banner388

19 Mayıs pilot ilçe seçilmeli

19 Mayıs ilçesinin hem turizm hem de kırsal anlamda çok avantajlı bir coğrafyada olduğunu kaydeden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Samsun Büyükşehir Belediyesi ilçemizi ‘Pilot İlçe’ olarak seçerek burayı örnek olarak göstermesi ile ilçemiz şahlanacaktır” dedi.

19 Mayıs pilot ilçe seçilmeli

19 Mayıs ilçesinin hem turizm hem de kırsal anlamda çok avantajlı bir coğrafyada olduğunu kaydeden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Samsun Büyükşehir Belediyesi ilçemizi ‘Pilot İlçe’ olarak seçerek burayı örnek olarak göstermesi ile ilçemiz şahlanacaktır” dedi.

29 Ağustos 2017 Salı 13:33
19 Mayıs pilot ilçe seçilmeli

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, dergimize özel açıklamalarda bulundu. İlçe ekonomisinden söz eden Başkan Topaloğlu, ilçenin ekonomisini ileriye taşımak için iki yolun olduğunu söyledi.  Topaloğlu, tarıma olan desteğinin artırılması ve turizme yönelik konaklama sorununun ortadan kaldıracak yatırımlar yapılması halinde 19 Mayıs ekonomisinin şahlanacağını ifade etti.

YATIRIMCILAR ‘OTELLERİ NASIL DOLDURACAKLARI’ KAYGISINDA


“19 Mayıs ekonomisinin daha ileriye taşınmasının iki yolu var” diyen Başkan Osman Topaloğlu, “Bunlardan bir tanesi tarıma olan desteğin artırılması ve ikincisi ise turizme yönelik özellikle konaklama sorununu ortadan kaldıracak yatırımların yapılmasıdır. Bugünlerde bazı girişimciler, otel yapmak adına bize gelerek alan soruyorlar. Ancak bu işin pazarlama boyutundan kaçındıkları yani ‘otelleri nasıl dolduracaklarını’ düşündüklerinden dolayı, bazen bu yatırımcılar sadece alan sormakla kalabiliyor. Son günlerde bize gelen yatırımcılar daha ciddi olabilirler ancak Büyükşehir Belediyesi’nin buna el atması gerekmektedir. İlçemizde bu yıl yapılan altyapı atağı ile iç ve dış turistlerimizin sayılarının ciddi oranda artacağını düşünüyoruz. Özellikle Nebiyan Dağı’ndaki konaklamaya yönelik olarak ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne gelen misafirlerimizi ağırlama noktasında girişimler başlatabiliriz. İlçemize gelecek insanlar, 19 Mayıs’ın herhangi bir mahallesinde yapılacak olan konaklama tesisinde konaklayacak olurlarsa; çok daha fazla vakit geçirme imkânı bulacaklardır. Bu durum ise doğal olarak ilçe ekonomisine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

YATIRIMCILAR VE BÜYÜKŞEHİR’E GİRİŞİM DAVETİ


Başkan Osman Topaloğlu, açıklaması devamında; “Samsun merkezde konaklayacak kişilerin günübirlik olarak otobüsle 19 Mayıs’a getirilerek gezdirilmesi, resim çekinerek tekrar geri merkeze götürülmesi ilçe ekonomimiz açısından çok fazla bir katkısı olmuyor ve olmayacaktır. Bu anlamda konaklama sorununu çözmek adına gerek özel yatırımcıların ve gerekse Büyükşehir Belediyemizin ciddi anlamda girişimde bulunmalarını bekliyoruz. Bunun haricinde farklı bir konuda beklentimiz yok” diye konuştu.

YENİ FAKÜLTELER EKONOMİYİ CANLANDIRACAK


İlçede eğitim noktasında da ciddi çabalarının olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Eğitim alanında çabalarımız sürüyor. İlçemizde fakülte ve yüksekokulların sayılarını artırmaya çalışıyoruz. İlçemizde birkaç tane daha bölüm açabilirsek; bu bölümlerin ilçe ekonomisinde ciddi derecede katkı sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

19 Mayıs ilçesinin çok şanslı bir coğrafyada olduğunu ifade eden Başkan Osman Topaloğlu, “Samsun’da insanların, Temmuz-Ağustos ayında 35-40 derecede deniz kenarında yanarken en geç yarım saat içerisinde 30 kilometre yukarıdaki dağa çıkarak burada sobanın başında ısınabileceği hiçbir ilçe yok. Yani 19 Mayıs, insanların yarım saat içerisinde farklı iki iklimi yaşayabileceği bir yer. Böyle güzelliklere sahip bir ilçenin, özellikle turizm anlamında öne çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Allah ilçemize çok büyük güzellikler vermiş ancak ilçe nüfusunun az olması nedeniyle ilçe belediyesi olarak ciddi yatırımlar yapamıyoruz. Ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi ilçemizi ‘Pilot İlçe’ olarak seçerek burayı örnek olarak göstermesi ile ilçemiz şahlanacaktır. Yani kısacası 19 Mayıs, dağları, Kuş Cenneti, sahili yani turizm potansiyeli ile süslenirse diğer ilçelere örnek olacaktır” ifadelerini kullandı.

Samsunhaber.com Dergisi / Tolga BİRGÜCÜ

Son Güncelleme: 29.08.2017 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kazim keskin 2017-08-29 17:32:52

Buralar nere gardaş