banner388

“2017 yılı bir takım travmalara neden oldu”

Samsun Memur Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu, 2017’de memurlara yönelik yapılan gelişmeleri değerlendiren Güneysu, “Ülkemizi ilgilendiren kurumsal olaylarda duyarsız kalamazdık 2017 yılı bir takım travmalara neden oldu” dedi.

“2017 yılı bir takım travmalara neden oldu”

Samsun Memur Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu, 2017’de memurlara yönelik yapılan gelişmeleri değerlendiren Güneysu, “Ülkemizi ilgilendiren kurumsal olaylarda duyarsız kalamazdık 2017 yılı bir takım travmalara neden oldu” dedi.

19 Aralık 2017 Salı 18:00
“2017 yılı bir takım travmalara neden oldu”

Samsun haber - Samsun Memur Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu 2017’de memurlara yönelik yapılan gelişmeler ve 15 Temmuz hakkında “2017 yılında bizim için en önemli olaylardan bir tanesi 2018-2019 yılını kapsayacak toplu sözleşmeye yetkili sendika olarak katılmamızdır. 15 Temmuz’da durmamız gereken yerde durduk. Ülkemizi ilgilendiren kurumsal olaylarda duyarsız kalamazdık 2017 yılı bir takım travmalara neden oldu” dedi.

“2018 – 2019 yılını kapsayacak toplu sözleşmede yetkili sendika”

Kamu çalışanlarının hakkını savunduklarını söyleyen Güneysu, “2017 yılında bizim için en önemli olaylardan bir tanesi 2018 – 2019 yılını kapsayacak toplu sözleşmeye yetkili sendika olarak katılmamızdır. Biz memurlarımızın kamu çalışanlarımızın hakkını sonuna kadar savunduğumuza mücadele ettiğimize inanıyoruz. Enflasyona ezdirmeden gayri safi milli hasıladan, devletin büyümesinden kamu çalışanlarının elde etmesi gereken ekonomik ve sosyal hakların mücadelesini etkili olduğumuz dönemden ki bugüne kadar 3.toplu sözleşmemizdi. Yaklaşık 258 kamu çalışanlarıyla ilgili 258 kazanım elde ettik. Bunların bir kısmını daha önceki toplu sözleşmelerde bir kısmını da yeni dönemle elde ettik. Elbette kamu çalışanlarının talep ettiği bütün hakları aldık diyemeyiz. Ama mücadele ederseniz en iyi şekilde karşılıklı pazarlığı yaparsınız ve toplu sözleşme de bunları elde edersiniz. Toplu sözleşme sürecinde 2018 – 2019 yılı kapsayacak iyileştirmede yaklaşık % 16.5 civarında bir ücret artışı aynı zamanda da enflasyon farkı üzerinde karakterimizdir ve bu ekonomik kazanımla” diye ifade etti.

“Taleplerimizin bir kısmı cevap buldu”

Kamu çalışanlarının sadece ekonomik kazanımlarla bitmediğini sosyal hakları da olduğunu dile getiren Güneysu, “Ama kamu çalışanlarının sorumluluğu sadece ekonomik kazanımlarla bitmiyor. Bir de sosyal kazanımları olması gerekiyor. Çalışma hayatının barışı, kolaylaştırılması, daha iyi imkanların sağlanması açısından da mücadelemizi devam ettirdik. Sosyal haklarla ilgili kamu çalışanlarının izinleri, mesaileri, bunun dışında yine aynı şekilde sosyal hak özgürlüğü dediğimiz bu özgürlüklerin sağlanması konusunda her bir iş kolunda biz 11 iş kolunda örgütlendik. Her bir iş kolunda ayrı ayrı sorunlar var. Bunlarla ilgili bu sorunları çözmek için var gücümüzle mücadele ettik.  Ve şuna inanıyoruz ki 2017 yılında özellikle kamu çalışanlarımızın çalışma barışı ve özgürlüğü ekonomik hakları konusunda çok büyük adımlar attık.  Bu taleplerimizin bir kısmı cevap buldu bir kısmı da halen devam ediyoruz” diye konuştu.

“15 Temmuz’da durmamız gereken yerde durduk”

FETÖ Terör Örgütü ile mücadele sırasında bir tek masum ve mazlum dahi olsa onun hakkını koruruz  diyen Güneysu, “Burada da devletin FETÖ Terör Örgütü ile sağlıklı baş edebilmesi için var gücümüzle bizlerle elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık. Dedik ki evet bu Terör Örgütü ile irtibatı ve iltisaki olan kimler varsa bu Terör Örgütü devlete karşı bayrak açmıştır. Devletin içinde bulunamaz ancak bu mücadele sırasında bir tek masum ve mazlum dahi olsa onun hakkını koruruz, onun yanında oluruz dedik ve bunun mücadelesini verdik. Bu mücadele nasıl olmalıydı. Demokratik ve hukuki yollardan olmalı. 15 Temmuz’da durmamız gereken yerde durduk. Ülkemizi ilgilendiren kurumsal olaylarda duyarsız kalamazdık 2017 yılı bir takım travmalara neden oldu” dedi.

Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 20.12.2017 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-19 19:11:09

2017 nin en büyük travması birbiri ardına yağan zamlar ve mültecilerdir. Hayat pahalılığıdır geçimin zorlaşmasıdır.

Misafir Avatar
Katılıyorum 2017-12-20 12:18:58 @Cemal

Cemal abi 2017 yılını en iyi değerlendirir.

Beğenmedim! (0)