banner388

Atakum Belediyesi'ne yazılı yanıt

Atakum Belediyesi’nin 15 yıldır temizlik araçlarını tedarik eden firma, gazetelere ilan vererek sesini duyurmaya çalışıyor.           

Atakum Belediyesi'ne yazılı yanıt

Atakum Belediyesi’nin 15 yıldır temizlik araçlarını tedarik eden firma, gazetelere ilan vererek sesini duyurmaya çalışıyor.           

05 Kasım 2019 Salı 17:44
Atakum Belediyesi'ne yazılı yanıt

Bir süre önce Samsunhaber.com’da “Mehmet Yazıcı ile Özel Gündem” programının konuğu olan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin açıklamalarına temizlik firmasından yanıt geldi. Sitemizde “Bu Yükün Altından Beraber Çıkalım’ başlığıyla da verilen haber üzerine bir açıklama yapan temizlik firması gazetelere ilan vererek konuya açıklık getirmeye çalıştı. 

“FİRMAMIZ İHALEYE DAVET EDİLMEDİ”

Cihan Temizlik İnşaat Tic. Ltd. Şti. adına yapılan, “Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci‘nin şirketimiz hakkında söylediklerine istinaden, Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği duyduk” diye başlayan açıklamada Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin yanlış bilgilendirildiği vurgulanarak, 15 yıldır Atakum’da hizmet vermelerine rağmen, açılan ihaleye davet dahi edilmedikleri belirtildi. 

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI SN. DEVECİ'YE CEVAP

         15 Ekim 2019 tarihinde internet sitenizde çıkan “Bu Yükün Altından Beraber Çıkalım’ başlıklı haberde Atakum Belediyesi  Başkanı  Sn Av Cemil DEVECİ ‘nin  şirketimiz hakkında söylediklerine istinaden , Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği duyduk.

       Sayın başkan yapmış olduğu açıklamada  “Ben geldiğimden bu yana personel maaşlarını yatırıyoruz, sıkıntı da çekmiyoruz diye kendi kendime övünüyordum. Ama fark etmemişiz, ihaleyle çöp toplayan şirkete 14 ay ödeme yapılmamış. Şirketin yetkilisi bir ay önce gelip 'Sizden 14 milyon TL alacağım var' dedi. 'Bugüne kadar neredeydiniz? 6 aydır buradayım, paranın ödenmediğini de bilmiyorum' dedim.” Demiştir.

Seçimden sonra şirket yetkililerimiz tarafından Sayın Başkan ziyaret edilmiş görevinde başarılar dilenerek göreve yeni gelmesine rağmen ödemelerdeki aksamalar konusunda bilgilendirme yapılıp, yardımcı olması istenilmiştir. Aynı şekilde Belediyenin seçimden hemen sonra  atanan hesap işleri müdürü şirket yetkililerimiz tarafından hemen, hemen her gün ziyaret edilerek ödeme yapılması konusunda talepte bulunulmuştur. Ancak taleplerimizin hiçbir karşılık bulmaması üzerine 02.07.2019 tarihinde noter vasıtası ile ihtar çekilmiştir.(Ek-1) (Bütün bunlara rağmen Sn Başkanın borcu bilmiyordum demesini anlamış değiliz.) Kaldı ki buradaki en vahim durum bir Belediye başkanının göreve başladığından 6 ay sonra bile belediyesinin borçlarından haberi olmamasıdır. Sayın Başkan kendi ağzı ile firmamıza olan borcu şirket yetkililerimizden öğrendiğini itiraf etmiştir. Bu durumun takdirini Atakum halkına bırakıyoruz.

Sayın Başkan Sözlerinin devamında;

“Şirketin yetkilisi bir ay önce gelip 'Sizden 14 milyon TL alacağım var' dedi. 'Bugüne kadar neredeydiniz? 6 aydır buradayım, paranın ödenmediğini de bilmiyorum' dedim. Dedi ki, 'Merak etme, öncekiler de ödemiyordu. Biz çöpü topluyorduk, temizlik yapıyorduk ve alacağımıza karşılık da arsa alıyorduk.' Şimdi hangi arsayı istediklerini, hangi arsayla ilgili anlaştıklarını sordum. 'Bize bir arsa taahhüt edildi ama onu satmışlar' dedi.” Demiştir. Önceki dönem belediyenin ihaleye çıkardığı arsaları, her vatandaş gibi ihaleye girerek değeri üzerinden satın aldık.(Hatta ihalesine girip te alamadığımız dükkan ihalesi de vardır.) Fakat Sayın başkanın iddia ettiği gibi ne kendisinden bir arsa talebimiz oldu, ne de bize verilen bir arsa sözü oldu. Bu iddia tamamen asılsızdır.

Firmamız uzun yıllardır Atakum Belediyesinin Çöp toplama ve Temizlik işlerini herhangi bir siyasi parti ayırt etmeksizin en iyi şekilde yapmakta idi (Bunun en iyi kanıtı CHP’li Belediye başkanı zamanında çalıştığımız  Atakum Belediyesi ile AK partili Belediye Başkanı zamanında da devam etmemizdir. Gene kendisinin de 6 aylık döneminde de çalışmaya devam ettik ).

         Yapmakta idi dememizin sebebi 4734 sayılı kanunun 19. Maddesine göre her isteklinin katılabileceği açık ihale yapılması gerekirken Atakum belediyesi tarafından  4734 sayılı kamu ihale kanununun  21-b maddesine göre pazarlık usulü (hiçbir aciliyet kesbedecek durum olmadığı halde)  ile kanuna aykırı bir ihale yapılmıştır.

4734 sayılı kanunun 21-b maddesi;

b) Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.

(Kanun maddesi bu şekilde açık olmasına rağmen hiçbir geçerli gerekçe olmadan bu maddeye göre ihale edilmiş oldu.)

Yapılan temizlik ihalesine yıllardır temizlik işini yapan firmamız davet edilmemiş, Şeffaf Belediyecilik anlayışı ile yola çıktığını iddia eden bir yönetime yakışmayacak bir şekilde ihale  adeta yangından mal kaçırırcasına (Bu işi yıllardır yapan firma olarak ihaleden haberdar bile olamadık.) Bölgede daha önce hiç iş yapmamış firmalara verilmiştir. Açık ihale ile çok daha ekonomik fiyatlar ile yapılabilecek bir iş pazarlık usulü ile çok daha yüksek bedelle ihale edilmiştir. Firmamızın 2019 yılında kestiği faturaların KDV hariç ortalaması 719.165,83 TL dir.(Ek-2) Son faturamız KDV hariç 619.416,30 TL dir.(Ek-3) Rekabet ortamı oluşturmadan yapılan son ihale aylık bedeli KDV hariç 1.150.000,00 TL olduğu göz önüne alındığında birilerine para kazandırmak için gariban Atakum belediyesi çalışanlarına fazladan yüklenen yük ortaya çıkmaktadır.

Yaptığımız iş 26.09.2019 tarihinde bitmesine rağmen, yeni işin başlayacağı tarih olan 01.10.2019 a kadar Yaptığımız işe ve Sevgili Atakum halkına da saygımızdan dolayı  herhangi bir ödeme almadan çalışmaya devam ettik.

Haberin devamında Sayın DEVECİ  “Bundan önce temizlik işlerini yürüten şirketle ciddi sorunlarımız oldu. Araçlar neredeyse 12-13 yıllık. Gelmediler, gitmediler, muhatap olmadılar ve telefonlarımıza çıkmadılar. Her yerden çöp ile ilgili şikayet aldım. Her sabah kalktığımda telefonuma 150-200 adet fotoğraf geliyor. Çöp toplanmadı, su akıttı diye ya da temizlik görevlisi eli cebinde diye fotoğraf çekip gönderen var. Dost mudur? Düşman mıdır? Ne olduğunu bilmiyorum ama her sabah daha yatağımdan kalkmadan sanki sinir sistemimi bozmak için özel çaba sarf eden bir devriye grubu var. 6 ay böyle geçti.  ‘’demiştir. Firmamız tarafından 01.09.2018 - 30.09.2019  Tarihleri arasında yapılan 2018/408815 İhale kayıt numaralı “Kent Temizliğine Yönelik Hizmetlerin Gerçekleştirilmesi İçin Temizlik Hizmet Araçlarının Çalıştırılması işi” şartnamesine göre Çalıştırılacak araçlar 2011 model ve üzeri olmak zorundadır. Bizim araçlarımızın tamamı da şartnamede istenen modelin üstündedir. Bu konuda Sayın Başkanın iddialarını doğrulayacak hiçbir ihtar, ikaz ve görevi ihmal Belediye tarafından firmamıza bildirilmemiştir. Şartmane gereği saymış olduğu iddialar olmuş olsa idi cezai işlem yapmaları gerekirdi. Cezai işlem yapılmadığına göre ortada ya doğru olmayan bir iddia var yada görevi ihmal var.

Gelmediler, gitmediler konusunda gelince sayın Başkan ve ekibi ile defalarca görüşülmüştür. Bu iddia tamamen asılsızdır.

Bildiğiniz üzere 696 sayılı KHK sonrası Temizlik firmaları sadece çöp araçlarını temin eder duruma gelmiştir. Araçları kullanan Şoförler, çalışan İşçiler Belediye personelidir. Dolayısıyla temizliğin iyi olmaması Belediye personelinin işini iyi yapmamasındandır. Sayın Başkan’da işlerini yapamadıklarını kendi ağzı ile itiraf etmiştir. Hemen hemen her platformda kendi becerisizliklerinin bahanesi olarak firmamızı hedef gösteren Sayın başkana seçildiği makamın gerektirdiği görevleri hakkıyla yapmasını tavsiye ediyoruz.

Cihan Temizlik İnşaat Tic. Ltd. Şti."

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun 2019-11-05 19:50:01

Allah bunları perişan etsin bu nasıl bir zihniyet bu samsun sokaklarında İshak Taşçı denen kişinin suratına herkezin tukurmeşi lazim

Avatar
suleyman tertemiz 2019-11-05 18:50:42

temizlik firmasinin kac arsa goturdugunu merak ediyorum ortaklari kimlerdi..bir arastirin..

Avatar
Yalcin aslan 2019-11-06 02:11:24

Ben belediye icindeyim belediye suan ikili oynuyor

Avatar
Ahmet 2019-11-06 07:55:40

Aradaki fiyat farkı nereye gidiyor sayın Deveci

Avatar
Metin 2019-11-05 18:42:01

Başkan ne oldu memurun maaşını verdin bugün asgari ücretlinin maaşını kestin hak mı bu nerde adaletin yazıklar olsun burnundan gelsin

Avatar
Ss 2019-11-06 10:30:08

Karalama kampanyazı devam ediyor akp zamanında belediyeyi sömüren özel şirketler sıkışmış durum da tabi hakkından fazla aldıkları akar kesilin ce durum bu deveci adam gibi adamdır

Avatar
atakumlu 2019-11-06 10:33:28

başkanın 7 ay sonra geldiği nokta maaşları verememek merak ettiiğim kadrolu personelin maaşını zaten devlet yollamıyor mu siz hangi hakla maaşları eksik veriyorsunuz. ve yolsuzluk var dediğiniz ve sizin yaptığınız her ihalenin benzerlerinde daha fazla fiyatla verdiniz nasıl iş anlamadım başkan sınıfta kaldı bence 7 ay ishak başkan şöyle yapmış böyle yapmış dinleidk kalan 4 yılıda böyle mi geçireceğiz göreve getirdiğiniz müdürlerin durumu ortada zaten skandallar bitmedi

Avatar
Çakirlar 2019-11-06 02:06:40

Baskan sen bu islerin icinden cikamazsin bizim muhtar akpli diye mahallemize hizmet gelmiyo adalet mi sen sole herkez birilerinin ekmegini kapmanin pesinde menfaat icin geldiniz o koltuga