banner388

“AK Parti 16 yıldır işini şansa bırakmaz”

Yerel seçimlerle ilgili konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, “Bizim partimiz kurumsal bir yapıyla 16 yıldır işini şansa bırakmadan her şeyi önceden belirler ve yapar” dedi.

“AK Parti 16 yıldır işini şansa bırakmaz”

Yerel seçimlerle ilgili konuşan AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, “Bizim partimiz kurumsal bir yapıyla 16 yıldır işini şansa bırakmadan her şeyi önceden belirler ve yapar” dedi.

30 Ağustos 2018 Perşembe 18:14

Samsun HaberAK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, yerel seçimlerle ilgili Samsunhaber.com’un sorularını cevapladı.

“Seçim sürecinin Ekim ayında başlayacağını düşünüyorum”

Yerel seçimlerle ilgili sürecin Ekim ayında başlayacağını düşündüğünü söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, “Yerel seçimlerden belirli bir zaman önce takvimini açıklar ve ona göre müracaat ve adaylık başvuruları ve sonraki işlemlerde orada belli olur. Yüksek Seçim Kurulunun seçim takviminden önce Genel Merkezimiz açıklar. Seçimle ilgili Genel Başkan Yardımcılarımızın Mart 2019’da olacağına yönelik açıklamalar var. Seçim sürecinin Ekim ayında başlayacağını düşünüyorum. Eylül ayının ortalarında il başkanlarının toplantısı olacak belki orada açıklanır” diye konuştu.

“Yüzde 40 oranında bir değişim oldu”

Mevcut belediye başkanların değişip değişmeyeceği ile ilgili konuşan Başkan Karaduman, “Genel Seçimlerde de değerlendirmemizde söylemiştik. Tüm yapılan seçimlerdeki adaylara baktığımızda hem yerel hem de genel seçimlere baktığımızda yaklaşık yüzde 40 oranında bir değişim oldu. Belki bizde değişiklik olmaz ama komşu illerimizde olabilir. Neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Ülke genelinde toplamda bir ortalamaya bakılıyor. O yüzden bu kişi değişir ya da kalır demek çok zor bir durum. 3 dönem kuralının uygulanıp uygulanmamasıyla ilgili genel kongrede MYK’ya yetki verildi” şeklinde ifade etti.

Samsun’da gönül belediyeciliği var

Samsun’da belediye başkanlarının gönül belediyeciliğine yakın olduğunu ifade eden Karaduman, “Bizim partimiz kurumsal bir yapıyla 16 yıldır işini şansa bırakmadan her şeyi önceden belirler ve yapar. Milletvekili ya da belediye başkanlarında birçok kriteri masaya yatırıp istişare mekanizmalarını çalıştırıyor. Cumhurbaşkanımızın seçimlerden hemen sonra gönül belediyeciliği ile ilgili açıklamaları oldu. Samsun’daki belediye başkanlarımız gönül belediyeciliğine yakınlar ama eksikleri varsa bunu da yerel seçimlere kadar hızlıca tamamlayabilirler. Her türlü eksikliğin tamamlanabileceğini düşünüyorum” dedi.

Müberra TAŞÇI/Gökhan ALTANSOY

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
5555 2018-08-30 18:31:51

EVET ŞANSA BIRAKMAZ MALUM YAŞAYIP GÖRÜYORUZ HERŞEY ÖNCEDEN HAZIRLANIYOR ZATEN

Avatar
Yopbaz 2018-08-30 21:07:09

Size göremi ?
Vatandaşa göremi ?
Allah’a göremi ?
Nedir hadise ?