banner388

Ayşe Üstünel Dağdelen: Samsun bizim için şehirden daha fazlası

Samsunlu Yöneticiler Sanayiciler ve İşadamları Derneği (SAYSİAD) Başkanı Ayşe Üstünel Dağdelen'den Samsunhaber.com Dergisi'ne çok özel açıklamalar.

Ayşe Üstünel Dağdelen: Samsun bizim için şehirden daha fazlası

Samsunlu Yöneticiler Sanayiciler ve İşadamları Derneği (SAYSİAD) Başkanı Ayşe Üstünel Dağdelen'den Samsunhaber.com Dergisi'ne çok özel açıklamalar.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 10:45
Ayşe Üstünel Dağdelen: Samsun bizim için şehirden daha fazlası

Samsun haber - Samsunlu Yöneticiler Sanayiciler ve İşadamları Derneği (SAYSİAD) Başkanlığı görevini 2017 yılında Metin Koca'dan devralan Avukat Ayşe Üstünel Dağdelen ile keyifli bir röportaj yaptık. Zor bir görev üstlenerek Samsunlu yöneticileri, sanayicileri ve işadamlarını temsil eden Ayşe Üstünel Dağdelen, SAYSİAD’ın amacını ve Samsun ekonomisi ile ilgili düşünlerini siz değerli okurlarımıza aktardı. Bafra ilçesinde doğan ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Dağdelen, Galatasaray  Üniversitesinde Ekonomi ve Gayrimenkul Hukuku üzerine eğitim aldı.


Evli ve bir çocuk annesi olan Ayşe Üstünel Dağdelen aynı zamanda başarılı kariyerinin yayında katıldığı canlı yayınlarla da ekranların sevilen yüzü haline geldi.


Göreve geldiğiniz günden itibaren dernek olarak ne tür faaliyetler yürütüyorsunuz ?

İnovasyona önem veren birisiyim. Yaratıcı çözümleri olan, hemşerilerimize değer ve şehrimize katma değer katacak çalışmaları mercek altına almaya özen gösteriyorum. Bu konuda değerli yönetim kurulu üyelerim ile sürekli dirsek teması halinde çalışıyorum. Etkinliklerimizden kısaca bahsetmek gerekirse;


Ülkemize çok büyük bir gurur yaşatan Avrupa şampiyonumuz Ampute Futbol Milli Takımımız ile İstanbul’da büyük bir etkinlik yaptık. Hemşerilerimiz, değerli iş adamlarımız ve değer verdiğimiz insanlar ile buluşturduk, onlara 55 bin TL. değerinde altın hediye ettik.


İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile bir toplantı gerçekleştirdik. Samsun’umuz için istek ve taleplerimizi ilettik. Değerli hemşerimiz ve sevgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Çiğdem Karaaslan ile bir toplantı yaptık.


Samsun’umuzun değerli belediye başkanlarını İstanbul’daki Samsun’lu iş adamları ile buluşturup, Samsun’umuza yapılmak istenen dönüşüm projeleri ile ilgili bir panel yaptık. Canik Belediye Başkanımız Sayın Osman Genç Bey’in bu konu ile ilgili tarihi,coğrafi ve hatta şehrimiz insanının sosyolojik yapısının derinlemesine incelendiği ve anlatıldığı  projesini dinledik, geliştirilen çizimleri tatbik ettik.

En  son yaptığımız ve ana sponsorluğunu üstlendiğimiz uluslar arası master of cake çikolata ve pasta festivalini örnek verebilirim. Samsunlu bir girişimcimize verdiğimiz destek sayesinde Ülke çapında tanınırlığa kavuşturduk. Kendi girişimcimizi birkaç basamak yukarı taşıdık. Kendisine değer kattık.

SAYSİAD olarak Samsun'da yapacağınız etkinlik veya proje var mıdır? Bunlardan bahseder misiniz?

Bununla ilgili sürpriz bir projemiz mevcut. Yönetim kurulu ile hala geliştirme sürecindeyiz, vakti geldiğinde paylaşacağız.


Türkiye'nin kuzeye açılan kapısı Samsun'da gerçekleştirilen projelerden en önem verdiğiniz hangisidir?

Samsun Lojistik Köy Projesinin sadece Tekkeköy ilçemize değil Samsun’umuzun geneline katkısı olacağını düşünüyorum.


Samsun Lojistik Köy Projesi ekonomiye ne gibi katkılar sağlayacak?

Öncelikle bu projenin geliştirilme aşamasında samsun için 11 farklı proje üretildi. Ve Samsun Lojistik Merkezi projesi en yüksek majör değeri olan proje seçildi. İstihdam ve çevre illere göre Şehrimizin katma değerini artırıcak bir proje. Artık ülke statüsünde şehirler geliştiriyoruz ve bu projenin karadeniz’e kıyısı olan diğer ülkeler ile iletişim ve ticaret ağı oluşturması Samsun’umuzu ülke statüsünde bir şehir olmaya doğru ilerletecektir.


Önemli bir stratejik konuma sahip olan Samsun'a gerçekleştirilen yatırımlar sizce yeterli mi? Yeterli değilse yatırımcıların Samsun'u tercih etmeme nedeni nedir? Yatırımcıları Samsun'a çekmek için ne gibi teşvik uygulanabilir?

Şehrimize 14 yılda 11.3 milyar Türk Lirası değerinde 280 yatırım yapılmıştır. Bu yatırımla Ülkemizdeki ve diğer şehirlerimiz ile  aramızdaki yerimizi koruduk ve daha dikkat çeken bir şehir haline geldik. Fakat Samsun’umuz yatırım teşviklerinde 3. sırada  biliyorsunuz, bu durumun yatırımcıların tercih etmeme sebeplerinin en önemlisi olduğunu düşünüyorum. Değerli kendi iş adamlarımızı ve diğer yatırımcıları şehrimize çekmek için en azından 2. sırada olmamız gerekli.


Samsun'da son dönemde artan fuar turizminin şehre ve iş adamlarına katkısı sizce nedir?

Bizim için Samsun bir şehrin daha fazlasıdır. Samsun’umuzu  İstanbul gibi ülke statüsünde bir şehir haline getirmektir hayalimiz. Fuarlar bunun en önemli etkenlerindendir. Bugün artık sadece kaliteli mal üretip pazara sunmak yetmiyor. Ticari ihtisas fuarları, ürün üreticilerinin, sanayicilerin, inşaat devlerinin hatta girişimcilerin belli zaman ve mekan dilimi içerisinde buluştukları alanlardır. Buda bizim şehrimizin ve şehrimizin ticari işletmelerinin tanınırlığını, bilinirliğini ve pazardaki paylarını korumalarını hatta artırmalarını sağlamakta ve istihdam imkanı yaratmakta.

Son Güncelleme: 06.05.2018 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2019-12-17 05:19:38

Ayşe Hanım nereli memleketi neresi

Avatar
Şahin coskun 2020-05-17 03:54:09

Ayşe hanım gerçek devletini bayrağı seviyorsan mecliste görmek isterim sizi

Avatar
Sahin coskun 2020-05-25 18:05:26

Memleket onemlimi onemli olan milli ve yerli zihniyet bence ayse hanim milli ve yerli bir kisilikte ben 28 sene once taniyordum alllah onun ysrdimclsi olur insal ben du a edecegim

Avatar
Sahin coskun 2020-07-03 06:07:50

Syde çok büyük başarı tebrik ediyorum sizi Allah sizi her türlü kazadan beladan korusun sadece du edebilirim dizin için Allah yardımcın olsu n

Avatar
Şahin coşkun 2020-09-17 08:51:05

Ayşe hanım gerçekten
Tdkdir edilecek bir başarıya imza atıyorsun tebrik ederim üstün başarılar dileri