banner388

Başkan: “Müebbet hapis cezası vicdanı rahatlatmayacak”

Çocuk istismarı ve toplumsal olarak yapılması gerekenlerle ilgili Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, “Müebbet hapis cezasının toplumsal vicdanı da rahatlatmayacağını da düşünüyorum” dedi.

Başkan: “Müebbet hapis cezası vicdanı rahatlatmayacak”

Çocuk istismarı ve toplumsal olarak yapılması gerekenlerle ilgili Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, “Müebbet hapis cezasının toplumsal vicdanı da rahatlatmayacağını da düşünüyorum” dedi.

12 Temmuz 2018 Perşembe 11:14
Başkan: “Müebbet hapis cezası vicdanı rahatlatmayacak”

Samsun haberSamsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz çocuk istismarı ve toplumsal olarak yapılması gerekenlerden bahsetti. Başkan Gürbüz, bütün üniversitelere pedagojiyle alakalı çocuk bölümlerinin açılması gerektiğini söyledi.

“Toplumsal meselelere duyarlılıkla alakalı komisyonlar kurulmalı”

Toplumsal meselelere duyarlılıkla alakalı komisyonlar kurulması gerektiğini söyleyen Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, “Yıllardan beri çocuk istismarı ya da çocuk haklarıyla alakalı eylem planı diye ulusal ölçekte bir çalışma yapacağımıza dair kendi kendimize verdiğimiz sözlerimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ve bu devletin yürütmesini icra eden hükümet olarak yıllardan beri hedeflerimiz var. Biz bu konuda hedefimizi hayata geçiremedik. Bundan sonra yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinin güvenoyu, hükümetin denetimi gibi işlerinden ziyade daha fazla yasama ve o yasamayı yerine getirirken, toplumsal meselelere duyarlılıkla alakalı komisyonlar kurarak bunlar üzerine daha çok eğilmesi lazım” diye ifade etti.

“Akademik, sosyolojik ve hukuki düzeyde incelenmeli”

Çocuk istismarı konusunun hukuki, sosyolojik ve birçok alanda incelenmesi gerektiğini belirten Başkan Gürbüz, “Meclisin yeni dönemde çocuk hakları genelinde ama çocuk istismarı ve cinayetleri üzerinde faaliyet gösterecek bunu en ince ayrıntısına kadar akademik, sosyolojik ve hukuki düzeyde inceleyebilmesi gerekir. Bütün Baroların çocuk hakları komisyonundan fikir alacak. Bütün üniversitelerin pedagojiyle alakalı çocuk psikolojisiyle alakalı bölümlerinden yardım alacak bir komisyona ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bazı hukukçular buna da karşı çıkıyor ama ben en azından artık şu kimyasal hadımlık hadisesinin ciddi anlamda bilgilendirilerek kamuoyunda genel konsensus sağlanarak, yasalaşıp yasallaşmayacağı hususunun da ciddi olarak tartışılması gerektiğini savunuyorum” şeklinde ifade etti.

“Bu konuda eğitim şart”

Çocuk istismarı konusunda herkese eğitim verilmesi ve bunun şart olması gerektiğini ifade eden Gürbüz, “Gaddarca bu istismarları ve cinayetleri yaşayan bir toplumun artık bu saatten sonrada hiçbir şey yapmadan hapis cezasının süresini bir müddet arttırıp ya da müebbet hapis cezası verip bir kenara çekilmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Müebbet hapis cezasının toplumsal vicdanı da rahatlatmayacağını da düşünüyorum. Bu konuda eğitim şart” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin Karagüzel 2018-07-12 14:28:51

idam ciktida yokmu dedik, idam çıkmalı başta teröre çıkmalı.