banner388

“2017 işsizliğin çığ gibi büyüdüğü bir yıl oldu”

Samsun EMO Şube Başkanı Mehmet Özdağ, 2017’de yapılan faaliyetleriyle ilgili olarak “Maalesef Türkiye’de her yıl 12 bin gence bizim sektörümüze iş alanı yaratabilecek yatırım üretim mekanizması söz konuş değil. Her yıl işsiz oranımız Elektrik Mühendisleri Odası üyesi içerisinde işsiz oranımız çığ gibi artıyor” dedi.

“2017 işsizliğin çığ gibi büyüdüğü bir yıl oldu”

Samsun EMO Şube Başkanı Mehmet Özdağ, 2017’de yapılan faaliyetleriyle ilgili olarak “Maalesef Türkiye’de her yıl 12 bin gence bizim sektörümüze iş alanı yaratabilecek yatırım üretim mekanizması söz konuş değil. Her yıl işsiz oranımız Elektrik Mühendisleri Odası üyesi içerisinde işsiz oranımız çığ gibi artıyor” dedi.

26 Aralık 2017 Salı 18:09
“2017 işsizliğin çığ gibi büyüdüğü bir yıl oldu”


Samsun haber - Samsun Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Şube Başkanı Mehmet Özdağ, 2017 yılında yapılan faaliyetlerle ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencilerine yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili “Bu çabalar, hizmetler üniversiteye alternatif bir biçimde değil. Üniversitedeki hocalarımızla ortaklaşa karar verdiğimiz onların desteğiyle sürdürdüğümüz tamamlayıcı nitelikte uygulamaya yönelik eğitimlerdir” dedi.

“OHAL‘İN BİTMESİNİ ARZULUYORUZ”

OHAL sürecinin bir an öne bitmesini ve bu durumda çok etkilendiklerini dile getiren Özdağ, “Ülkede demokrasinin rafa kaldırıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisinin devre dışı bırakıldığı yaklaşık bir yılı geçen bir süredir OHAL şartları içerisinde kanun hükmünde kararnamelerle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. En temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı günlerden geçiyoruz. Her şeyden önce OHAL sürecinin bir an önce bitmesini ve Türkiye’nin demokrasi insan hakları ve barıştan yana olağan günlere dönmesinin arzuluyoruz. Çünkü bizim hem Mimarlar Odası’na bağlı tüm odaların, Elektrik Mühendisleri Odası üyelerinin meslek soruları ülke sorunlarının dışında düşünülemez. Ülkenin içindeki genel şartlar doğrudan doğruya ülkenin fertleri olarak hangi mesleği icra ederseniz edin doğrudan iyisiyle kötüsüyle bizi de üyelerimizi de yakından ilgilendiriyor ve etkiliyor.  Eğer bu ülkede üretim ve üretim ekonomisi yoksa bunu en çokta ceremesini mühendisler özellikle elektrik, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendisleri çekiyor” diye konuştu.

“İŞSİZ ORANI ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Elektrik, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendislik derslerine giren öğrenci sayısının fazlalığından bahseden Özdağ, “Son yıllarda özellikle Elektrik Mühendisleri Odasının üye sayısında ciddi bir artış var. Çünkü her yıl üniversitelerin 12 bine yakın gencimiz elektrik, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendisi olmak üzere üniversitelerin çeşitli yerlerine kayıt yaptırıyor. Maalesef Türkiye’de her yıl 12 bin gence bizim sektörümüze iş alanı yaratabilecek yatırım üretim mekanizması söz konuş değil. Dolayısıyla da her yıl işsiz oranımız Elektrik Mühendisleri Odası üyesi içerisinde işsiz oranımız çığ gibi artıyor. Şuanda bizim burada yaptığımız araştırmalara göre oda üyeleri içerisindeki işsiz sayısı %18’lere vurmuş durumda. Bu oran 985 ve son sonrası doğumlu üyelerde %25-30’lara geliyor. Bu kadar vahim bir tablo ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

“OMÜ İLE ORTAKLAŞA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

2017 yılındaki çalışmalarından bahseden Özdağ, “Bizim varoluş sebebimiz üyelerimiz. Bu üyelerimizin mesleki haklarının hukuklarının koruması anlamında her zaman ki gibi çalışma çabalarımızı yürüttük. Bunun dışında genel üyelerimizin mesleki yetkinliklerinin geliştirilmesi konusunda çalışmalarımızı çabalarımızı yürüttük ve yürütüyoruz. Birçok meslek içi eğitimi yaptık. Bir dönem için bu çok ciddi bir sayı. Özellikle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik bölümü öğrencilerine dönük meslektaş adaylarımız olarak nitelikli mühendis olabilmeleri için onların gelişimi için çok ciddi çabalarımız ve etkinliklerimiz oldu. Bu çabalar, hizmetler üniversiteye dahil bir biçimde değil. Üniversitedeki hocalarımızla ortaklaşa karar verdiğimiz onların desteğiyle sürdürdüğümüz tamamlayıcı nitelikte uygulamaya yönelik eğitimlerdir. Öğrencilerimizim TÜBİTAK eğitimine katılabilmeleri için sosyal sorumluluk projeleri başlattık. Bizzat üyelerimizin maddi destekleriyle bu arkadaşlarımızı yarışmalara katılmalarını sağladık. Özellikle robotik uygulamalarla ilgili eğitimler almalarını sağladık. Bu dönem özellikle bizi çok gururlandıran etkinlikler oldu” şeklinde ifade etti.

Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 27.12.2017 23:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemalettin Özcan 2017-12-26 18:31:03

Bizi yonetenlere sorarsanız İşsizliğin artışını Kadinlarimizin çok fazla iş talebinden kaynaklandığını söylüyorlar.Gulermisin,ağlar mısın? 2019 dan sonrada aynı İktidarla yönetilmeye devam edersek bugunlerimizi de arayacagiz.