banner388
banner390
banner410
banner408

Bafra’dan çirkin kareler

Bafra’nın Dededağ Mahallesi sakinleri, mahallelerinin sorunlarının çözüme kavuşturulmadığı için veryansın ediyor. Mahalleli, Belediye yetkililerine acilen yol ve çöp sorununun çözülmesi yönünde çağrı yapıyor.

banner269

Bafra’dan çirkin kareler

Bafra’nın Dededağ Mahallesi sakinleri, mahallelerinin sorunlarının çözüme kavuşturulmadığı için veryansın ediyor. Mahalleli, Belediye yetkililerine acilen yol ve çöp sorununun çözülmesi yönünde çağrı yapıyor.

23 Eylül 2017 Cumartesi 10:39
Bafra’dan çirkin kareler

Samsun Haber Yaklaşık altı ay önce Samsunhaber.com ekibi olarak Samsun’un Bafra İlçesi Dededağ Mahallesinde sakinlerinin yaşadıkları mahalledeki şikayetlerini dile getiren konuları haber yapmıştık. Ancak Dededağ Mahallesi sakinleri sorunlarının halen yetkililer tarafından bir çözüme kavuşturulmadığından şikayet ediyor. Bafra Belediyesi yetkililerine seslenen Dededağlılar, bakımsız yolların onarıma alınmasını ve acilen çöp sorunlarının giderilmesini yetkililerden istiyor. Bafra ilçesinin nüfus bakımından en kalabalık mahallesi olan Dededağ Mahallesinin yolları bozuk ve mahelleliye göre çöpleri toplanmıyor.

“BİZE AYRIM YAPILIYOR”

Belediye yetkililerine defalarca şikayet dilekçeleri yazdıklarını dile getiren mahalleliler, sorunun halen çözümlenmediğini belirtti. Dededağ Mahallesi sakinlerinden Mevlüt Aydın, “Biz nüfus yönünden en kalabalık mahalleyiz. Yıllardan bu yana mahalle sakinleri olarak yol sorunumuz var. Bafra Belediyesine defalarca şikayet dilekçesi sunduk. Ancak sorunumuz bir türlü çözümlenmedi. Mahalleyi Kürt mahallesi diye dikkate almıyor, ırk ayrımı yapıyorlar. Burada bizimle beraber çocuklarda zarar görüyor. Bafra’nın en kalabalık mahallesi olmamıza rağmen sadece bir çöp konteyneri  var. Çöpler yerlerde geziyor. Belediye ekipleri haftada bir çöp topluyor. Ortaya pis kokular yayılıyor. Çocuklarımız hastalanacak diye çok korkuyoruz” diye konuştu.

“BAKANA ŞİKAYET ETTİK, ÇÖZÜM GETİRİLMEDİ”

Dededağ Mahallesi’nde ki bu çirkin manzarayı seçim programları döneminde Samsun Milletvekili, eski Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay Kılıç’a bildirerek yardım istediklerini söyleyen mahalleli Rafet Kurt, “Biz Bafra’nın en kalabalık mahallesiyiz. Bizim 3 bin seçmenimiz var. Aynı zamanda en çok vergi veren mahalle de biziz. Bu mahalleye gerçekten haksızlık yapıyorlar. Seçimler yaklaştığında oy istemek için siyasilerin hepsi geliyor. Konuyla ilgili yardım edeceklerini söylüyorlar. Ancak seçimler geçtikten sonra ne yardım eden var ne de halimizi soran. Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a çok güveniyoruz. Mahallemizin halini kendi gözleriyle gördü. mahallemize yardımlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.