banner388

Başkan Eler’den flaş açıklamalar: Seçimi ilk turda alacağız

AK Parti Canik ilçe Başkanı Ercan Eler, erken seçimi ve seçim sürecini Samsun’u değerlendirdi.

Başkan Eler’den flaş açıklamalar: Seçimi ilk turda alacağız

AK Parti Canik ilçe Başkanı Ercan Eler, erken seçimi ve seçim sürecini Samsun’u değerlendirdi.

20 Nisan 2018 Cuma 17:25
Başkan Eler’den flaş açıklamalar: Seçimi ilk turda alacağız

Samsun haber - 2019 Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan genel seçimlerin görüşmeler sonucu 24 Haziran 2018 tarihine alınması kararlaştırıldı. Bu karardan sonra erken seçimler hakkındaki sorunları ve erken seçim sürecini değerlendirmek için Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Canik Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Eler ile gerçekleştirdiği röportajda merak edilen ve cevap bekleyen soruları Eler’e yöneltti. 

“ERKEN SEÇİME HAZIRLIKLIYIZ”

Erken seçime hazırlıklı olduklarını belirten Başkan Eler, “Gerek Türkiye gerek dünya gündemi göz önünde bulundurulduğunda daha önceki siyasi dönemlerde de görüldüğü gibi şimdi de erken seçim gündeme gelebilir. Ekonomik baskılar, dış güçler gibi her türlü etken bu seçimleri gündeme getirebilir. Biz parti olarak 24 saat seçime hazır durumdayız ve bu anı kararlara hazırız” dedi.


Zamanın kısıtlı olduğunu söyleyen Başkan Eler, “Aday adayı olmak isteyenler ne kadar kendilerini tanıtabilecek ve sisteme adapte olabilecek göreceğiz. Siyasetin içinde olanların çok hızlı bir şekilde aday adayı olabileceklerini düşünüyorum. çok ciddi bir manada başvuru bekliyoruz. Zaman neylerse güzel eyler bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

“HALKIMIZ HER ŞEYİ BİLİYOR”

Seçimi ilk turda alacaklarını ifade eden Başkan Eler, “İlk turda alacağımızı düşünüyorum. Halkın bakış acısı ve saha çalışmalarımızla sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum.15 Temmuz’da halkımızın duruşu ve duyarlılığı, 7 Haziran’da bize ve sandığa yansıttığı sonuç ve yine 1 Kasım’daki seçimlerde iktidara yine bizi getiren halk iradesi ve duruşu şunu söylemektedir, biz ile samimi olun, doğru olun bize siyaset yapmayın demişlerdir. Biz sadece siyasetin gereklerini yapıyoruz yoksa halkımız siyaseti bizden iyi biliyor. Erken seçim açıklandığı sırada köyümdeydim internet ve sosyal ağ biraz yavaştı amcam olsun yakınlarım olsun hemen gelip başkanım erken seçim kararı alındı diye haber verdiler yani demek istediğim şu ki , biz görevimizi yapacağız halkımız zaten her şeyi biliyor. Bu yüzden 2.tur gibi bir kaygımız yok” şeklinde konuştu.

“SANDIKTA KIYASIYA MÜCADELE DEVAM EDECEK”

Öngörüde bulunmak için erken olduğunu vurgulayan Başkan Eler, “Her zaman söylediğim gibi bu süreç içerisinde 16 Nisan referandumunu çok iyi okumak gerekir. Bu süreci iyi okuyanlar siyasete yön verirken okuyamayanlar ise siyasetin içerisinden çekilir. Aday adaylığı süresinde oluşan konjektür ve hava nasıl olacak göreceğiz. Bununla ilgili ön görüde bulunmak için çok erken” dedi. 


Başkan Eler, “Şuan ki cumhur ittifakı sadece Cumhurbaşkanlığı seçiminde olacak. Milliyetçi Hareket partisi aday göstermeyecek, toplam iki sandık olacak sandıkların sadece bir tanesinde ittifak gerçekleştirilecek diğer sandıkta kıyasıya mücadele devam edecek. Sonuçta saygı ve dostluk çerçevesinde sonuna kadar yarışacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Seyfettin Ağca
Kamera: Oğuzhan Yüksel

Son Güncelleme: 21.04.2018 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.