banner388

Atakum'daki su birikintisiyle ilgili açıklama

Samsun'da dün meydana gelen yoğun sağanak yağışın ardından Cağaloğlu Bulvarında su birikintisi oluştu. SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Atakum'daki su birikintisiyle ilgili açıklama

Samsun'da dün meydana gelen yoğun sağanak yağışın ardından Cağaloğlu Bulvarında su birikintisi oluştu. SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

09 Ağustos 2018 Perşembe 13:15
Atakum'daki su birikintisiyle ilgili açıklama

Samsun haber - Karadeniz bölgesinde yaşanan sağanak yağış dün Samsun merkezinde ve ilçelerinde de etkili oldu. Samsun'da sağanak yağış nedeniyle bazı bölgelerde su birikintisi oluştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Samsun'daki son durum hakkında bilgi vererek ilimizde büyün bir sorun yaşanmadığını söyledi.

“BÜYÜK BİR SORUN YAŞANMADI”

Genel Müdür Demircioğlu yaptığı açıklamada, "Samsun'da Allah'a şükür büyük bir problem yaşamadık. Bazı yerlerde su basan bodrumları, tıkanan ızgaraları temizledik. Zaten yağmur bittikten sonrada biriken sular tahliye edildi. Genel olarak Samsun'da büyük bir şey olmadı" dedi.

“PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”

Atakum ilçesi Cağaloğlu Bulvarında meydana gelen su baskını ve su birikintisiyle ilgili sorunun çözüleceğine vurgu yapan Genel Müdür Demircioğlu, "Atakum ilçesi Cağaloğlu Bulvarında alçakta kalan binalarda sorun yaşandı. Bugünde aynı sorunun tekrar yaşanmaması için proje çalışmalarına başladık. Alana ilave hatlar yapılacak. Ben zaten bir hafta önce burada inceleme yapmıştım. En kısa zamanda buradaki sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

“SASKİ’DEN İZİN YAPILMADAN YAPILAMIYOR”

Yağmur sularının kanalizasyonlara aktarılmasıyla kapasitesinin üzerinde işlem yaptığını belirten Demircioğlu, "Çatı sularının binan pis su gideriyle birleşmesi sonucu bizim atık su yani kanalizasyon borularımıza yağmur suyu da geliyor. Bu borular sadece kanalizasyon suyunu alması için projelendirilmiş. Mesela bir vatandaşımızın bahçesi çukurda ve bahçesinin içerisindeki atık su giderinin kapağını açıyor yağmur suyunu kanalizasyona veriyor. Dolayısıyla kanalizasyonlara kapasitesinin üzerinde bir su gidiyor ve kanalizasyon terfi merkezlerine de yağmur suyu karışınca onlarda kapasitesinin üzerine çıkıyor. Bu tarz problemler yaşıyoruz, son bir kaç senedir bunları yasakladık. SASKİ'den izin alınmadan bağlantı yapılmıyor. Yani yağmur suyu ile binanın banyo suyunun, tuvalet suyunun ayrı getirilmesi gerekiyor" şeklinde ifade etti.

“7/24 TEYAKKUZDAYIZ”

SASKİ olarak teyakkuzda olduklarını ifade eden Demircioğlu, "Bazı ilçelerdeki derelerdeki molozları temizliyoruz. Alaçam ilçesinde 10-15 yerde bodrumlara su doldu, buralarda çalışma yaptık. Ekiplerimiz 7/24 sürekli teyakkuz halinde" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilim ve aklı kullan kazan 2018-08-09 15:22:53

Belediye yağmur suyunu depolayıp temizlik ve bahçede kullanan binalara emlak vergisi indirimiyle teşvik etse herkes kazanır.Bu millet,bilimi aklı kullanmanın ne kadar karlı bir iş olduğunu öğrenmedikçe çok bedel öder...

Avatar
mehmet şener 2018-08-09 14:13:46

başkan ben atakum cumhuriret mh 75 inci sok akmer apartman oturuyorum 15 20 sn daha yükselse evi su basıyodu ha bastı ha basacak diye yaşayamam lütfen busorunu çözelim

Avatar
yusuf 2018-08-10 07:55:09

Bu tür sorunları yağmurlu havalarda fotoğraflanıp
uygun havada giderilmeli
az da yağsa yol kenarlarında ve kaldırımlarda su birikiyor

Avatar
Erkan 2018-08-10 09:52:41

Bizim apartmanın 6 dairesini pis su ve yağmur suyu bastı. Zararı kim karşalayacak. Muhatap bulamıyoruz. Belediye bizlik birşey yok diyor. Ve yeniden su basma ihtimali de var.

Avatar
mahmut okan 2018-08-10 12:33:02

evet gerçekten büyük bi sorun yaşanmadı.çünkü gidemedik çamurdan.oldugun yerde dakikalarca kalınca büyük bi sorun sayılmıyor.sonucta yagmura çamura karışıp gidebilirdik de....