banner388

Başkan: Samsun’da Hekim Açığı Var

Samsun’da pratisyen ve uzman açığının olup olmamasıyla ilgili Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, “Samsun’da bazı ilçeler ve toplum sağlığı merkezlerinde hekim açığı var” dedi.

Başkan: Samsun’da Hekim Açığı Var

Samsun’da pratisyen ve uzman açığının olup olmamasıyla ilgili Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, “Samsun’da bazı ilçeler ve toplum sağlığı merkezlerinde hekim açığı var” dedi.

04 Mayıs 2018 Cuma 18:01
Başkan: Samsun’da Hekim Açığı Var

Samsun haber - Samsun Tabipler Odası Başkanı Murat Erkan, Samsun’da son atamalardan sonra az da olsa bir düzeme yaşansa da hala hekim açığı olduğunu vurgulayarak, “Çok net olmasa da gördüğümüz kadarıyla hekim açığımız var. Pratisyen hekimler artık hastanelerin acil servislerinde bulunuyor. Toplum sağlığı merkezlerinde görev yapıyorlar. Birinci basamakta hizmet eden doktorlar aile hekimleridir. Samsun’da aile hekimleri pozisyonunda bir eksiklik yok. Ama acil servislerde özellikle ilçelerdeki acil servislerde, toplum sağlığı merkezlerinde son atamadan sonra biraz göreceli olarak düzelse de eksiğimiz var. Acil servislerde acil uzman hekimlerde yavaş yavaş kadro almaya başladılar. Pratisyen hekim arkadaşlarla beraber eş zamanlı görev yapabiliyorlar. Özellikle bu alanlarda desteklenmesi onların çalışma koşullarının yoğunluğu sebebiyle biraz daha rahatlamalarına neden olur diye düşünüyoruz. Bu konuda bir açığımız var” diye ifade etti.

Pratisyen hekimlerin alanı hafifletilmeli

Pratisyen hekimlerin alanının hafifletilmesi gerektiğini söyleyen Erkan, “Samsun’da bazı ilçeler ve toplum sağlığı merkezlerinde hekim açığı var. Bir sene önce hekim açığı daha fazlaydı fakat son atamalardan sonra geçmişe göre daha iyi hale geldi. Biz bunun daha ideal hale gelmesini arzuluyoruz. Özellikle pratisyen hekimlerin çalıştığı alanda hasta yoğunluğu çok daha fazla o yüzden biraz daha ideal hale getirilmelidir. Personel olarak sayının biraz daha rahatlatılması gerekiyor” dedi.

“Hekimlerin dağılımıyla ilgili sorunlar var”

Seçimden sonra sıkıntı olacağını söyleyen Erkan, “Sağlık Bakanlığı ve özel kamuda çalışan 140 binin üzerinde hekim var. Bunların yaklaşık olarak 26-27 bini aile hekimi oluyor. Azlıktan çok dağılımla ilgili bir sorun var. Merkezi noktalarda biraz daha yoğunlaşma var. Türkiye’de hekim açığı yok, hekimlerin dağılımıyla ilgili sorunlar var. Bu sorunu da hekimleri zorla göreve göndermekle çözemeyiz. Uygun çalışma koşullarının tabi ki ekonomik olarak da daha cazip koşulların bir şekilde oluşturularak o tür hekim sayısının göreceli olarak daha düşük olduğu alanları cazip kılmaktır. Doğu ya da Güneydoğu’da belli bir süre çalışan hekim arkadaşlar daha sonra iyi bir yerde çalışacağını bilmeli ve o rahatlıkla çalışmalıdır. Yıllardır aynı yerde çalışan arkadaşların motivasyonları bozuluyor” şeklinde ifade etti.


Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat 2018-05-04 19:47:11

Ozelliklede psikiyatri sorunu en ust safhada

Avatar
Salih 2018-05-04 21:03:57

Devlet hastanelerinde akilli başli doktor azalmiş hepsi özele gitmiş. Özel hastane bedava derlerse inanmayin hep para. Memleketin okumuş akillilari göçüyor rahat özgür diyarlara. Bize ise eğitimsiz vasifsizlar kaldi