banner388

Akcagöz, Adalet Yürüyüşünü anlattı

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Adalet Yürüyüşünü Samsunhaber.com’a anlattı.

Akcagöz, Adalet Yürüyüşünü anlattı

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Adalet Yürüyüşünü Samsunhaber.com’a anlattı.

14 Temmuz 2017 Cuma 17:07
Akcagöz, Adalet Yürüyüşünü anlattı

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve Samsun CHP İl Teşkilatı’nın da katıldığı ‘Adalet’ Yürüyüşü’nü Samsunhaber.com’a anlattı.

Samsunhaber: CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet’ yürüyüşüne siz de Samsun’dan bir heyet halinde katıldınız. Gerçekleştirdiğiniz ‘Adalet’ yürüyüşü hakkında genel olarak düşünceleriniz nedir?

Tufan Akcagöz: Biz, 29 Haziran’da Adalet Yürüyüşüne Düzce parkurundan katıldık. Sayın Genel Başkan’la birlikte 17 km yürüdük. Önce şu noktadan başlamak lazım; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ana muhalefetin lideri. Kendisi durumu bardağı taşıran son damla olarak nitelendiriyor. Sadece Enis Berberoğlu için yola çıkmış değil. Türkiye’de adaletsizlikler o kadar büyük boyuta ulaştı ki; artık çare kalmadı. Bugün Türkiye’de adil bir idarenin olmadığı herkes görüyor. Yargı kurumlarına güven neredeyse yüzde 10’nun altında. Bu hale nasıl geldik? Böyle değildi bu ülke! Güven duyulan kurumların hepsi birer birer zedelendi. Devlet kurumlarının güvenilirliğinin ortadan kalkması demek; insanların bir süre sonra devlet kurumlarına saygısının da ortadan kalkmasını da beraberinde getirir. Bu da anarşiyi doğurur.

Sayın genel başkan 450 km yürüdü ve dikkat ettiyseniz şöyle tepkilerle karşılandı hükümet tarafından; “Adaleti sokakta arama, adaleti arama yeri adliyeler”. Ben de şunu ifade etmek istiyorum; biz adliye çatısı altında adalet arayamadığımız için yola çıktık. Haksızlık-hukuksuzluk öyle bir yola ulaştı ki; Sayın Genel Başkanımız tarafından böyle bir çare bulundu. Çok güzel bir reaksiyon aldı.

“Bu Daha Başlangıç”

Samsunhaber: Samsun’dan ‘Adalet’ yürüyüşüne ve sonrasında gerçekleşen mitinge katılım hangi boyutta oldu?

Tufan Akcagöz: 10’nun üzerine otobüsümüz vardı. İlçelerden ve merkezden özel araçlarıyla gidenler vardı. Samsunlular olarak yüzlerce kişi gereğini yaptık. Desteğimizi verdik. Bizim verdiğimiz destek az bile. Bir gün program dahilinde yürüdük ve sonrasında mitinge de iştirak ettik.

Samsunhaber: CHP lideri Kılıçdaroğlu, mitinge ‘Bu yürüyüş bizim için bir başlangıç olacak’ şeklinde bir cümle kullandı. Bu cümle doğrultusunda, Cumhuriyet Halk Partisi adalet yürüyüşünden nasıl bir kazanım bekliyor?

Tufan Akcagöz: Bir kere Kemal Kılıçdaroğlu milyonlarca oy almış bir partinin lideri olarak bu yaptığı yürüyüşle tarihe geçti. Basit bir olay değil bu. Gandhi’nin 600 bin adım rekoru var. Bunun üzerine geçti. Adalet arayışı için ‘bu daha başlangıç’ dedi. Mutlaka bir etkinlik projelendirilebilir. Türkiye’de adaletin tesis edilmesi için gerekli reflekslerin mutlaka gösterilmesi gerekir. Parti yönetimi mutlaka bununla ilgili bir çalışma yapıyordur. Bu çalışmalar bize yansıdıktan sonra biz de genel merkezin projesi dahilinde o eylemi güçlendirmek için Samsun örgütü olarak elimizden geleni yapacağız.

“Naif Duygularla Orada Bulunan İnsanları Görmek Beni Ümitlendirdi”

Samsunhaber: Düzce parkurunda yürüyüşe katıldığınızı söylediniz. Yaz mevsimindeyiz. Sıcak bir havada insanların arabayla giderken zorlandığı yolu siz kalabalık bir heyet halinde yürüyerek geçtiniz. Nasıl deneyimler edindiniz yürüyüşte?

Tufan Akcagöz: O zaman size çok enteresan bir hikaye anlatayım. Ben 29 Haziran sabahı saat 5 gibi programı hazırlamak için bizim ekipten önce özel araçla oraya indim. Hiç tanımadığım bir adam bana seslendi. O beni tanıyordu. Ben ilk defa görüyordum sanırım… Tokatlıymış fakat Atakum’da oturuyormuş. Üzerindeki tişört beyazdan siyaha dönmüştü. Genel Başkanın yürüyüşe başlamasının ardından, O’da Kızılcahamam’da katılmış kervana… İstanbul’a kadar yürüdü. O amca, orada beni Anadolu’nun her yerinden gelen insanlarla tanıştırdı. Çadırlarda, yerlerde yatmışlar. ‘Yağmur yağdığında ne yaptınız?’ diye sordum. Bir battaniyenin altına girmişler. Sadece sıcakla mücadele edilmemiş yani. Doğanın her şartıyla mücadele edilmiş. Bu insanların o naif duygularla oraya gittiğini görmek gerçekten beni ümitlendirdi. İnancımı güçlendirdi.

Bizim yürüyüşüne katıldığımız gün de sıcaktı. Tepede güneş… Altta asfalt da sıcağı çekiyor. Bir de geçen arabaların sıcağını da çekiyorsunuz. Her taraftan sıcak geliyor. Ama inandıktan sonra bu yollar bitiyor demek ki… Biz bunun çok küçük bir bölümünü yürüdük. Sayın Genel Başkan, inancı yüksek bir insan… O da bu yürüyüşü sağlıklı bir şekilde tamamladı. Yolda hastalananlar oldu. Kaybettiklerimiz oldu. Ankara’dan bir amcamız kalp krizi geçirdi. Ruhu şad olsun. Ve diğer rahatsızlık dışında kazasız belasız atlattık bu yürüyüşü.

Saldırıları gördünüz değil mi? Küfredenler vardı. Yuhalayanlar vardı. Biz bizi yuhalayanlara ‘hak, hukuk, adalet’ diye bağırdık. Biz bağırdıkça daha çok sinirleri bozuldu. Çünkü biz adalet için yola çıkmışız yani. Sen bize küfrediyorsun diye biz de sana küfredecek değiliz. Galiz küfürler duydum. Kendini sipere almış küfrediyor.

“Kavgadan Prim Yapanlar Türkiye Siyasetinde En Tepe Noktalardalar”

Samsunhaber: Düzce’de bir de tezek dökme meselesi olmuştu…

Tufan Akcagöz: Herkes kendine yakışanı yapar. Ben o günde söyledim. O kafada bir insanın sayın genel başkanın yollarına gül dökmesini beklemiyoruz ama bu büyük bir terbiyesizlik! Ben senin gibi düşünmeye bilirim sen de benim gibi düşünmeyebilirsin ama hepimiz bu topraklarda yaşayacağız. Hepimizin dedeleri bu toprakların insanıydı. Bu hep böyle olacak ama 15 yıldır bu iklim bozuldu. Kim bozdu bunu? Hangi dönemde bozuldu bu? Bu gayet açık… Bunu yapanlar bu kavgadan bu ayrışmadan prim yapanlardır ve bugün Türkiye siyasetinde en tepe noktadalar.

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.