banner388

Başkan Çakmak, tasarıyı değerlendirdi

Samsun Türk Sağlık Sen Başkanı Erdoğan Çakmak, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığının sigara ile ilgili hazırladığı yasa taslağı hakkında konuştu.

Başkan Çakmak, tasarıyı değerlendirdi

Samsun Türk Sağlık Sen Başkanı Erdoğan Çakmak, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığının sigara ile ilgili hazırladığı yasa taslağı hakkında konuştu.

16 Aralık 2017 Cumartesi 18:00
Başkan Çakmak, tasarıyı değerlendirdi

Samsun haber - Samsun Türk Sağlık Sen Başkanı Erdoğan Çakmak, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığının sigara ile ilgili hazırladığı yasa taslağının dizi ve filmlerde tamamen kaldırılması hakkında “Sigaranın film ve dizilerde işlenmemesi doğru olur. % 100 başarı sağlayacağını düşünmüyorum ama belli bir kitleyi hedef aldığı için önemli bir kitleyi etkiler. Bu alanda yapılabilecek uygulamalardan biri de okullarda sağlık derslerinin konulması. Sağlık derslerinin konu başlıklarının altında sigara ve ilk yardımı mutlaka koyulmalı. Çocukların aklında mutlaka kalır. Sigara içene ne olmuş ve anatomiden alıntı resimlerle işleyeceksin. Bunun en ciddi ve etkili olacağını düşünüyorum. Bu seviyeyle başladığın zaman sigara içme yaşı çok yukarı çekilecek” dedi.

“Çoğu cebine maddi zarar olduğu için bırakıyor”

Samsun Türk Sağlık Sen Başkanı Erdoğan Çakmak konuyla ilgili olarak, “ Sigaranın film ve dizelerde işlenmemesi doğru olur. Hedefimiz genç kitleyse başarılı olunabilir. % 100 başarı sağlayacağını düşünmüyorum ama belli bir kitleyi hedef aldığı için önemli bir kitleyi etkiler. Sigarayı sinemadaki bir insanın sigara içmediğinden dolayı bırakacağını düşünmüyorum. Mutlaka etkisi olur ama çok az. Filmlerde Sigara kullanımının azalmasına yönelik başka şeylerin yapılabilir. Üniversitelerde anlatılıyordur ama bütün köyler gezilmeli daha etkili olur. Paneller düzenlenebilir. İnanılan ve güvenilen hocalar, bu anlamda birlikte stand up halinde önemli insanları getirip konuşmalar yapılabilir. Türkiye’de sigarayı bırakanların çoğu cebine maddi zarar olduğu için bırakıyor” diye konuştu.

“Çocukların aklında mutlaka kalır”

Bu alanda yapılabilecek uygulamalardan en iyisinin de okullarda sağlık derslerinin konulması olduğunu söyleyen Çakmak, “Sağlık dersleri var aslında ama bu dersi 1.sınıfa alacaksın. İlkokulda işlenebilirliğine göre düzenlenmeli. İlk yardım, içki ve sigara konusunun mutlaka konulması gerekiyor. Sağlık derslerinin konu başlıklarının altında sigara ve ilk yardımı mutlaka koyulmalı. Çocukların aklında mutlaka kalır. Sigara içene ne olmuş ve anatomiden alıntı resimlerle işleyeceksin. Bunun en ciddi ve etkili olacağını düşünüyorum. Bu seviyeyle başladığın zaman sigara içme yaşı çok yukarı çekilecek. Yani küçük yaşlarda sigaraya başlama yaşı bir şekilde azalacak” dedi.

Son Güncelleme: 18.12.2017 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.