. Çünkü konteynırlarımızın içerisinde 2 adet oda, mutfağı, lavabosu ve tuvaleti var. Samsun’da olumsuz bir durumda vatandaşların bedelsiz olarak kullanabileceklerdir. Hobi bahçemizin önünde 35 metrekare bahçesi ve 22 metrekare kapalı konteynırı ile yaklaşık 57 metrekarelik bir alan veriyoruz. Vatandaşlarımız boş zamanlarında buraları ekip biçiyor. Diğer amacın da olması Samsun için iyi bir fikir olduğunu düşünüyoruz.

ATAKUM, TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU


Atakum ilçesinin çok hızlı geliştiğini belirten Başkan Taşçı, inşaat ruhsatı vermede bölge birincisi ve 30 Haziran ayı itibariyle de Türkiye ikincisi olduklarını belirtti. Başkan Taşçı, “Atakum ilçesinde bu noktada çığır açtık. Gerek projeler noktasında, gerekse de yol yapım noktasında ciddi anlamda çığır açtık. 2017 yılı içerisinde sati kaplaması, taş parkesi, asfaltı, betonu ile birlikte 1 milyon metrekarenin üzerinde yol yaptık. Bu sadece 1 yılda oldu. Normal belediyeler bunu 2-3 yılda yaparken biz 1 yılda yaptık. Atakum çok hızlı gelişiyor ve biz onun önünü açmak zorundayız. İnşaat ruhsatı vermede bölgenin birincisi ve 30 Haziran itibariyle de Türkiye ikincisi olmuşuz.  Bu arada insanlar inşaat ruhsatı almakta büyük bir rağbet gösterdi. 

ATAKUM ÇEVRE İLLERDEN GÖÇ ALIYOR


Atakum ilçesinin nüfusumuz çok hızlı arttığını ifade eden Başkan Taşçı, “Geçen yıl 11 bin 800, önceki yıl da 12 bin arttı. Özellikle son 2-3 yılda Atakum’a çevre ilçelerden ve illerden göç geliyor. Yatırım amaçlı bölgenin çekim merkezi oldu. Dışarıdan gelenler bile ‘Atakum’da benim bir evim olsun, yatırırım olsun, arsam olsun’ diye burada yatırımlarını yapan insanlar var. Buda bizi memnun ediyor. 

ATAKUM, TÜRKİYE’NİN YILDIZI OLACAK


Atakum ilçesinin yatırımcılar için cazibe haline geldiğini belirten Başkan Taşçı, “En son dünya çapında bir olimpiyat geçirdik. Gelen misafirlerin çoğunun gezdiği yer Atakum’du. Atakum ilçemiz olimpiyatlara gelen misafirlerimizin gözbebeği ve çekim merkezi oldu. Olimpiyat boyunca Atakum sahilleri doldu, taştı. Onun içi bizde bu ilçemizin böyle güzelliklerinin ve hızlı geliştiğinin farkındayız. Biz belediye olarak şehrimizin önünü açmaya da varız. Onun için yatırımlarımızla, araç parkımızla sürekli yatırımcının önünü açmaya çalışıyoruz. Yatırımcı Atakum’a gelirken, ‘ben Atakum’a gidince benim yolum eksim mi kalacak, şu hizmet bana aksayacak mı?’ diye düşünmemesi gerekiyor. Şuanda yatırımcıların bu noktada kafaları rahat. Yatırımcı Atakum’da yatırım yaptığı zaman bir dinamo belediyenin var olduğunu biliyor. Her gün yeni yollar yapıyoruz. Atakum, şuanda Karadeniz’in yıldızı, Türkiye’nin yıldızı olarak da parlayacaktır”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Siz hiç araç kullanıyor musunuz 2017-10-17 22:11:15

Sabah ve akşam trafiğinde Atakent,Türkiş raylı sistem hemzemin geçidini kullanın görün eserinizi dünün şehirinde şimdiden trafik kabusu yaşanıyor